עבור לתוכן

שאלה בקשר למהירות זיכרונות

Featured Replies

פורסם

כשהלכתי לקנות מחשב חדש וביקשתי זכרונות במהירות 1600 המוכר טען שהמהירות הטבעית של הזיכרון היא 1333

וכדי שהם יעבדו במהירות 1600 אני צריך לעשות להם OC.

האם זה נכון ?

אם אני קונה זיכרון במהירות 1600 אני צריך לעשות לו OC? או שהוא כבר בא מומהר מהמפעל?

פורסם

נראה לי שאתה לא מספר את כל הסיפור. האם השאלה עלתה בהקשר של לוח אם ספציפי? רוב לוחות האם שתומכים בDDR3 תומכים רשמית עד מהירות 1333 בלבד, וכל דבר מעבר זה כבר OC. במערכת כזאת, התקנת זכרונות במהירות 1600 תביא לכך שכל עוד לא עשית OC למעבד, מהירותם המקסימלית תהיה 1333. אם וכאשר תעשה OC, עם זאת, יהיה לך יותר מרווח פעולה מבחינת הזכרונות כי הם עצמם יכנסו לOC רק כאשר תעבור את ה1600.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי שזה קשור ללוח אם. אני מתכוון לקנות את הלוח הזה ASUS P7P55D-E Pro

פורסם

דווקא הלוח הזה כן תומך ב1600 באופן רשמי, גם בלי OC למעבד.

פורסם
  • מחבר

רק כדי שאני אהיה בטוח שהבנתי נכון,

אם אני מרכיב זיכרונות במהירות 1600 על הלוח הזה,

הם יעבדו במהירות 1600 גם בלי לבצע המהרות כלשהן במעבד בלוח או בזיכרונות?

פורסם

אני אנסה לעשות לך קצת סדר (אם כי זה נכון למעבדי C2D ומטה, אני לא בטוח שזה בדיוק מה שהולך עם I5\I7)...

ישנו תדר מסויים שנקבע עבור המעבד דרך הBIOS. את תדר הזכרונות לרוב לא קובעים ישירות, אלא ע"י היחס בינם לבין תדר המעבד. טווח היחסים הללו הוא מוגבל ע"י הלוח, ולפעמים יוצא שעבור תדר המעבד המקורי (כלומר, ללא OC למעבד) גם עם היחס הגבוה ביותר לא תגיע למהירות הנומינלית של הזכרונות. כאשר על לוח כלשהו, בסעיף התמיכה בזכרונות כתוב ליד מהירות מסויימת *OC או משהו בסגנון, זה אומר שהלוח אמור להיות מסוגל לעבוד במהירות הזו, אבל זה מותנה בכך שתמהיר את המעבד (והוא מצידו עשוי שלא לאפשר זאת, בעיקר בהעדר קירור חזק).

מצד שני, כל תדר זכרון שמוזכר ללא ההערה הזו אמור להיות אפשרי להגדרה גם ללא OC כלשהו (כלומר, הלוח מאפשר יחס גבוה מספיק בין הזכרונות למעבד). כך שכן, הלוח שלך אמור לתמוך בתדר 1600 לזכרונות ללא OC לשום דבר.

פורסם

איזה מעבד אתה קונה?

פורסם
  • מחבר

core I5 750

פורסם

עם ה-i5-750 לא תהיה לך המכפלה הנכונה בשביל להריץ את הזיכרונות בתדר של 1600Mhz, לכן תהיה חייב לעבוד ב-1333Mhz. אני שואל באיזה מעבד כי ב-i7-860 למשל זה לא ככה, יש לו עוד מכפלות ואיתו אפשר להריץ 1600Mhz.

הדרך היחידה שאיתה תוכל להפעיל ב-1600Mhz עם ה-i5-750 היא אם תשנה את ה-BCLK - וזה אומר אוברקלוק.

אתה יכול לקרוא על זה עוד כאן: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-870_5.html#sect0

פורסם
  • מחבר

תודה אני אשנה את הזכרונות למהירות 1333

פורסם

תשנה רק אם ה-1333Mhz יותר זולים. לפעמים המחיר זהה ואז עדיף תדר גבוה יותר. זה אף פעם לא מזיק, בפועל הזיכרונות ירוצו ב-1333Mhz.

ואל תשכח לקחת זיכרונות שעובדים במתח שאינטל ממליצה עליו של עד 1.65V.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים