עבור לתוכן

איזה לוח עדיף? Gigabyte GA-H55M-USB3 או Gigabyte GA-P55M-UD2

Featured Replies

פורסם

לHTPC מבוסס I5.

האם ההבדל היחיד הוא התמיכה בUSB3?

ההבדל במחיר 80 ש"ח האם שווה?

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

מלבד התמיכה בUSB3 וHDMI שאני לא כל כך צריך כי יש לי כרטיס מסך עצמאי

אני לא רואה הבדל גדול.

פורסם

בהתחשב בכך שהם נמכרים במחירים דומים (שניהם נועדו לשוק הנמוך)- גם לא ציפיתי שיהיה הבדל גדול. כמה הבדלים בודדים בחיבורים ופונקציות, לא יותר מזה.

* לגבי HDMI- זה מקושר לערכת השבבים/תושבת המעבד.. זה נועד למעבדי קלארקדייל שבהם ליבה גראפית מובנית. אז אם אתה קונה מעבד כמו i5-750 אז כלל לא תוכל לנצל את זה.

* בעבר היו בעיות של לוחות ומעבדים שנשרפים/נדפקים והלוח הזה (P55M-UD2) הוא מהתקופה ההיא. אתה יכול לקרוא על העניין בסטיקי. ה-H55M-USB3 חדש יותר והייתי מאמין שהסיכוי להתקל בבעיה הזו בו היא נמוכה יותר עד לא קיימת.

* USB3 הוא חיבור מאוד חשוב וגם בעתיד יהיה חשוב, אמנם אפשר תמיד לקנות מתאמים ומחברים שפותרים את הבעיה בלוחות שלא תומכים בזה באופן טבעי.. אבל לא מזיק שיהיה אם ההפרש בין הלוחות הוא רק 40 שקלים.

* וגם העובדה שה-H55 הוא בעל יכולת לנצל את השבב הגראפי של מעבדי הקלארקדייל. אמנם זה תסריט קצת "הזוי" אבל אפשרי רק בצד של H55: קנית H55 עם מעבד i5-750.. בעתיד תרצה למכור את הלוח, הוא יהיה בעל יציאות וידאו שאין ל-P55 וזה יפנה לקהל גדול יותר בלוחות יד השנייה. על אותו סעיף הייתי אומר שבחלק מלוחות ה-P55 יש לעדכן ביוס כדי לעבוד עם דור המעבדים האחרון (כן, שוב קלארקדייל) וב-H55 זה מגיע באופן טבעי.

על הסעיף השני (אוברקלוק) והרביעי- אלו לאו דווקא דברים שבאמת מתייחסים למקרה הספציפי שלך, למשל אם אתה לא מתכנן אוברקלוק, אבל זה תמיד פלוס (אם תרצה מתישהו או שתמכור את החלקים).

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התשובה המעמיקה!

אני אלך באמת על הH55 עם הUSB3.

שוב תודה!

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה קטנה:

מה לגבי ASUS P7H55D-M EVO ? האם ההבדל במחיר לעומת Gigabyte GA-H55M-USB3 שווה?

פורסם

תראה, לפעמים כמו מקודם יש הבדלים נלווים.. אבל לרוב לא קיימים כאלו וההבדלים היחידים הם חיבורים ופיצ'רים שונים.

אז אולי אפשר לומר על לוח X ששווה יותר מלוח Y כי יש לו הרבה יותר פיצ'רים והוא עולה רק עוד 40 שקלים. אבל אתה שואל על לוח שעולה עוד 100 שקלים, אז כאן התשובה שלי פשוטה - זה תלוי בצרכים שלך.

אני חושב ככה: בודקים את הלוח הזול ביותר, חסר בו משהו שאתה צריך? תעבור ללוח הבא הזול ביותר. כך הלאה עד שמגיעים ללוח הכי זול שמציע את כל מה שצריכים. בנקודה הזו בודקים עוד כמה לוחות שעולים מעט יותר כדי לראות אם יש משהו יותר שווה (כמו שאמרתי מקודם: קצת יותר יקר אך עם הרבה יותר דברים בו).

אז התחלת עם ה-P55M-UD2, עברת אל ה-H55M-USB3. אני חושב שהוא יספק אותך לחלוטין. אם אתה מחפש פיצ'רים כלשהם אז תציין אילו ונראה איזה לוח יהיה הכי מתאים.

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים