עבור לתוכן

[שאלה] מה לדעתכם עדיף? מחשב חבילה או מפרט בהרכבה אישית?

Featured Replies

פורסם

היי,

היום יצא לי לחשוב על זה קצת ומעניין אותי מה אתם חושבים.

יש אצל הסבים שלך מחשב ישן + מסך ישן (מחשב מבוסס Pentium 3 500 ו מסך CRT 17" של MAG)

הייתי רוצה לקנות להם מחשב חדש ויש לי התלבטות :

מצד אחד ברשתות הגדולות (כדוגמאת אייבורי וKSP) מציעים לי "מחשבי חבילה", שהם מפרטים מוכנים שהרשתות הנ"ל מכינות מבעוד מועד ככל הנראה בכמויות מסויימות ומוכרות במחיר זול. היתרון של זה הוא מובן מאליו - המחיר - קשה לי להאמין שאפשר להרכיב מחשב דומה מחלקים בלבד במחירים הנ"ל. מצד שני יש איזו אמירה שהיא בגדר מיתוס (או שלא) שלצורך הרכבת המפרטים האלה משתמשים בחלקים סוג' ב'/פגומים/משומשים/מחודשים מה שמביא לכל מיני בעיות בעתיד, מימוש האחראיות מהר מהצפוי ובקיצור כאב ראש.

מצד שני, תמיד אפשר להרכיב מפרט לבד, גם את המחשב אפשר להרכיב לבד (מה שיחסוך לנו את עלות ההרכבה). היתרון בזה הוא שאני בוחר מה אני רוצה לשים ויודע שהחלקים שאני מקבל הם חדשים ואיכותיים (ככל הנראה), החסרון הוא ככל הנראה המחיר ועצם העובדה שאני צריך "לטרוח" ולהכין מפרט ואז גם להרכיב את המחשב.

מה דעתכם בנושא ? גם אתם חושבים שבמחשבי חבילה שמים חלקים סוג ב'? אתם חושבים שאפשר להרכיב מחשב לבד באותו המחיר שהוא מוצע ברשתות? מה עדיף לדעתכם?

תודה מראש לעונים. :)

פורסם

במפרטים מורכבים של החנויות חוסכים במקומות הלא נכונים: ספק גנרי, מארז

מעבר לזה הקונה קונה מפרט שהוא לא מאוזן - מעבד חזק ,אך כל השאר בגדר המינימום

לגבי חלקים משומשים - מיתוס (לפחות ככל הידועה לי)

לרוב הספק ומארז סוג ז'

לדעתי, בסופו של דבר הכל מגיעה לשימושים

בשביל גלישה באינטרנט וצפיה בתמונות כל מפרט מבוסס מעבד כפול ליבה+2GB של זיכרון יספיק

בשביל דברים יותר רצינים כמו עבודה ב - 3D, עריכת סרטים/קול --במקרה הזה מפרט מותאם אישית עדיף בהרבה (בד''כ את המפרט מתאימים לתוכנה שהמשתמש ישתמש בה רוב הזמן)

גנ''ל לגבי משחקים

בשביל סבים לדעתי הכי טוב מחשב נייד

1. הוא נייד ואפשר להעביר אותו בבית

2. יש שירות ואחריות בבית (לפעמים גם אפשרות להשתלטות מרחוק על המחשב ותיקון/הגדרה)- שזה לדעתי יתרון מהותי במקרה הזה

פורסם
  • מחבר

יש משהו במה שאתה אומר, העניין הוא שהשימושים שלהם מינימליים ביותר ומצד שאני הם צריכים מסך בגודל סביר כדי שהם יוכלו לקרוא - זה רוב מה שהם עושים.

יצא לי לדפדף ולהתקל בהצעה של 1700 וקצת ש"ח למחשב + מסך LCD (לא זוכר כמה אינצ'). אם אני משדרג ספק+מארז+שם 2GB זיכרון במקום 1 יוצא לי כל העניין 2000 ש"ח. למראית עין משתלם, ניסיתי להרכיב מפרט לבד וקשה לי למצוא משהו שיתעלה על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים