עבור לתוכן

מסתבר שיהדות מורכבת מחלקים אבודים ולא ידועים ומה שכן ידוע, הללוייה !!

Featured Replies

פורסם

איזה יופי, כל פעם שמוצאים ספר או חלק חסר,

זה מחמם לי את הלב כי כל חלק אבוד כזה מראה כמה היהדות בהווה התעוותה על ידי חמורים שונים ומשונים ( כן כן, חמורים, אי אה )

בנוסף, זה גם מאפשר להראות איך כל אותם דחלילים רפי שכל לא מבינים מהחיים שלהם וכמה " אומנותם " - עאלק - היא בורותם.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3865659,00.html

ועם קשר ישיר לנושא העיוות, אני מעלה פה את אחת התגובות, משהו משהו.

מה לא מובן? רוצה עוד דוגמאות למה לומדים כבר 2000 שנים? -

" כוהן גדול רשאי לשאת אישה בתולה בלבד, כי כך כתוב: "וְהַכֹּהֵן הַגָּדוֹל ...וְהוּא אִשָּׁה בִבְתוּלֶיהָ יִקָּח" (ויקרא פרק כא; 13).

הכתוב מפרט ואומר: "אַלְמָנָה וּגְרוּשָׁה וַחֲלָלָה זֹנָה אֶת אֵלֶּה לֹא יִקָּח כִּי אִם בְּתוּלָה מֵעַמָּיו יִקַּח אִשָּׁה" (שם, 14).

חכמים קדמונים (תנאים) חלוקים היו בהגדרת "בתולה" לנשואי הכהן הגדול:

לדעת אחד החכמים, אם הייתה בוגרת (מעל גיל שתים עשרה וחצי) אינה נחשבת בתולה לגמרי משום שנערה בוגרת, בתוליה מתמעטים מאליהם.

ואם נבעלה אנאלית, בלשון חכמים: "שלא כדרכה", ועדיין בתוליה קיימים מותרת להינשא לכוהן גדול.

לדעת חכם אחר ההפך;

בוגרת, אף שהתמעטו בתוליה, מותרת להינשא לכוהן גדול, משום שעדיין מקצת מקרום בתוליה קיימים,

אך אם נבעלה אנאלית (שלא כדרכה) אסורה להינשא לכוהן גדול.

התלמידים הסבירו את מחלוקת החכמים הקדמונים דלעיל בדרשת המילה "בִבְתוּלֶיה"; היות והכתוב יכל לבטא את ההוראה דלעיל בצורה פשוטה וקצרה:

"וְהוּא אִשָּׁה בְּתוּלָה יִקָּח", אף על פי כן בחר הכתוב להאריך ולומר "בִבְתוּלֶיה" משמע, כך טוענים התלמידים, יש לדרוש את אריכות המילה.

לדעת החכם הראשון נדרש לאסור בוגרת שהתמעטו מקצת בתוליה ולהתיר נבעלה אנאלית והחכם האחר דרש ההפך.

המשיכו התלמידים לשאול: בחורה שנבעלה אנאלית נחשבת היא זונה כי כך קבע החכם, רבי אלעזר:

כל רווק ורווקה שקיימו יחסי מין לצורך הנאתם ולא לשם נישואים אפילו סקס אנאלי בלבד הבחורה מוגדרת "זונה".

וזונה אסורה להינשא לכוהן גדול כי כך כתוב: "אַלְמָנָה וּגְרוּשָׁה וַחֲלָלָה זֹנָה אֶת אֵלֶּה לֹא יִקָּח".

אם כך, שאלו התלמידים, נבעלה אנאלית אסורה משום זונה ואין צורך לאוסרה לכוהן גדול מכוח דרשה דלעיל שאינה נחשבת בתולה.

השיב החכם, רב יוסף שמו, הדרשה דלעיל כוחה יפה למקרה שנבעלה אנאלית לבהמה; מצד אחד אינה נחשבת זונה ומצד אחר נחשבת בעולה.

שאל אחד התלמידים, אביי שמו, שבדברי רב יוסף יש סתירה פנימית;

אם סקס אנאלי של בחורה עם בהמה מגדירה בעולה על כורחך צריך להגדירה זונה, ואי אפשר להפריד בין ההגדרות.

ממשיך החכם דלעיל לומר שאין ללמוד מדין בחורה שבתוליה נקרעו ללא סקס כגון על ידי מוט עץ שנכנס לאיבר מינה וקרע בתוליה (בלשון חכמים: "מוכת עץ")

שלדעת החכם רבי אליעזר אסורה להינשא לכוהן גדול.

ומתוך כך להסיק שגם אם נכנס מוט עץ בפי הטבעת (אנאלי, שלא כדרכה) גם תהיה אסורה לכוהן גדול.

שאם כך, כל הבחורות אסורות לכוהן גדול שאין בחורה שלא קינחה את פי הטבעת לאחר עשיית צרכיה והכניסה אבן לפי הטבעת.

אם כך, חזרה השאלה דלעיל: מה המקרה שנבעלה אנאלית ונחשבת בעולה ולא זונה?

השיב החכם, רבי זירא שמו, כגון שנישאה קטנה ועשתה סקס אנאלי בלבד ולאחר מכן נפרדו מנישואיהם.

במקרה זה אינה נחשבת זונה כי קיימו יחסי מין לשם נישואין אך נחשבת בעולה ולא בתולה.

לדעת חכם אחר, שמואל שמו, בחורה שנבעלה לבהמה אינה נחשבת זונה ומותרת להינשא לכוהן ואפילו לכוהן גדול.

אף שבתוליה נקרעו בבעילה זו היא נידונה כאילו נכנס לאיבר מינה מוט עץ וקרע בתוליה שיש חכמים המתירים להשיאה לכוהן גדול.

ומעשה היה בכפר אחד, היתלו שמו,

שבחורה טאטאה את ביתה ובא כלב מאחוריה ובעלה אנאלית :smile1: ושאלו את רבי יהודה הנשיא והתיר להשיאה לכוהן משום שאינה נידונה כזונה.

(תלמוד בבלי, מסכת יבמות, דף נט עמוד א- דף נט עמוד ב).

:cool2:

נו, אני חושב שלא צריך להוסיף פה ... כלום.

פורסם

לא הבנתי מה בדיוק קראתי עכשיו, אבל אני מסכים ב-100%.

פורסם

אלמונימי, אתה יודע, בד"כ אני מסכים איתך (למרות התלהבות היתר ברוב המקרים), אבל-

איך לעזאזל הגעת מקטע תלמוד שנמצא בקהיר להסבר מפורט על "דיני מקל בתחת"?

פורסם
  • מחבר

לא קראת את כל הכתבה ? הכתבה מספרת על כמה ממצאים ששופכים אור על חלקים עלומים ומתוסבכים ומראים שההווה ... מעוות.

ועם קשר ישיר לנושא העיוות, אני מעלה פה את אחת התגובות, משהו משהו.

אחרי הכתבה אני קורא תגובות. זה מעניין. מצאתי אחת מעניינת במיוחד שמראה יפה מאוד מה לומדים ב " תורתם אומנותם " וכמה זה מעוות.

איך זה קשור לקטע האבוד שנמצא בקהיר ? קשר אלכסנדר.

פורסם

אז מה נסגר בסוף ? היא זונה או לא ? :)

פורסם

בפועל אין קשר באמת לבין מה שכתבת לבין הכתבה- בסך הכל מצאת עוד סיבה להתנגח בדת\בדתיים- שזה כמובן זכותך המלאה- אבל זה בהחלט לא קשור.

באותה מידה היית יכול לתת סתם קישור אחר ולכתוב מה שכתבת- זה לא היה משנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים