עבור לתוכן

איך המחשב שאני עומד לקנות?

Featured Replies

פורסם

שלום אני הולך לקנות:

AMD 2600+

MSI K7N2 Delta-L Nforce 2

Maxtor 40GB 7200rpm

KingMax SuperRam 256MB DDR 400 PC3200

וכרטיס מסך משומש ב100 שקל.

חשוב לציין שאני לא צריך את זה למשחקים אלא רק לאינטרנט ואופיס.

שאלות:

1. שמעתי פה שאתם אומרים שמעבד 2500 טוב יותר מ2600? באמת? איך זה ייתכן?

2. מה דעתכם על הלוח זה רק 500 שקל ונראה לי פצצה אבל אולי אתם מכירים את החברה או יודעים עליו משהו?

3. מה עם הזיכרונות של KingMax? הם ממש זולים ונראית חברה טובה (גם MSI ממליצים עליה).

4.שמעתי שMaxtor יותר אמין מ WD זה נכון? וגם שעדיף בלי הזיכרון ram בהרדיסק כדי שלא לאבד נתונים בהפסקת חשמל?

טוב, אודה לכם מאוד על תשובות כי אני ממש הולך לקנות בקרוב, (כבר הזמנתי אני רק צריך לאשר ולתת כרטיס אשראי).

תודה רבה רבה מראש.

פורסם

הבראטו 2500 יותר טוב מהאטלון 2600 בגלל כמות קאש גדולה יותר במעבד.

2. יש טובים יותר, כמו הABIT NF7 אבל אני מניח שאין לך צורך ביותר מזה

3. KINGMAX? לא ניראה לא השקעה בטוחה... הייתי הולך על זכרונות VALUE של SMASUNG או TWINMOS

4. שתי החברות האלה מאוד אמינות. בקשר לכמות הבאפר בHD, עדיף לך לקחת 8 MB. זה לא עולה הרבה יותר ויציג לך ביצועים הרבה יותר טובים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

יש עוד מישהו שיודע משהו על ה-MSI K7N2 Delta-L????

::)

פורסם

לגבי ההרד-דיסקים : לדעתי שני החברות טובות באותה מידה, אך WD זול יותר, כמו כן כדאי באמת כן לקנות 8MB באפר, כי זה מוסיף לביצועי הדיסק ולא שמעתי על בעיות בהפסקת חשמל ...

פורסם
  • מחבר

אבל הבאפר הרי זה זיכרון RAM אז ברור שאם יש הפסקת חשמל והמידע ש"נשמר" בהארד דיסק לא הספיק להכתב על הדיסק, אז ברור שהמידע יאבד וגם 8MB זה המון מידע אם מדובר נגיד בטקסטים.

ובקשר ל-MSI אף אחד לא מכיר?

פורסם

הפסקת חשמל ? ונראה לך שהקאש זה מה שגורם לבעיות... אפילו ביט אחד במקום הנכון יגרום למערכת ההפעלה לא לעלות יותר וגם 2MB זה הרבה מאוד כשמדובר בטקסטים, אז אתה מציע אולי לבטל את הקאש לחלוטין ?

מי שזה חשוב לו שיקנה אל פסק ושלא יחסוך כמה שקלים על חשבון הביצועים.

ההפרש בין כונן 40/7200 לבין כונן 80/7200/8MB הוא בסביבות 100-150 ש"ח שזה מאוד משתלם.

הלוח בסדר גמור אבל לא יוצא דופן משום בחינה. אם לא מחפשים לוח לאוברקלוק אלא לוח עם תוספות שיעבוד בצורה אמינה זה לוח מתאים.

זיכרון, הייתי ממליץ לפחות 512MB בימינו, זו לא הוצאה גדולה.

איזה כרטיס מסך משומש? הוא חייב להיות לפחות AGPx4 אחרת הוא לא יפעל.

פורסם

המעבד סתם מאד חזק ויקר.

תקח מעבד 2100 או 2500 מאקסימום.

אולי כדאי לך לקחת לוח עם כרטיס מסך משולב ושתי סטיקים של זיכרון 256 2700.

פורסם
  • מחבר

1.טוב אולי זה שייך באמת לפורום "מפרטי מחשב" אבל עכשיו כבר מאוחר מדיי.

2. מה? באמת כרטיס ישן לא יעבוד עם זה? תודה רבה שאתה אומר את זה כי לא היה לי מושג שזה ייתכן.

3. בטח שאני על תקציב, ואסור לי לעבור את ה2200 מקסימום 2300 ש"ח וחייב מחשב מהיר ביותר אבל לא למישחקים כך שאפשר כרטיס מסך מאפן.

4. בקשר ל512MB ההבדל במחיר הוא דיי משמעותי (פשוט פי 2) וקראתי בספר של נורטון שזה לא כזה משמעותי למעבדי AMD. וחוץ מזה תמיד אפשר להוסיף לא? (בכלל, עדיף 2 של 256 או אחד של 512?).

מה דעתכם וסליחה מראש על בלבול המוח?

פורסם

ברור שזה עולה פי שניים, אבל זה רק 270 ש"ח.

מה הקשר למעבד בכלל ומאיזו שנה הספר הזה ? יש הבדל בין 512 ל 1024 אז בטח ובטח שמרגישים הבדל בין 256 ל 512.

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ לך על -

AMD ECS K7SEM 1200 הכל כלול (מעבד,כ.מסך,כ.קול,סלוט AGP)

WARRANTY: 2 YEARS

FEATURES: 1 AGP SLOT,2PCI ,2SDRAM

מקביל בביצועיו לפנטיום 3 1000mhz

460 שקל - [כל מה שתצטרך זה דיסק קשיח וזיכרון]

פורסם

איזה כרטיס מסך משומש? הוא חייב להיות לפחות AGPx4 אחרת הוא לא יפעל.

אני לא חושב שזה נכון, סלוט הAGP הוא BACKWARDS COMPATIBLE, כלומר אם כתוב שהלוח תומך בAGPX4 זה גם אומר שכרטיס שהוא AGPX2 יפעל עליו כמו גדול.

לדוגמא, לי יש לוח שתומך בAGPX8, והיתה תקופה שהרצתי עליו כרטיס AGPX4, כך שלא צריכה להיות בעייה.

רק תשים לב שהכרטיס מסך יפעל במתח 1.5 ולא 3.3, אחרת הוא באמת לא יעבוד.

אם אני טועה אנא תקנו אותי.

פורסם
  • מחבר

רגע neli4, אמנם המחיר מאוד מפתה, אבל אתה בטוח שאתה לא ממליץ לי על דינוזאור? ז"א משהו שהוא שלוש דורות אחורה? פשוט לא בא לי להתחיל לחכות כל פעם שיש קצת פלאש באינטרנט... בא לי משהו שרץ כמו צ'יטה אחרי איילה עסיסית בערבות אפריקה... ;)

פורסם

תתרחק מהלוחות המשולבים האלו (המעבד מולחם על הלוח). זה גם כן מעבד מאוד חלש יחסית לזה שאתה רצית וגם כן לוח מאוד חלש.

אם יש תקציב למשהו נורמלי עדיף להתרחק מהדברים האלו.

michaelsko, בדיוק כמו בצ'יפסטים של אינטל החל מ i850 גם ה NF2 וה KT400 לא תומכים לאחור ב 3.3V/AGPx2.

פורסם
  • מחבר

1.ומה לגבי אם עדיף 2 סטיקים של 256MB או אחד של 512? יש הבדל בכלל כי אם אין הבדל אני מעדיף כרגע לחסוך כסף ומאוחר יותר להוסיף עוד אחד של256.

2. וגם אם המעבד במילא עובד על 333MHZ FSB אז זה משנה בכלל אם הזיכרון הוא 400MHZ DDR? או שהוא במילא לא יכול להשתמש בכל המהירות בגלל שהמעבד לא תומך ב400? - (אני לא יודע לעשות OC)

פורסם

למעבד AMD עם באס של 333 מה"ז יש רוחב פס של 2700MB/S

לזיכרון DDR333 יש רוחב פס של 2700MB/S (לכן הוא נקרא PC2700)

לזיכרון DDR400 יש רוחב פס של 3200MB/S

לשני ערוצים של DDR333 יש רוחב פס של 5400MB/S

לשני ערוצים של DDR400 יש רוחב פס של 6400MB/S

אין טעם שרוחב הפס של הבאס יהיה גבוה מזה של המעבד - אלא אם משתמשים בכרטיס מסך מובנה שצורך בעצמו רוחב פס רב.

אם אתה משתמש בלוח NF2 בלי כרטיס מובנה אז סטיק אחד מספיק, תקנה כבר DDR400 כי הוא בקושי יקר יותר מ DDR333.

אם אתה משתמש בכרטיס המובנה אתה לא חייב שני סטיקים אבל מומלץ כי זה כמעט מכפיל את הביצועים של הכרטיס המובנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים