עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לשימוש משרדי ב3500 שקלים

Featured Replies

פורסם

המפרט הורכב בKSP. אני אשמח לשמוע הערות, רק חשוב לי לקנות הכל בKSP ושה form factor יהיה micro atx. בנוסף על הרכיבים שאני קונה, יש לי ספק כוח 400 וואט (מספיק, נכון?) של HEC ממחשב אחר. אני מתכוון לעשות אוברקלוק צנוע.

Core i5 661, s1156, 4MB, GPU Core, Tray

995

לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE H55M-UD2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DP

570

זכרונות‏ DDR III 1333Mhz 2GB Kingston CL9

2*260=520

דיסקים קשיחים‏ Intel 80GB SSD X25-M Sata II 2.5'' SSDSA2MH080G2

1130

מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan

130

מארזים‏ CoolerMaster Elite 341 Black Micro ATX Case (No PSU)

170

--------

3515

פורסם

סיבכת פה וגם החלקים שהצעת מאוד...overkill למחשב שמטרתו היא רק לשימוש משרדי.

ענה בבקשה על השאלות הבאות כדי שאדע יותר על מטרות המחשב וארכיב מפרט עדיף.

-רשום אילו חלקים אתה צריך לרכוש, ואילו חלקים יש כבר ברשותך (רשום בדיוק את החברה+הדגם).

-באילו תוכנות תשמש לדוגמא? אני שואל משום שזה מבוזבז לחלוטין לקחת מעבד i5 ביחד עם SSD שמאוד לא משתלמים כיום. יש סיבה מסויימת שבחרת אותם?

-עד כמה חשוב השקט?

-האם יש פיצ'רים/יציאות מסויימות מלוח האם שאתה צריך?

-למה חשוב לך לוח אם m-atx? אם זה בגלל המארז, יש המון מארזים סבירים באותו המחיר שתומכים גם בatx רגיל.

פורסם
  • מחבר

-הרשימה הזאת (עם המחירים) זה רכיבים שאני מתכוון לקנות. הרכיב היחיד שכבר יש לי הוא הספק כוח 400W של HEC.

עבור כל רכיב כתוב הדגם והחברה (עשיתי קופי פייסט מהאתר של KSP - חשוב לי לקנות משם).

החלקים הם לא כל כך יקרים - המחשב הוא עבור עסק ולכן המחירים שאני "משלם" הם בכ25% יותר זולים.

-התוכנות הן תוכנות ניהול פיננסי. חלקן אני פיתחתי, חלק הן מסחריות, אבל אף אחת מהן לא מוכרת/פופולארית. יש לא מעט חישובים, יצירת דוחות, עבודה עם Sql Server CE וגיליונות גדולים באקסל. שימוש משרדי זה לא רק אינטרנט ומייל.

-נכון, SSD זה לא משתלם היום. אבל אם אני אחכה 9 חודשים עד שירדו המחירים ורק אז אקנה, אני אצטרך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה ואת התוכנות וזה יקח לי כ4 שעות עבודה = 300 שקל. והנה הלכה הירידה במחיר.

-אתה יכול להסביר למה המעבד לא משתלם? לדעתי הוא חוסך לי כרטיס מסך.

-מהלוח אם אני צריך 4 סלוטים של זיכרון להרחבה עתידית ל8 ג'יגה. חוץ מזה, כלום (כמובן שצריך אודיו ורשת, אבל איזה לוח אם מגיע בלי זה?)

-mATX חשוב לי כי זה אסטטי ולא תופס הרבה מקום. אין לי סנטימטנים למארז, אהבתי שהוא מגיע עם מאוורר 120.

תודה

פורסם
  • מחבר

ה-ק-פ-צ-ה

האם למישהו יש משהו להגיד על המפרט שמוצע למעלה+ההסבר למטה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים