עבור לתוכן

משהו שחשבתי עליו - תפישת הצבעים

Featured Replies

פורסם

אתה כרגע מבין שאמרת בדיוק את מה שהוא אמר רק במילים אחרות? אין דבר כזה לראות צבע, יש פרוש של אורכי גל בצורה מסויימות

אם בני אדם רגילים מפרשים אורכי גל של הצבע הירוק כירוק, וכחול כחול, ואילו עוורי צבעים מסוג מסויים מפרשים ירוק ככחול וכחול כירוק משמע הם רואים ירוק במקום כחול וכחול במקום ירוק, AKA השמיים ירוקים והדשא כחול...

יש סיבה למה לא מגלים עוורון צבעים ברוב המקרים עד הצבא, או אם עוברים בדיקה בגיל צעיר יותר, מבחינתם הם רואים בדיוק כמו שכולם רואים, אלא אם יש להם עורוון צבעים כבד שמשלב בליעת צבעים. אצל רובם יש בעיה לזהות גוון מסויים או התהפכות בין צבעים...

פורסם
  • מחבר

אתה כרגע מבין שאמרת בדיוק את מה שהוא אמר רק במילים אחרות? אין דבר כזה לראות צבע, יש פרוש של אורכי גל בצורה מסויימות

אם בני אדם רגילים מפרשים אורכי גל של הצבע הירוק כירוק, וכחול כחול, ואילו עוורי צבעים מסוג מסויים מפרשים ירוק ככחול וכחול כירוק משמע הם רואים ירוק במקום כחול וכחול במקום ירוק, AKA השמיים ירוקים והדשא כחול...

יש סיבה למה לא מגלים עוורון צבעים ברוב המקרים עד הצבא, או אם עוברים בדיקה בגיל צעיר יותר, מבחינתם הם רואים בדיוק כמו שכולם רואים, אלא אם יש להם עורוון צבעים כבד שמשלב בליעת צבעים. אצל רובם יש בעיה לזהות גוון מסויים או התהפכות בין צבעים...

ואם כולנו עיוורי צבעים? כלומר, אם הירוק שלי הוא האדום שלך?

פורסם

^^

זה דבר מדליק והזוי, מצד אחד :P

זה באמת מוזר לדעת, האם האפור שאני רואה הוא בעצם לבן בשבילך, אבל אני קורא לו אפור כי ככה אני רואה אותו, ואתם בכלל רואים אותו לבן אבל בשבילכם הוא גם אפור כי ככה למדתם לקרוא את השם של הצבע הזה.

אגב חשבתי על זה מליון פעמים, אבל רק בגלל אין ספור התשובות שידעתי שאני אקבל לא דיברתי על זה, כי לך תידע מה אחרים רואים באמת

:)

פורסם

עוד פעם אני אסביר... עוורי צבעים רואים ירוק כירוק וכחול ככחול. היה לי חבר שישבתי איתו כמה זמן על זה כדי לנסות להבין מה הולך אצלהם.

בשלב מסויים יש חלק שאדם רגיל אמור לראות מספר אחד ועוור צבעים מספר אחר כמו בדוגמא שהעלתי

אנשים נורמאליים רואים 8 אבל אם תסתכלו טוב רואים שבצד שמאל של השמונה יש חלק שהוא כתום.

עוור צבעים יקרא פה בבירור 3

למה? לא כי הוא לא רואה בכלל את הכתום אלא כי אצלו במוח כתום וירוק זה דומה ולא כמו אצלנו שכתום ואדום.

זאת בעיה בתפיסה של הצבעים אבל לא בראיה שלהם - הצבעים נראים לו אותו דבר כמו שלנו הם נראים

[attachment deleted by admin]

פורסם

אבל אני אישית לא דיברתי על עיוורון צבעים - שם יש לך בבירור קליטה שונה של צבעים כצבעים אחרים, ובד"כ זה אותו הצבע אצל עיוורי צבעים. (כמה צבע :) )

בכל מקרה אני אישית התכוונתי על אדם אחד, שרואה למשל חולצה אדומה (בשבילי), בשבילו היא וורודה אבל הוא קורא לזה אדום כי ככה הוא מכיר את הצבע.

כלומר כל דבר שהוא אדום אצלי, ייראה אצלו כוורוד, אך הוא יקרא לזה אדום כי בשבילו ורוד הוא אדום. כמובן באי ידיעתו, כי ככה עיניו רואות.

ואת זה אני לא חושב שאפשר להסביר...או לדעת מי רואה איך כמה ולמה.

תחשוב על זה שעכשיו, מלמדים אותך א' ב' מחדש של צבעים, כחול הוא בעצם שחור, ירוק הוא בעצם לבן, וכדומה.

לא תוכל לדעת מי רואה איך ולמה.

פורסם

הבנתי על מה דיברת...אבל זה לא מה שקוראים לו היום עוורון צבעים

פורסם
  • מחבר

קוקו לא הבנת את מה שניסיתי להגיד.

חלפינו אתה כן.

פורסם

יש הסבר פסיכולוגי / מדעי איפשהו לדבר כזה? :P

לא יצא לי לראות...חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים