עבור לתוכן

איפה קונים טרנזיסטורים וקבלים ?

Featured Replies

פורסם

יש לי 11 קבלים נפוחים על לוח אם 4v 680uf ו 16v 1000uf ואני מחפש באינטרנט חנות אלקטרוניקה שמוכרת באיזור ת"א ואני לא מוצא ! מה עושים ?

מישהו מכיר חנות בת"א שמוכרת קבלים וטרנזיסטורים ? דרך אגב קניתי מלחם 30W ואמרו לי שזה לא מתאים זה נכון ? צריך 120 , 80 ? W ?

עוד משהו אמרו לי שההלחמה בלוח אם היא " כפולה " וזה קשה להוציא נגד ולהחזיר זה נכון ?

פורסם

יש לי 11 קבלים נפוחים על לוח אם 4v 680uf ו 16v 1000uf ואני מחפש באינטרנט חנות אלקטרוניקה שמוכרת באיזור ת"א ואני לא מוצא ! מה עושים ?

מישהו מכיר חנות בת"א שמוכרת קבלים וטרנזיסטורים ? דרך אגב קניתי מלחם 30W ואמרו לי שזה לא מתאים זה נכון ? צריך 120 , 80 ? W ?

עוד משהו אמרו לי שההלחמה בלוח אם היא " כפולה " וזה קשה להוציא נגד ולהחזיר זה נכון ?

יש את אץ אבן אלקטרוניקה בשדרות הר ציון בת"א ליד תחנה מרכזית, יש עוד כמה באותו אזור, ניתן לבדוק בסטיקי יש גם עוד חנויות

פורסם

הלחמות בלוח-אם ברוב המקרים עם בדיל בטמפרטורת התכה גבוהה, מלחם של 20₪ לא יצליח לעשות הרבה. תצטייד גם בסרט שואב בדיל.

פורסם

אני מחליף קבלים בלוחות אם מלחם 25 W (צריך להחזיק אותו זמן ארוך אבל בסוף הוא מצליח). מלחם גדול יותר יהיה טוב יותר אבל קח בחשבון שהוא גם גדול יותר ואוליי פחות מתאים לעבודה מדוייקת

תשתמש תמיד במלחם אם אדמה - מלחם אם תקע של 2 אם הוא נדפק יחשמל אותך ואת הלוח שאתה מתקן

הקבלים בלוח (כשהם ביחד - קבלים זהים צמודים בקבוצה מחוברים במקביל) אמורים להיות בעלי תגובה מהירה למכות של זרם שהמעבד מושך. קבלים כאלה הם LOW ESR. רוב הקבלים שניתן למצוא בסתם חנות אלקטרוניקה רחוקים מאוד מזה ויש צורך למצוא קבלים שהם ספציפית LOW ESR

אני בדרך כלל מפרק קבלים מלוח דפוק אחר אם הקבלים שם תקינים. הקבלים שאתה שם לא חיבים להיות זהים לגמרי לקודמים - ניתן שהמתח יהיה גבוה יותר (ללא הגבלה) ושה uF יהיה גבוה יותר (ע 1.5X - 2X). לא מומלץ אבל ניתן גם לשחק אם הגודל של הקבוצה (8 קבלים יותר גדולים במקום 11 קטנים וכדומה) אבל זה לא מומלץ ויכול להיות לא יציב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים