עבור לתוכן

בדקו את עצמיכם: האם אתם גזענים?

Featured Replies

פורסם

האמת שלא לא הייתי מודע, אם כך אז :nixweiss:

כן גם לא זה ניראה אמין עד ששמתי לב להתחלה ("בתור שמאלני מתון").

אגב בקשר לעמדה שלך ,אני בעצם מאוד קרוב אל זה .

• תגובות 57
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה טרנספר של יהודים על אדמה ששייכת להם על פי חוק ועל פי היסטוריה (מאמין או לא מאמין) היא לגיטימית וטרנספר של ערבים שאין להם שום זכות לאדמה בהם הגרים וחיים היא "פקודה בלתי חוקית בעליל!"?

התשובה היא פשוטה: ללמוד קצת היסטוריה. למי היו שייכות האדמות האלה לפני תחילת הכיבוש הציוני והקמת מדינת ישראל? ומה שהיה לפני זה כבר לא מעניין אף אחד. סיפורים מהתנ"ך על מה שהתרחש כאן לפני 2000 או 5000 או 10.000 שנה כבר לא רלוונטיים היום, תתחיל לספר אותם למועצת האו"ם וכולם יצחקו לך בפנים.

פורסם

אני חושב שכדאי שבאמת תלמד היסטוריה ותגלה מה היה כאן לפני הקמת מדינת ישראל.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, radioactive תמיד נוהג כטרול גמור בדיונים על הנושא הזה (לפי הודאתו שלו אי שם בעבר), ולא צריך לקחת את דבריו ביותר מדי רצינות.

שנית, לא התכוונתי לפתוח דיון על מי יותר טוב ממי או מי גזען יותר... הנקודה היתה להוקיע את השימוש במושג "גזענות" כקרדום לחפור בו ולחסום חקיקה או ביקורת לגיטימית הנוגעות לקבוצת מיעוט - ולעיתים אפילו לא זה. בימינו המושג הזה נהיה לא רק משהו שעולה כאשר קבוצת רוב מנסה לפגוע בקבוצת מיעוט באופן לא לגיטימי, אלא משהו שהמיעוט זועק ברגע שהוא מרגיש שהחלטה כלשהי תפגע בו, וזאת בלי קשר ללגיטימיות שלה או לכוונתה (שבד"כ אפילו אינה מתייחסת לציבור המדובר באופן פרטני).

הבאתי בהודעה הראשונה בדיון כדוגמה את "חוק דרומי". חברי הכנסת הערבים מיהרו להגדיר אותו כ"גזעני", למרות שאין בחוק שום התייחסות ללאום של מי מהמעורבים. למה? כי כנראה סביר שמרבית ה"נפגעים" מהחוק הזה יהיו ערבים. אז מה שהם החליטו להיות פושעים ושהחוק מתיר לירות בפורץ יהודי באותה המידה בדיוק - ערבים נפגעים אז החוק גזעני, נקודה.

ולמרות שבכל מיעוט תמצא מישהו שמשתמש מדי פעם בתירוץ הזה כאמצעי לחסום ביקורת כלפיו, רוב המיעוטים רחוקים מאוד מהמיומנות הערבית בתחום.

פורסם

radioactive ,עם אתה רציני במה שאתה אומר ,אתה פשוט בן אדם לא מלומד שמנסה להיצטייר כיפה נפש.

וכמו שנאמר לפניי ,כדיי שתלמד היסטוריה .

פורסם

כן גם לא זה ניראה אמין עד ששמתי לב להתחלה ("בתור שמאלני מתון").

אגב בקשר לעמדה שלך ,אני בעצם מעוד קרוב אל זה .

:xyxthumbs:

התשובה היא פשוטה: ללמוד קצת היסטוריה. למי היו שייכות האדמות האלה לפני תחילת הכיבוש הציוני והקמת מדינת ישראל? ומה שהיה לפני זה כבר לא מעניין אף אחד. סיפורים מהתנ"ך על מה שהתרחש כאן לפני 2000 או 5000 או 10.000 שנה כבר לא רלוונטיים היום, תתחיל לספר אותם למועצת האו"ם וכולם יצחקו לך בפנים.

התשובה היא באמת פשוטה, ליהודים.

דבר ראשון אתה מצחיק אותי שאתה אומר כיבוש, אם אנחנו הכובשים אז למה אתה עדין פה? למה האו"ם (שמו"ם) הכיר בנו כמדינה יהודית?

עוד דבר שמצחיק אותי זה שאתה אומר שהתקופה שקדמה להקמת המדינה לא מעניית אף אחד מוכיחה חד משמעית שההיסטוריה לא מעיינת אותך ואתה מתמקד בדברים שנוחים לך לשמוע.

ואני גם יכול להניח מהמילים שלך שבית המקדש לא היה ולא נברא, כי איך יכול להיות שם חומה? מה הכותל המערבי מוצג ע"י מקרן 24\7?

נכון אם אני אספר את סיפורי התנ"ך לגויים זה לא יעניין אותם וגם הרבה מיהודים בארצנו לצערי הרב אבל אין מה לעשות נלך איתך במשחק שלך.

מכיר את מארק טווין? בטח חבר טוב שלך, אנטי יהודי, כשטייל פה בארץ בתקופה שקדמה להקמת המדינה כתב בספרו שלא היה פה כמעט אנשים, לא ערבים ולא נעלים.

מה היה פה ב1921? מעוראות תרפ"א? זוכר אותם? זוכר האצ"ל והלח"י ? ההגנה?

הכל כנראה דימיון מופרח.. סליחה.

פורסם

כן אנחנו כובשים בטח, תראה מה יקרה שנסיים תכיבוש....

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/202106

ובטח שלא תראה את זה מוזכר בשום עיתון אחר.

פורסם

בטח שלא נראה את זה בשום עיתון כי זה העיתון הכי אובייקטיבי שקיים היום בישראל.

חבל שהשמאלנים גם הצליחו להעיף את תחנת הרדיו שלהם.

פורסם

בתור שמאלני מתון אני נגד גזענות בדיוק כמו שאני נגד קיצוניות. אני נגד חוק השבות ליהודים בלבד, אני בעד טרנספר של מתנחלים יהודים בלבד, אני נגד בנייה בירושלים על ידי יהודים, אני בעד אינתיפאדה וג'יהאד כדרך לגיטימית להתנגדות נגד הכיבוש הציוני. החוק הבינלאומי אומר בפירוש שהתנגדות תחת הכיבוש נחשבת לגיטימית. ובתור דמוקרט שוחר שלום המכבד את הסכמי אוסלו ואת החוק הבינלאומי, אני חייב שוב להדגיש את העובדה שבנייה יהודית בירושלים זו גזענות והפלייה נוראית שלא נראתה כמוה עוד מימי האפרטהייד בדרום אפריקה. ביום הזעם יצאתי למספר הפגנות השלום נגד הכיבוש, הסתובבתי עם שלטים נגד ציונות ברחובות העיר ובכיתי וצעקתי אללא וואקבר הכי חזק שרק יכולתי, כדי שכולם ישמעו את הזעקה שלי למען השלום. בואו רק נקווה שאובמה באמת מוסלמי אמיתי ושהוא יתרום לתהליך השלום לפחות כמו שג'ימי קרטר תרם בזמנו.

אתה זקוק לטיפול או עונש מוות

פורסם

:xyxthumbs:

דבר ראשון אתה מצחיק אותי שאתה אומר כיבוש, אם אנחנו הכובשים אז למה אתה עדין פה? למה האו"ם (שמו"ם) הכיר בנו כמדינה יהודית?

עוד דבר שמצחיק אותי זה שאתה אומר שהתקופה שקדמה להקמת המדינה לא מעניית אף אחד מוכיחה חד משמעית שההיסטוריה לא מעיינת אותך ואתה מתמקד בדברים שנוחים לך לשמוע.

ואני גם יכול להניח מהמילים שלך שבית המקדש לא היה ולא נברא, כי איך יכול להיות שם חומה? מה הכותל המערבי מוצג ע"י מקרן 24\7?

נכון אם אני אספר את סיפורי התנ"ך לגויים זה לא יעניין אותם וגם הרבה מיהודים בארצנו לצערי הרב אבל אין מה לעשות נלך איתך במשחק שלך.

מכיר את מארק טווין? בטח חבר טוב שלך, אנטי יהודי, כשטייל פה בארץ בתקופה שקדמה להקמת המדינה כתב בספרו שלא היה פה כמעט אנשים, לא ערבים ולא נעלים.

מה היה פה ב1921? מעוראות תרפ"א? זוכר אותם? זוכר האצ"ל והלח"י ? ההגנה?

הכל כנראה דימיון מופרח.. סליחה.

סליחה? אני פה בדיוק כמו כל יפה נפש אחר המאמין בשלום אמיתי, כדי לסייע לתהליך בכל דרך אפשרית שיש ברשותי. ורק ברגע שמטרתנו תושג - אני יהיה מוכן לעזוב את הארץ לתמיד. להכיר במדינה היהודית זאת הייתה אחת הטעויות הגדולות ביותר בהיסטוריה של האו"ם, כל העולם רואה עכשיו את ההשלכות ההרסניות של ההחלטה הגורלית הזאת. שבעקבותיה נרצחו מאות אלפי נשים וילדים ערבים חפים מפשע, ונהרגו מאות אם לא אלפי מתנחלים וחיילים של הצבא הציוני. כיבוש, זאת שפיכת דמים נוראית שחייבים להפסיקה מייד!

ומה אתה רוצה להגיד בזה שהזכרת עכשיו את האצ"ל והלח"י? הם היו בין הטרוריסטים הראשונים שהסתננו לאדמות של הפלסטינים והחלו במסע הכיבוש הרצחני הזה שנמשך עד היום, וגם נחשבו על ידי ממשלת המנדט הבריטי כארגוני טרור! טרור! הלח"י אף ניסו לכרות ברית עם גרמניה הנאצית במהלך מלחמת העולם השנייה על מנת שזו תסייע בהעלאת יהודים לפלסטין הכבושה! יש ספר מצוין של ההיסטוריון היהודי נורמן פינקלשטיין "תעשיית השואה" בו הוא מספר בדיוק על החלק האפל הזה של היסטוריית הכיבוש הציוני. שווה לך לקרוא ולהחכים.

פורסם

אני מגדיר את עצמי שמאלן (שמאל ציוני), הדעות האלה זה כבר לא שמאל או ימין, אתה מציג דעות ממימד אחר בכלל...

מישהו אמר שאתה סתם מעורר פרובוקציות בדיונים כאלה, הלוואי. :bash:

פורסם

"שמאל ציוני"? נשמע לא פחות אבסורדי מהימין השמאלני, או השמאל הימני. :facepalm:

פורסם

כלומר, לפי הפרשנות שלך, לא יתכן מצב שבו מישהו מתון בדעותיו בלי לשלול את קיומה של מדינת ישראל, כן? :nixweiss:

פורסם

בוא לא נבלבל בין קיומה של מדינת ישראל בתור מדינה יהודית עם רוב יהודי על אדמת פלסטין, לבין קיומה של מדינת ישראל באופן כללי. בסדר?

פורסם

מדינת ישראל ללא רוב יהודי וצביון יהודי היא פלסטין, לא פחות ולא יותר.

עד כמה שהייתי שמח אם היו נותנים לנו איזו חלקה בקנדה במקום, ליד אגם יורון ככה, כרגע אף אחד לא מציע לנו משהו כזה נוח, המדינה שלנו כבר קיימת ומבוססת, ומי ששולל את הקיום הנוכחי שלה- מגיע לו שנבעט בו קצת (או הרבה)

העולם נתן לנו את המדינה איפה שהיא, לעולם גם לא הייתה בעיה עם זה כמה עשרות שנים, לעולם התחילה להיות בעיה עם זה ב 20 השנים האחרונות, נהיה לכולם משעמם שהמדינות הסובבות כבר לא מכריזות מלחמה על ישראל כל שני וחמישי, אז היו צריכים משהו חדש להידבק אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים