עבור לתוכן

איך אפשר לדעת אם מישהו מתחבר לראוטר שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי ראוטר TRENDNET, הצפנתי אותו דרך WPA.

לאחרונה האינטרנט מאוד איטי, האם זה יכול לנבוע מזה שמישהו בכל זאת הצליח להתחבר אליו? איך ניתן לברר זאת?

תודה רבה.

פורסם

הסיכוי שמישהו פרץ את אבטחת ה-WPA שלך קטן -- זה אמנם אפשרי אבל לא ממש פשוט וגם לוקח זמן. אתה יכול לבדוק בתפריט הסטטוס של הנתב את טבלת ה-DHCP. ככל הנראה האיטיות נובעת ממקור אחר.

פורסם

שלום.

יש לי ראוטר TRENDNET, הצפנתי אותו דרך WPA.

לאחרונה האינטרנט מאוד איטי, האם זה יכול לנבוע מזה שמישהו בכל זאת הצליח להתחבר אליו? איך ניתן לברר זאת?

תודה רבה.

איך בדקת שהאינטרנט איטי ולאיזה איטיות אתה מתכוון. יש שני סוגי איטיות :

-קצב נמוך מהרגיל - שאומר הורדות יורדות לאט יותר.

- השהיות - פינג גרוע ואיבוד פקטים

במידה ואתה עושה את הבדיקה מהרשת האל חוטית האיטיות משני הסוגים יכולים להגרם בגלל איכות הקליטה והפרעות.

יש דרכים לפרוץ רשת בלי קשר לאיזה טכנולוגיה היא מוצפנת שמשתמשת בעובדה שבני אדם הם לא טובים בלהמציא סיסמאות. עדיין אם יש לך סיסמה כלשהי אפילו עם WEP לא סביר שמישהו ינסה לפרוץ לך לרשת (זה גם כנראה פלילי אם יש סיסמה על הרשת) .

אני פעם חשבתי שמישהו פרץ אלי אבל זה בסוף היה הנייד של אשתי שיש לו שם מוזר :lol: הבעיות איטיות היחידות שהיו לי היו בגלל בעית תשתית וtraffic shaping של הספק שירות. היו לי גם קטעים עם הרשת האל חוטית של פינג לא יציב אבל פשוט סרקתי תדרים ושיניתי לאחד פנוי יחסית.

פורסם
  • מחבר

האיטיות לא קבועה. לפעמים כל אתרי האינטרנט נטענים באיטיות ולפעמים עולים בקצב מהיר.

ליצור קשר עם הספקית יעזור לדעתכם?

תודה.

פורסם

כדי שתבדוק אם יש לך רוגלות על המחשב או וירוסים כי הם גם יכולים לגנוב רוחב פס. אולי מה שאתה מתאר זה פשוט עומס על הספק שירות.

בכל מקרה כדאי שתבדוק עם הספק שירות - הדבר הראשון שהם יעשו זה יבדקו אם הבעיה אצלהם או לא . ואז אם הבעיה אלצהם הם לא יכולים לעשות הרבה - אולי למכור לך חבילה יותר "מתקדמת" . זה גם יכול להיות בעית תשתית - היתה לי פעם בעיה כזאת בשכונה אבל זה לא נפוץ וזה קרה רק בזמני עומס (דבר שלא אמור לקרות ). בזק משדרגים את הרשת שלהם אז אולי בגלל זה יש תקלות מדי פעם במקום אחר . גם ככה רוב המשתמשים לא ירגישו בזה.

אתה יכול לעשות חלק מהדברים לבד כדי לבדוק בעיות כזה. מספיק שתעשה tracert או pathping לאתרים יגועים .אם הקפיצות הראשונות מ30-40 מילי אז זה יכול לסמן בעיה . אתה גם יכול להשתמש בspeedtest.net אבל רצוי שהמחשב לא יפריע לתוכנית שלהם לרוץ (גיליתי שעל מחשב נייד על סוללה התוכנית קצת מזיפת) . האתר speedtest צריך לעבוד טוב מאוד כי רוב הספקי אינטרנט נותנים לו תיעדוף (מזיפות נתונים סינטטים - בפועל אתה לרוב לא תקבל 100%). פינג גבוה יכול להשפיע על טעינה של אתרים בגלל עד כמה שידוע לי HTTP הוא מעל TCP שקצת רגיש לפינג.

בADSL אני קצת מבין כי יש לי את זה הרבה זמן והיו לי כל הבעיות האפשריות . בכבלים אין לי שמץ של מושג חוץ מזה שהמהירות צרובה על המודם ואתה מתחלק עם השכנים שלך ברוחב הפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים