עבור לתוכן

אני הולך להשתגע! כמה כסף המדינה הזאת שפכה!

Featured Replies

פורסם

האמת פשוטה ומסובכת כאחת

אני קורא להחזרת השטחים למען שלום עולמי, לפחות בינתיים! כי בחייאת, אנשים, כמה אפשר לעצבן את אמריקה?

מי שמדבר ככה לא מבין דבר וחצי דבר במציאות בשטח, שמסובכת בהרבה. מי ששולט כעת בעניינים הוא החמאס, שמנוהל ע"י חאלד משעל, שמנוהל ע"י אירן. נסיגה מעזה לא הביאה לנו כלום, ואפילו את המצב של הפלסטינים היא הרעה. תשאל הרבה מהם, הם מתגעגעים לימים שישראל הייתה שם. ככה לפחות הם יכלו לצאת לעבוד, היום גם את זה הם לא יכולים.

אני לא אומר שאנחנו טלית שכולה תכלת, אבל גם הפלסטינים לא טמנו ידם בצלחת, ויש להם אחריות לא קטנה למה שקורה. נסיגה (אם בכלל) צריכה להיות מאורגנת ולא באופן חד צדדי. כדי שלא תהיה כזו צריך לחתום הסכם. כדי לחתום הסכם צריך מישהו לדבר איתו. כדי שיהיה מישהו לדבר איתו, צריך שאותו מישהו יכיר בנו בכלל...

כשאפילו את השלב הכי קטן של הידברות אי אפשר לעבור מפני שאתה מדבר עם גוף שמבחינתו תל אביב היא שטח כבוש, לומר שדקה אחרי שאתה נסוג חזרה לקווי 67 יש שלום זו אימרה שהיא לא יותר מחלומות באספמיה.

הטעות הגדולה שלנו היא שפתחנו בעופרת יצוקה, ועוד יותר טעות שאם כבר נכנסנו לעזה היינו מורידים לבכירי חמאס את הראש אבל זה לא קרה לצערי

זו לא הייתה טעות כלל וכלל. המצב טרם המבצע היה בלתי נסבל, אנשים בדרום חיו בפחד מתמיד. כיום אין טילים, חוץ מממש מעט בתקופה האחרונה, שזה כאין וכאפס לעומת מה שהיה טרם המבצע, שבמשך 8 שנים ישראל ספגה אלפי טילים, ועוד יצאה מעזה וקיבלה רק טילים על הפרצוף.

יש הרתעה כיום, ישראל הראתה שהיא לא מתביישת לצאת להגן על עצמה, ולפחות מבחינה צבאית ישראל עולה בהרבה על החמאס.

אלו ששופטים אותנו מכירים את המצב רק מה-CNN, וקל לדבר מהכורסא. הרבה יותר קשה להיכנס פנימה ולראות את זה מקרוב, ורק אז מבינים שזה הרבה יותר פשוט מ"איזה מסכנים הערבים בעזה, הישראלים מפגיזים אותם ללא רחם...אם רק ייצאו מהשטחים, יהיה נהדר"

הסכסוך הזה התחיל לפני שישראל כבשה את השטחים, והבעיה של הקיצוניים כמו חמאס וחיזבאללה (בראשות אירן) היא לא עם עוד גן ילדים במעלה אדומים. הבעיה שלהם היא שבכלל יש מדינה יהודית בעולם, ומבחינתם ירושלים המזרחית לא שלנו בדיוק כמו שתל אביב לא שלנו לטענתם

מה שאתם מנסים זה להפוך דבר גדול ומורכב למשהו קטן שאפשר לפתור אותו בנסיגה לקווי 67...מה באמת? איך לא חשבו על זה?

זה לא שלא חשבו על זה...פשוט חכמים וגדולים מאיתנו מבינים את המצב יותר לאשורו, ויודעים שזה לא כזה קל, כי אם זה כן ההיה, היו עושים את זה מזמן

פורסם

הסכסוך הזה התחיל לפני שישראל כבשה את השטחים, והבעיה של הקיצוניים כמו חמאס וחיזבאללה (בראשות אירן) היא לא עם עוד גן ילדים במעלה אדומים. הבעיה שלהם היא שבכלל יש מדינה יהודית בעולם, ומבחינתם ירושלים המזרחית לא שלנו בדיוק כמו שתל אביב לא שלנו לטענתם

האמת שמה שחושבים או רוצים הערבים וכו' לא ממש מזיז לי.

הבעיה היא שעל מנת לחתום על הסכמים שיכירו במדינת ישראל, יגבשו את גבולותיה, יכריזו על קץ הסכסוך וויתור על כל התביעות כולל זכות השיבה וכל פיצוי אחר ועל מנת שהסכם כזה יזכה לגיבוי המעצמות העיקריות (ארה"ב, האיחוד האירופאי ורצוי גם סין), ישראל תהיה חייבת להגיע להסדר בגדה המערבית וירושלים שיכלול וויתורים על בסיס גבולות 67.

יש הרתעה כיום, ישראל הראתה שהיא לא מתביישת לצאת להגן על עצמה, ולפחות מבחינה צבאית ישראל עולה בהרבה על החמאס.

עוצמה צבאית היא רק חלק מהסיפור. מלחמות לא מוכרעות רק בשדה הקרב ולא חסרות דוגמאות של מדינות שעלו על יריביהם מכל בחינה טקטית אולם ברמה האסטרטגית הפסידו מנסיבות של פוליטיקה, דיפלומטיה לקויה ודעת קהל (לדוגמא - מתקפת ה-tet של הויטקונג מול דרום ויאטנם וצבא ארה"ב שהייתה מפלה טקטית צורבת אבל הישג אסטרטגי אדיר). במלחמה מול אויב כמו החמאס לא מספיק להיות חזק וצודק אלא גם להיות חכם בזירת דעת הקהל העולמית וההתמודדות עם האוכלוסיה האזרחית בעזה.

ועוד משהו - דיפלומטיה טובה יכולה לנצח מלחמות ולהשיג השגים מדיניים אדירים מבלי לירות כדור אחד, תחשבו על זה ותחשבו על כך שהדיפלומט הראשי של ישראל הוא אביגדור ליברמן וסגנו הוא כוכב מופע הכסא הגמדי.

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה שלכם. ישראל פגעה (במכוון או לא במכוון, זה לא רלוונטי) במתקנים של האו"ם שנמצאים בעזה, והיא צריכה לשלם פיצויים על הנזק שהיא גרמה - מה הקשר לפלשתינים ולהתקפל וכל הדמגוגיה שעפה פה באוויר?

כן פגענו ואני גם יעיד. אנחנו חיילי חיל תותחנים פגענו בביניי האו"ם(אני יודע שאני והצוות שלי ספציפית) אבל נשאיר את זה לצבא שיתן דין וחשבון.

אולי תפסיקו לעשות השוואות מפגרות של כלבים לישראל והעולם?

זה פשוט דבילי.

ישראל לא חייבת לשלם לאף אחד שקל. לא לאו"ם הנאצים שעזרו לערבים שם בעזה להעביר סחורות על גבי סחורות של תחמושת, מחבלים הכל לנגד עיניים ולא עשו כלום.

הם אשמים בפשע שנעשה נגד ישראל.

לא חייבים שום דין וחשבון לעולם ולא לארה"ב, הם שונאים את ישראל באותה מידה כמו שהערבים. אף פעם לא יצדיקו אותכם תפסיקו להתחנף לעולם כמו ילדים מסכנים!!

אנחנו חייבים להתקפל כרגע, ישראל עדיין תלויה בעולם בכל הנוגע לתמיכה פיננסית ואסטרטגית.

אנחנו גם נפסיק את הבנייה במזרח ירושליים אם ביבי יודע מה טוב למדינה הזאת.

עוד סיבה בשבילכם שמאלנים לצאת כנגד המתנחלים...

אני לא מבין מה הבעיה שלכם בבניה יהודית בשטח יהודי! לא של הערבים אף פעם לא היה ואף פעם לא יהיה!!!

בחיי השנאה והגזענות שלכם היא כל כך גדולה כנגד העם שלכם הוא מדהים!!!!! בחיים לא ראיתי דבר כזה!

צודק, חייבים להתקפל עוד מזמן לא?

תראו איך זה יצית גל שנאה נוסף נגד ישראל בכל העולם. מעכשיו כל ארגון זכויות אדם יהיה זכאי לדרוש מישראל כספים, וישראל תצא אשמה אם לא תשלם את חובותיה בזמן. לאחר איסור הבנייה באל קודס, אנו רואים שפעילי השלום החלו להתקדם בצעדים גדולים ואמיצים יותר ממה שהיה לפני. בקרוב: איסור הרחבת התנחלויות בגוש דן, ותשלום פיצויים כספיים בסך מאות מליוני יורו לחזבאללה, אל-קאעידה, חמאס, הג'יהד האיסלמי, וארגוני זכויות אדם אחרים שנפגעו מפעילויות האגרסיה של האויב הציוני.

אני עדין מחכה לתגובה שלך בנושא שלנו... או שהשכלת שאין דבר כזה "פלסטינים"?

אתם טועים

עופרת יצוקה לא היה טעות ולא שום דבר.. אפילו ישראל הייתה צריכה להגיב שנה קודם

אני רוצה לראות את ארצות הברית מקבלת יום יום מעל 10 רקטות ושותקת

בכלל בוא נדבר כל העולם גאורגיה רק אימה על רוסיה, ורוסיה כמעט מחקה אותה

בתור אחד שהשתתף במבצע הזה אני יכול להגיד לך שבהתחלה הייתי בטוח שזה יעזור אבל אז כשהפסיקו את הירי שלנו ואז הפסקת האש כבר הבנתי ששום דבר טוב לא יצא מזה.

המבצע היה כישלון, לא מבחינת הקטע הטקטי, הכל נעשה לפי הספר במבצע הזה, חוץ מדו"צים מצערים וכואבים פחות או יותר הייתה לנו שם שליטה בעזה.

הבעיה הייתה בהשגת המטרות.

חוץ מזה אתה צודק שום מדינה לא תיתן למאות רקטות כל יום להשטגר לתוכה בלי להעלים עין.

אין לך מושג קלוש מה היא מקבלת בתמורה בנאדם, תאמין לי שאין לך ולי ולאף אחד אחר פה מושג, אבל היא מקבלת הרבה מאוד. דבר נוסף, אבסורדי עוד יותר הוא שכל הכסף שהיא נותנת לנו חוזר אליה בחזרה... אנחנו מקבלים טונות של דולרים כל שנה (לא זוכר כמה במדויק, מאות מליוני דולרים) בשביל לקנות ציוד לחימה וכו', אבל אך ורק Made In U.S.A... אני בטוח שעכשיו הכל מובן לך יותר...

למה שנצטרך לשלם לאו"ם על זה שהבניינים שלהם נפגעו? למה מה קרה? מלחמה זו מלחמה, שה"פלסטינים" יישלמו. שהחמאס יישלם. למה אנחנו?

זו בדיוק ההתקפלות. אנחנו עושים כ-ל מה שאומרים לנו. אנחנו לא יודעים להגיד לא, עד לכאן, זה הגבול, וזה חבל מאוד...

צודק ב100% כל מילה בסלע.

ארה"ב צריכה את ישראל כמו שאנחנו צריכים אותה.

פורסם

האמת שמה שחושבים או רוצים הערבים וכו' לא ממש מזיז לי.

הבעיה היא שעל מנת לחתום על הסכמים שיכירו במדינת ישראל, יגבשו את גבולותיה, יכריזו על קץ הסכסוך וויתור על כל התביעות כולל זכות השיבה וכל פיצוי אחר ועל מנת שהסכם כזה יזכה לגיבוי המעצמות העיקריות (ארה"ב, האיחוד האירופאי ורצוי גם סין), ישראל תהיה חייבת להגיע להסדר בגדה המערבית וירושלים שיכלול וויתורים על בסיס גבולות 67.

עוצמה צבאית היא רק חלק מהסיפור. מלחמות לא מוכרעות רק בשדה הקרב ולא חסרות דוגמאות של מדינות שעלו על יריביהם מכל בחינה טקטית אולם ברמה האסטרטגית הפסידו מנסיבות של פוליטיקה, דיפלומטיה לקויה ודעת קהל (לדוגמא - מתקפת ה-tet של הויטקונג מול דרום ויאטנם וצבא ארה"ב שהייתה מפלה טקטית צורבת אבל הישג אסטרטגי אדיר). במלחמה מול אויב כמו החמאס לא מספיק להיות חזק וצודק אלא גם להיות חכם בזירת דעת הקהל העולמית וההתמודדות עם האוכלוסיה האזרחית בעזה.

ועוד משהו - דיפלומטיה טובה יכולה לנצח מלחמות ולהשיג השגים מדיניים אדירים מבלי לירות כדור אחד, תחשבו על זה ותחשבו על כך שהדיפלומט הראשי של ישראל הוא אביגדור ליברמן וסגנו הוא כוכב מופע הכסא הגמדי.

אתה מדבר כמו אדם שניזון מהתקשורת, וכאן הטעות שלך.

אם תקרא קצת הסטוריה ומחקרים שבוצעו לאורך שנים (ממליץ על ספריו של רונן ברגמן וזאב שיף) ותבין מה זה חמאס, מה זה חיזבאללה, מה זה אירן, ואיך בכלל הכל התחיל (הרבה הרבה הרבה לפני 67), אתה תתפכח.

שלא תבין לא נכון-אני לא אומר שישראל לא עשתה כלום. גם אנחנו עשינו טעויות, ולא מעט (מהספרים שציינתי יש הסתכלות אובייקטיבית על 2 הצדדים).

אבל לומר שזה תלוי רק בנו? אתה חי באשליה.

לא מזיז לך מה הערבים חושבים? טעות גסה מאוד. אתה כנראה שכחת שמעל 40 שנה ניסינו להשיג שלום, אפילו היינו מוכנים לנסיגה (קמפ דייוויד, שנת 2000, ברק, ערפאת...נשמע מוכר?), ולא רק זה-כבר פעם אחת נסוגנו מהשטחים (התנתקות, מזכיר לך משהו?).

אתה חושב שהאזרחים הקטנים בעזה נהנים משלטון החמאס? תחשוב שוב אם נדמה לך שכן.

אשר לממשלה-דווקא ממשלות השמאל יזמו מלחמות ומבצעים (את רובם הגדול), ודווקא ממשלות ימין הגיעו להסכמים שכללו ויתורים טריטוריאליים (התנתקות, הסכם השלום עם מצרים). אפילו רבין (לכאורה מהשמאל) הכריז כי "דין נצרים כדין תל אביב" (מה גם שרבין סירב לשחרר 150 מחבלים "בלבד" תמורת רון ארד, והשאר ידוע), ובסוף דווקא אריק שרון פינה את נצרים.

"המעצמות" תמיד ראו ותמיד יראו את "העם הנכבש" כמסכן וקטן, ואת "העם הכובש" כמשוגע ותוקפן, ואת זה ההסטוריה הוכיחה (ואם תחקור ותלמד על כך, תראה שההסטוריה מאז ומתמיד חזרה, חוזרת, ותחזור על עצמה). אפילו אובמה, שנכנס לתפקידו זה לא מכבד, התפכח לאחרונה והבין שלדבר עם אירן והפלסטינים זה לא כזה פשוט (הגיע עם אג'נדה אוטופית משהו).

שוב אני אומר, בשורה התחתונה - אנחנו לא צדיקים גדולים, אבל לצד השני גם כן יש אחריות לא קטנה. זה סכסוך שהפתרון לא נראה באופק, והסכם שמהותו יהיה הסכם על הנייר לא יחזיק יותר מדי מעמד. יש צורך בצעדים בוני אמון של 2 הצדדים - גם שלנו וגם שלהם.

האם זה אפשרי? ייתכן, אבל בטח לא מחר ומחרתיים.

תקרא הסטוריה אמיתית, ולא עיתוני רכילות, ואז תבסס את דעתך (שכן ללא ידע דעתך הינה חסרת בסיס). שבת שלום

פורסם

אני אהיה טיפה אופ טופיק. אתם בוכים על הבזבוזים הלא נכונים. 10.6 מיליון דולר זה כסף קטן (ומוצדק, אחרי הכל אנחנו הרסנו). אני אתן לכם בזבוזים אמיתיים. להלן מס' דוגמאות- מר אהוד ברק בזבז לנו מיליון שקל בסלון אווירי ועוד מיליון וחצי על איזה מסיבה שהוא עשה שאליה הוזמנו מקורבים ולא מי שהיה צריך להיות מוזמן (ואני בטוח שזה רק קצה הקרחון). 10 מיליארד ש"ח על רכבת קלה שעוד לא נוסעת. 150 מיליון שקל על בניית חדר מיון במיקום מרוחק בגלל קברים פגאניים. 140 מיליון שקל על 10 שרים וסגני שרים ללא תיק. אלוהים יודע כמה מאות אלפי שקלים על שדרוג תנאי הנסיעה של השרים, חברי הכנסת ונשותיהם. אני לא ממש ימני, וגם לא ממש שמאלני והאמת היא שאני שונא פוליטיקה, אבל הממשלה הזאת ספציפית והבזבזנות הבלתי נלאית שלה פשוט מחליאים אותי.

פורסם

אתה מדבר כמו אדם שניזון מהתקשורת, וכאן הטעות שלך.

אם תקרא קצת הסטוריה ומחקרים שבוצעו לאורך שנים (ממליץ על ספריו של רונן ברגמן וזאב שיף) ותבין מה זה חמאס, מה זה חיזבאללה, מה זה אירן, ואיך בכלל הכל התחיל (הרבה הרבה הרבה לפני 67), אתה תתפכח.

ספרי היסטוריה אני קראתי הרבה, כנראה שגם הרבה לפניך (מאז צעירותי אהבתי לקרוא ספרים על תקופת מלחמת העולם השניה והתקופה של קום המדינה). אני למעשה ממעט לקרוא עיתונים ואפילו טלוויזיה אין לי בבית. מכיר את שורשי החמאס והחיזבאללה, למרבה הצער גם את התרומה הישראלית לא פעם ופעמיים לחיזוקם.

הסיבה שאמרתי שלא מזיז לי מהערבים היא בהקשר שאנחנו צריכים לחשוב קודם כל על האינטרסים שלנו.

אני גם חייב לציין שהגישה שלך מאוד פשטנית. המעצמות לא תמיד צידדו בצד החלש - אלא בצד ששירת את האינטרסים שלהם. ארה"ב הרשמית לדוגמא התעלמה באופן עקבי משואת הארמנים משום שהאינטרס שלהם היה להתקרב לטורקיה. עליית עניין הארמנים בקונגרס קשור בגלישתה של טורקיה חזרה לחיק האיסלם הקיצוני והתרחקותה מנאט"ו וארה"ב. דוגמא נוספת - טיבט, שעניינם זכה לצוננים בלבד מצד המעצמות (על מנת לא להרגיז את הסינים) עד לאחרונה, כאשר ניכרת מגמת התקררות ביחסי בין סין למערב.

לאור זאת - ישראל כמעצמה איזורית בקושי, חייבת לפעול בשכל ובזהירות ולהיות בצד הנכון של האינטרסים של ארה"ב והאיחוד האירופאי. השגת יעד זה תאפשר הישגים גדולים יותר בשולחן המשא המתן בסופו של דבר וביסוס מעמדה של ישראל הביטחוני והכלכלי (שכרוכים זה בזה). השגת יעד זה היא פוליטית-דיפלומטית (בליווי הרתעה צבאית במקרה הצורך). כאשר הצמד הפוליטי-דיפלומטי של המדינה שלנו הוא ביבי וליברמן, אני מודאג.

ועוד משהו שמצביע על ראית עולם פשטנית ומראה שככל הנראה מעולם לא למדת היסטוריה באופן פורמלי - אין דבר כזה "היסטוריה אמיתית". סיכומים היסטוריים הם מטבעם סוביקטיביים והכתוב בהם מושפע מהזמן בו נכתבו, המקום והשקפת העולם של הכותב.

פורסם
  • מחבר

אני אהיה טיפה אופ טופיק. אתם בוכים על הבזבוזים הלא נכונים. 10.6 מיליון דולר זה כסף קטן (ומוצדק, אחרי הכל אנחנו הרסנו). אני אתן לכם בזבוזים אמיתיים. להלן מס' דוגמאות- מר אהוד ברק בזבז לנו מיליון שקל בסלון אווירי ועוד מיליון וחצי על איזה מסיבה שהוא עשה שאליה הוזמנו מקורבים ולא מי שהיה צריך להיות מוזמן (ואני בטוח שזה רק קצה הקרחון). 10 מיליארד ש"ח על רכבת קלה שעוד לא נוסעת. 150 מיליון שקל על בניית חדר מיון במיקום מרוחק בגלל קברים פגאניים. 140 מיליון שקל על 10 שרים וסגני שרים ללא תיק. אלוהים יודע כמה מאות אלפי שקלים על שדרוג תנאי הנסיעה של השרים, חברי הכנסת ונשותיהם. אני לא ממש ימני, וגם לא ממש שמאלני והאמת היא שאני שונא פוליטיקה, אבל הממשלה הזאת ספציפית והבזבזנות הבלתי נלאית שלה פשוט מחליאים אותי.

ועוד רשימת בזבוזים מיותרים רק מתארכת...

אחד הביזבוזים המיותרים שהיו זה הסוויטה של אהוד ברק, שאחרי שהוא היה "מודע" לביזבוז שלו הוא אמר לעיתונאים "נפיק לקחים".

בא היה לי לתת לו סטירה באותו רגע.

יש אנשים בישראל שבקושי יש להם אוכל לחג והוא עושה דברים כאלה ובכלל שאר הממשלה מבזבזת על פינוקים כאלה ואחרים.

הם יותר באו לנפוש מאשר לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים