עבור לתוכן

בעיה בהגדרת מערכת 5.1 בחיבור למחשב - מיואש!!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח מאוד לעזרה , הרמתי כבר ידיים אחרי ניסיונות רבים.

נתחיל מזה שיש לי לוח אם מדגם (MSI P6NGM-FIH (MS-7366

שכולל את כרטיס הקול הזה:

84625310.jpg

לוח הבקרה שלו נראה כך:

realtekaudiodriver.jpg

קניתי לפני כמה ימים את מערכת הרמקולים CREATIVE SBS A500

שכוללת 6 רמקולים - 2 קדמיים, 2 אחוריים, סנטר + סאבוופר.

כמו שאפשר לראות בתמונה, הגדרתי לכרטיס שיזרים סאונד ל6 ערוצים.

כמו כן, הגדרתי במאפייני צלילים והתקני שמע בלוח הבקרה בווינדוס, בהגדרות הרמקולים - מערך רמקולים 5.1.

עד כאן הכל בסדר. או שלא.

כשאני נכנס ללוח הבקרה של כרטיס הקול ומנסה להדגים סאונד של סראונד אני מקבל סאונד רק מהסאב ומ2 הרמקולים הקדמיים.

בשביל לשלול אופציה של רמקולים פגומים, החלפתי בין הרמקולים האחוריים לקדמיים, וגיליתי שגם הם עובדים, אבל רק כשהם מחוברים לכניסות של הרמקולים הקדמיים בסאב.

פה נכנסת השאלה שלי-מה פספסתי?

בדקתי שהרמקולים מחוברים היטב אל הסאב

וידאתי ש3 הכבלים שנכנסים לכרטיס קול מחוברים במקומות המתאימים להם לפי הצבעים (ירוק,כתום ושחור)

בדקתי שהדרייבר של כרטיס הקול הוא הכי מעודכן

אם ככה, איזו סיבה יש להדגמה של כרטיס הקול לא להשמיע לי סאונד ב3 הרמקולים האחרים?

שלא נדבר על זה שגם סרטים שהם AC3 ואני מנסה להריץ אותם, הסאונד נשמע רק ב2 הרמקולים הקדמיים ובעוד רמקול אחורי אחד בצורה חלשה מאוד, כשרעשי הרקע הם הסאונד החזק, ואת הדיבור של הדמויות שומעים במעומעם ובצורה שקטה מאוד.

אני מיואש, ניסיתי לדמות סראונד ע"י כל מיני פלאגינים בווינאמפ ולמדיה פלייר, וניסיתי להתקין AC3 Filter וכל הניסיונות כשלו.

ידוע לי שקבצי מוזיקה וסרטים ישנים לא אוכל לשמוע בצורת סראונד, אך הבנתי שיש אפשרות "למלא" את שאר הרמקולים באותו סאונד, ככה שזה מדמה סאונד סראונדי.

ידוע לי שב-ויסטה או בווינדוס 7 יש מן הגדרה בלוח הבקרה שנקראת SPEAKER FILL שעושה את הנ"ל, אך אני משתמש בXP HOME ולא ידוע לי על אופציה כזו.

וגם אם כן הייתה קיימת, עדיין לא הייתה פותרת לי את החידה מדוע רק 2 רמקולים פועלים כשכל ההגדרות מורות למערכת להשמיע סראונד (בקבצים המתאימים לכך ובכל מיני מבחני סראונד באינטרנט).

מה עליי לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים