עבור לתוכן

האם אינטל מאבדים שפיות (שוב)

Featured Replies

פורסם

החדשה על המחיר של פנטיום 4 EE הזכירה לי משום מה תקופה נשכחת:

המעבד הראשון שעבר את ה GHZ היה AMD ואז אינטל היו כל כך בפאניקה לשמור על תואר מלך הביצועים שהם הוציאו לשוק מעבד לא עובד (פנטיום 3 1.13 GHZ)

You certainly remember our negative experiences with the 1.13 GHz Pentium III processor that we received for reviewing four weeks ago. We concluded that Intel should consider the retraction of this chip. In a joint venture between us, HardOCP and AnandTech we found out that three different 1.13 GHz Pentium III samples were unable to pass our Linux kernel compilation test. Other instabilities were seen as well. It seems obvious that Intel's latest chip is indeed a flawed product

לינק

http://www6.tomshardware.com/cpu/200008282/index.html

עכשיו לעומת זאת בגלל אותה סיבה בעצם (את'לון 64) הם מוציאים מעבד במחיר עצום שאף-אחד לא יכול לחשוב עליו בתור מעבד ביתי רק בשביל לשמור על התואר נשמע דומה?

פורסם

האם אינטל מאבדים שפיות (שוב)

you can't loss what you never had

פורסם

בהחלט נקודה טובה :cwm35:

פורסם

:lol:

אינטל כל כך פוחדים?, אני לא חושב שיש להם ממה לפחד, עדיין אינטל מרוויחה וAMD מפסידה...

יש הרבה מקומות (ולא רק בישראל) שאנשים יקנו INTEL רק בגלל השם (או בגלל כל מיני שמועות מוזרות)

פורסם

אם מדברים על שפיות אז בנתיים זו אינטל שמצליחה יותר וריווחית בניגוד ל AMD שמפסידה כסף רבעון אחר רבעון בשלוש שנים האחרונות.

אל תשכחו שאינטל החזיקה בתואר המעבד המהיר ביותר מחודש ינואר 2002 ועד ספטמבר 2003. כמעט שנתיים.

המחיר שאינטל שמה על המעבד הוא מחיר שלדעתה אנשים יהיו מוכנים לשלם. והוא לא משקף את עלות היצור של המעבד או היכולת של אינטל ליצר אותו.

פורסם

המחיר שאינטל שמה על המעבד הוא מחיר שלדעתה אנשים יהיו מוכנים לשלם. והוא לא משקף את עלות היצור של המעבד או היכולת של אינטל ליצר אותו.

לדעתי המחיר לפחות משקף עלות ייצור(יש למעבד זכרון מטמון ברמה 3 של 2M!!), אבל אינטל לא מתכננת למכור את המעבד בקרוב,

מדובר בתרגיל עלוב(מזכיר לכם מישה...nvidia) של מפסידנים.אינטל ידעו שהאתלון החדש "יחסל" אותם בבנ'צמרקים השונים ולכן לקחו מעבד של שרתים יקר מאוד על מנת לשמור על המקום הראשון ובכל מחיר.

פורסם

צודק!!!!! כל כך צודק!!!

פורסם

לדעתי המחיר לפחות משקף עלות ייצור(יש למעבד זכרון מטמון ברמה 3 של 2M!!), אבל אינטל לא מתכננת למכור את המעבד בקרוב,

מדובר בתרגיל עלוב(מזכיר לכם מישה...nvidia) של מפסידנים.אינטל ידעו שהאתלון החדש "יחסל" אותם בבנ'צמרקים השונים ולכן לקחו מעבד של שרתים יקר מאוד על מנת לשמור על המקום הראשון ובכל מחיר.

אפילו עם 2 מגה קאש המעבד הזה לא יותר גדול מהפנטיום 4 המקורי (גרסת ה 0.18 מיקרון - Willmate) ורק 25% אחוז יותר גדול מאתלון 64.

מה התרגיל העלוב פה? זה דרך פשוטה להעלות את הביצועים של הפנטיום 4 כדי שיתחרה עם ה Athlon FX. מה רע בכך.

על אותה מטבע אתה יכול להגיד ש AMD ידעו שהאתלון 64 הרגיל לא יהיה מהיר יותר מהפנטיום 4 ולכן עשו תרגיל "עלוב" שלקחת את מעבד האופטרון ולמכור אותו כ Athlon FX. המעבדים זהים לחלוטין - עד כדי כך שה Athlon FX זקוק לזכרונות registered זכרונות יקרים יותר שבהם משתמשים שרתים והם לא נפוצים במחשבים אישיים. וגם הזכרונות מוגבלים ל CAS2.5 בדיוק כמו האופטרון.

המהלך הזה לדעתי קצת יותר נפשע ממה שעשתה אינטל.

פורסם
  • מחבר

האת'לון FX לא זהה לאופטרון בגלל שתי סיבות: הוא לא עובד ב SMP והוא יותר מהיר הסיבה שצריך זכרון Registered זה הבקר זכרון הדואלי

ולפי מיטב ידיעתי אין זכרון Registered עם פחות מ CAS 2.5 פשוט כי התיקון שגיאות צריך גם זמן

ובקשר לעלויות יצור Cache מורכב מ Sram שהוא מהיר רצח ויקר אחרת גם הזכרון מערכת היה עשוי ממנו ולא היינו צריכים קש ולכן ה EE עולה כל כך הרבה

נ.ב. לאחר בדיקה קצרה במחיר של ה P4 EE אני יכול לקנות שני מעבדים Opteron 240 של 1.4 GHZ כל אחד ב 1700 שקל אצל הדובים ולהישאר עם עודף לא קטן אני דיי בטוח שזה ייתן ביצועים יותר טובים

פורסם

האת'לון FX לא זהה לאופטרון בגלל סיבה אחת: הוא לא עובד ב SMP

ובקשר לעלויות יצור Cache מורכב מ Sram שהוא מהיר רצח ויקר אחרת גם הזכרון מערכת היה עשוי ממנו ולא היינו צריכים קש

ולכן ה EE עולה כל כך הרבה

אני לא יתפלה אם האתלון FX יכול לעבוד בSMP. למיטב ידיעתי זה לא נוסה.

SRAM הוא יקר בגלל שהו מגדיל את גודל הליבה... אין סנטימטר במעבד שיותר יקר מאחר - המעבד כולו עובר את אותו תהליך יצור. גודל הליבה הוא הפונקציה העיקרית למחיר המעבד. אבל כמו שאמרתי הפנטיום 4 EE לא הרבה יותר גדול מאתלון 64.

פורסם

נ.ב. לאחר בדיקה קצרה במחיר של ה P4 EE אני יכול לקנות שני מעבדים Opteron 240 של 1.4 GHZ כל אחד ב 1700 שקל אצל הדובים ולהישאר עם עודף לא קטן אני דיי בטוח שזה ייתן ביצועים יותר טובים

ב 99% מהתוכנות. לא.

אחוז התוכנות שיודעות להפיק יותר מ 50% תועלת ממעבד שני הוא קטן. ואחוז התוכנות שמשתמשים פרטיים משתמשים בהם שעושות את זה הוא אפסי.

פורסם
  • מחבר

Sram זה סוג של זכרון כמו כל סוג של זכרון הוא עולה כסף ותחשוב לשניה על Dram מאיזשהו סוג במהירות 3200 MHZ ותבין למה שניים וחצי מגה של זה כל כך יקרים

ההבדל בין הסוגים הוא ש Dram דורש רענון כל כמה זמן (במילישניות) וזה לוקח לו מהביצועים Sram לעומת זאת לא צריך את זה

לאת'לון FX אין את ה Hypertransport Link הנוסף בשביל לחבר לו עוד מעבד ולכן הוא לא תומך SMP

תזכור שהחיבור בין האופטרונים הוא ישיר ולא עובר איזשהו בקר על הלוח

פורסם

האת'לון FX לא זהה לאופטרון בגלל שתי סיבות: הוא לא עובד ב SMP והוא יותר מהיר הסיבה שצריך זכרון Registered זה הבקר זכרון הדואלי

ולפי מיטב ידיעתי אין זכרון Registered עם פחות מ CAS 2.5 פשוט כי התיקון שגיאות צריך גם זמן

ובקשר לעלויות יצור Cache מורכב מ Sram שהוא מהיר רצח ויקר אחרת גם הזכרון מערכת היה עשוי ממנו ולא היינו צריכים קש ולכן ה EE עולה כל כך הרבה

ה P4EE לא זהה לזיאון כי הוא לא עובד ב SMP.

זה סתם בולשיט, ביטלו את ה SMP על הצ'יפ, אבל הם ירדו מאותו פס ייצור.

הוא צריך זיכרון REGISTERED לא בגלל שיש ערוץ כפול אלא פשוט כי הבקר זיכרונות דורש את זה משום שתכננו אותו לשרתים במקור.

אין קשר בין CAS לבין העובדה שהוא REGISTERED, זה בכלל לא קשור לתיזמוני CAS.

עובדה שלא חסרים לוחות ל P4 ו K7 עם שני ערוצי זיכרון שלא חייבים זיכרונות כאלו. אפילו בלוחות השרתים של אינטל זה אופציונלי עד מספר סטיקים מסויים. זו פאשלה של AMD שהם לא איפשרו לבקר לפעול בשני המצבים והם משלמים על זה עד שיצא הסוקט 939 שמשתמש ב DDR רגיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים