עבור לתוכן

קניית כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

ככה.. אני רוצה לקנות כרטיס מסך חדש, בתקציב שלי (כ-1300) שקלים, מישהו המליץ לי על GTX 275 , הבנתי שהתנאים שכרטיס מסך יעבוד הם מעבד וחיבור מתאים, המעבד שלי הוא-JTC P-4 500W ATX12V SATA, אבל את סוג החיבור אין לי מושג איך אני בודק. עכשיו יש לי כמה שאלות:

1. איך בודקים את סוג החיבור?

2. האם הספק שלי יכול "לסחוב" את הכרטיס?

3. האם זה נכון שאילו (החיבור והספק) הם שני התנאים היחידים המגבילים את סוג הכרטיס שאני יכול להרכיב עך המחשב?

4. האם הכרטיס מסך הזה (GTX 275) הוא הכי טוב לתקציב הזה? (אני אשרוד גם חריגה של 200 שקלים גג)

אני מודה (אפילו מאוד P:) לעוזרים, בברכה רועי.

פורסם

כמה הסברים (לא לפי סדר השאלות):

1. אין יותר מדי קשר למעבד מבחינה פיזית, אבל אל תשכח את עניין הגבלת ביצועים ע"י הרכיב האיטי ביותר במערכת - לא רלוונטי אם יש לך מחשב חדש, מאוד רלוונטי אם יש לך פנטיום 4...

2. הספק שלך ענתיקה ג'נרית ולא יחזיק אף כרטיס מסך נורמאלי.

3. את סוג החיבור אפשר לבדוק בתוכנה כמו EVEREST, או באתר היצרן אם אתה יודע את דגם לוח האם\כרטיס המסך הנוכחיים שלך, או ע"י פתיחת המארז ובדיקה וויזואלית (תחפש בגוגל איך נראים הסלוטים השונים...).

4. מלבד הספק והלוח ההגבלה היחידה היא הגודל. לא רלוונטי ברוב המקרים, עשוי להיות בעיה במארזים ישנים שמתוכננים גרוע ותוקעים את כלוב הכוננים צמוד מדי ללוח.

5. הכי חשוב - מדובר בכרטיס לא משתלם לחלוטין... לא בתקציב זה (ודרך אגב, כרטיס כזה אמור לעלות ~1000, ממש לא 1300...) ולא בשום תקציב אחר. יש בחירות מוצלחות יותר, אבל אין טעם להכנס לזה לפני שתפרט איזה מעבד וחיבור יש לך, ובלי שתחליף ספק למשהו מתקבל על הדעת.

פורסם
  • מחבר

1. לא בנתי את הקטע של - עניין הגבלת ביצועים ע"י הרכיב האיטי ביותר במערכת, ואיך אני בודק איזה פנטיום יש לי?

2.יטופל

3.לוח האם שלי הוא - Gigabyte G31m-S2C אשמח אם תגיד לי אם יש לי את החיבור המתאים לכרטיס מסך הנ"ל.

4. יש מקום

5. המעבד של הוא - Intel core 2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz וסתם דרך אגב הכרטיס הנוכחי שלי הוא -8600GT 512MB

פורסם

1. פנטיום 4 היה סוג של מעבד לפני כמה שנים טובות. המעבד שלך הוא Q8200 ככה שכבר אין מה לבדוק, המעבד בסדר.

2. חכה עם עניין הספק. קודם תסגר על איזה כרטיס אתה קונה, אחרי זה אפשר לדון בשאלה הזו.

3. מדובר בלוח חדש יחסית עם החיבור הנפוץ כיום (PCI-EXPRESS) אז זו לא בעיה.

4. הסוגייה היחידה שנותרה אם כך היא בחירת הכרטיס עצמו. אתה יכול לפרט מה הגודל של המסך אליו מחובר המחשב? בכל מקרה, כאמור ה275 הוא בחירה ממש לא כדאית כרגע, כמו כמעט כל כרטיס NVIDIA למעשה.

פורסם

כמובן שהמעבד שלך יותר מתקדם מפנטיום 4... אין שום קשר בניהם...

לרזולוציה שלך לדעתי HD4890 יעשה עבודה נפלאה, אפשר להשיג אותו בסביבות 900 שקלים ספק כוח שיחזיק את המערכת בכבוד יעלה עוד כ-250 שקלים.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שלא כדאי לקנות כרטיס מתקדם יותר? כמו HD5770 או HD5850 ולקנות ספק בהתאם (אני יודע שזו קצת חריגה מהתקציב). ובנוסף למרות הכל אני חושב שגם יש לי בעית מקום במארז איך אני בודק את זה?

פורסם

אם אתה יכול תמדוד את המרחק בן הכלוב של ההארדיסקים עד הבורג שתופס את הכרטיס...

בכל מקרה, GTX260 / 275 ארוכים יותר מ 4890 / 5770 / 5850.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון את מה שהתכוונת למדוד אז 24-25 ס"מ

פורסם

hd5770 = 21cm

hd5850 = 24.1cm

אם מדדת נכון נראה שיכנס...

פורסם
  • מחבר

ההתלבטות היא כזאת - אם לקנות את הכרטיס החלש יותר או את החזק יותר + מארז חדש.. מה אתה אומר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים