עבור לתוכן

יצא CATALYST 3.8, כדאי להוריד?

Featured Replies

פורסם

כדאי להוריד את הגרסא החדשה של CATALYST, הלא היא גרסה מס' 3.8?

לפעמים אומרים שהעדכון גורע מביצועי הכרטיס...

יש לי כרגע 9800 פרו 128 MB עם CATALYST 3.7, כדאי להוריד את הגרסא החדשה?

נ.ב.

שמתם לב לשינוי הלוגו של ה-CATALYST?

• תגובות 52
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מתכנן להוריד

מחר אני כבר אתן תוצאות של בדיקה... אם אתה רוצה לחכות, אתה מוזמן

*מישהו פתח תראד על שינוי הלוגו של הקטאליסט במחשבה שזה שינוי של הסמל... חפיף ;)

פורסם
  • מחבר

סבבה!

אז תודיע מחר!

פורסם

אוקי הרגע התקנתי נראה אחלה דבר סוף סוף בחבילה אחת יש את כל הדרייברים שצריך לכרטיסי המסל של AT וחברות הבת שלה.

לי לדוגמא יש את הכרטיס המסך GigaByte GV-R9200 128MB VIVO והסט החדש הזה התקין את כל מה שצריך כולל ה

WDM Drivers של ה VIVO מה גם שהקטאליסט החדש יודע לזהות בדיוק איזה כרטיס יש לך מי היצרן וכל זה דברים שלא זכורים לי שהיו קיימים בגרסאות קודמות או שמע אני לא שמתי לב אולי.

כמו כן אני חושב שהתווסא שם עוד אופציה חדשה בשם VPU Recover לגבי שיפור במשחקים לא יצא לי לבדוק מה גם שאני לא משחק הרבה במחשב אבל בכל אלו הם רשמי הראשונים ועצם זה שהכל מגיע בחבילה אחת זה כבר שיפור והתיעלות.

פורסם

מה זה לעזאזל "הינע-צג" >:(

english for me plz ;D

אני אעדכן מחר כנראה או בשבת.

פורסם

אוקיי, הורדתי והתקנתי את הדרייברים החדשים.

אז ככה, במבחנים הסינטטים אין שיפור בכלל

למרות שאני חושב שראיתי שיפור באיכות התמונה אבל זאת רק הרגשה. לא השוואתי שתי תמונות אחת מול השניה.

בUT2003 שמתי לב לשיפור קטן מאוד בקצב הפריימים, ויש גם שיפור מורגש באיכות התמונה.

ניראה לי שATI מתקדמים יפה עם הדרייברים

פורסם

נראים נחמד...נתקין מחר וניתן דיווח .

פורסם

יציבות?

פורסם

האמת, שמתי לב לקפיצות מוזרות שהיו באמצע המשחק UT2003, אבל לא משהו רציני...

באופן כללי אני חושב שהיציבות לא נגרעה ואולי אף עלתה. אבל אני לא שיחקתי מספיק זמן בשביל להבטיח את זה (הכרטיס שלי על אוברקלוק)

פורסם

מתקינים בלי למחוק את הקטליסט 3.7?

אין לי AIW

להוריד בכל זאת את הקובץ עם כולם ביחד?

פורסם

מוחקים את ה ATI Display drivers ו ATI control panel

ואז אתה מתקין את החדשים (כבר אמרתי לך)

פורסם

כן אבל ראיתי כאלה שעשו את זה גם בלי למחוק

אז אני מתלבט

ובקשר למה להוריד?

פורסם

האמת היא שלא נראה לי שזה כ"כ משנה אם אתה מוחק או לא .

פורסם

יאללה חברה יש בנצ'מארקים משהו 3DMARK 2003 או 2001 ו AQUAMRK? משהו

GOGOGOGO

;)

פורסם

לפי דעתי, זהו סט הדרייברים הטוב ביותר ש ATi שחררה אי פעם, כי הוא מכיל כל כך הרבה אפשרויות חדשות שקשה להאמין שבאמת מדובר רק במשהו שקרה בתקופה של חודש (ATi התחייבה ל 12 שחרורי דרייברים בשנה, בינתיים הם עומדים יפה בקצב).

קודם כל, סוף סוף יש אפשרות לשמור הגדרות שונות בתור פרופילים ופשוט לטעון את הפרופיל שהגדרתם לכל משחק בקלות - זה עוד רחוק מהדרייברים של Kyro שזיהו אוטומטית הפעלה של משחק והגדירו את האפשרויות בהתאמה, אבל זהו צעד יפה מאוד קדימה של ATi.

פונקציית ה VPU Recover גם היא מאוד חשובה (וגם אני לא הבנתי על מה מדובר כי התרגום לעברית הוא עלוב), שכן מה שהיא מאפשרת זה בעצם למנוע קריסת המערכת עקב כשל כלשהו בכרטיס הגרפי אלא פשוט לאתחל מחדש את המעבד של הכרטיס במקום לתקוע את כל מערכת ההפעלה של המחשב, כך שהמקסימום שיקרה עכשיו הוא שהתוכנה שגרמה לקריסה פשוט תסגר ותחזור ל Windows, במקום אתחול מלא של המחשב.

אמנם לא הזדמן לי לבדוק אם זה פועל, אבל זה בהחלט נשמע טוב.

כמו כן, לראשונה, ATi מאפשרים אוברקלוק לכרטיס דרך הדרייברים; נכון, זה שמור רק לכרטיסי Radeon XT (כי רק להם יש חיישן טרמי בליבה), אבל גם זה צעד ענקי קדימה מבחינת ATi, שתמיד התנגדה נחרצות להמהרת הכרטיסים שלה.

אחרון חביב הוא ה SmartShader - פיצ'ר חביב אך לחלוטין חסר שימוש שמאפשר שימוש באפשרויות של Pixel Shader כדי ליצור אפקטים שונים למשחקים בזמן אמת, כאלו שעד כה נעשו רק ב Photoshop, על תמונות סטילס.

להלן מספר דוגמאות מהמשחק Tactical Ops, זכרו שהכל מתבצע בזמן אמת; כמו כן, מדובר בפחות ממחצית האפקטים האפשריים, שכן את כל השאר קשה לתפוס לתפוס בסקרינשוט (צבעים מתחלפים) או שהם פשוט לא כל כך מעניינים (למשל משחק בשחור לבן).

http://www.hwzone.co.il/newspics/dan/tacops.JPG

http://www.hwzone.co.il/newspics/dan/tacops2.JPG

http://www.hwzone.co.il/newspics/dan/tacops3.JPG

http://www.hwzone.co.il/newspics/dan/tacops4.JPG

חשוב לציין כי אלו לא דרייברים שבאו לשפר ביצועים (וכך גם אמר Terry Makedon, מצוות הפיתוח של Catalyst, כשבוע-שבועיים לפני השחרור שלהם) אלא דרייברים שפשוט עמוסים לחלוטין בפיצ'רים חדשניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים