עבור לתוכן

מבקש חות דעת ועזרה על מפרט,3.5K,שימוש כללי (גם גיימינג), ללא OC וללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה DarkLloth על המפרטים. הבעיה ש-rsm רחוקה לי מדי מה שיקשה על הקניה, על החלפת חלקים בתקופת האחראיות וכו'. אני מחפש משהו באיזור נשר ועקב המלצות אני מתמקד ב : פנדה, נועה ו-KSP. יש לי גם ניסיון עם זיגזג ולכן מוכן לשקול אותם אבל רק אם לדעתכם זה כדאי, כי הם ביהוד.

אני חושב שאני אקבל את הממלצה על ה-4770. אם הוא מספיק בשביל להריץ משחקים בצורה טובה על ה-17" אז זה מספיק טוב גם אם אין תמיכה ב-DX11 וזאת מכיוון שאני ממילא מתכנן לשדרג למסך 24" ואז גם לקנות כרטיס מסך חדש תוך שנתיים או כשהמסך הנוכחי יתפגר, המוקדם מביניהם :) (נקווה רק שהוא לא יתפגר יותר מדי בקרוב).

אני גם חושב שאני אלך על ה-AMD ועל לוח אם שתומך ב-DDR3 ולכן גם זכרון DDR3 (התלבטתי בתחילת הדיון האם כדאי DDR3 או לא).

טוב, עכשיו כשעזרתם לי פה להסגר על מה אני רוצה לגבי חלקים מסויימים (תודה רבה על כל העזרה !), ומכיוון שאני לא מצליח לשחזר מפרט דומה בחנויות המוזכרות (עקב מחסור בחלקים וחוסר ידע שלי למצוא תחליף ראוי), אני אתקשר מחר ל-3 החנויות הללו בנשר ואבקש מהמוכר לעזור לי להרכיב מפרט עם החלקים האלה או תחליפים קרובים. לאחר מכן אני אפרסם פה את המפרטים כדי לוודא מולכם שהמוכר לא ניסה למרוח אותי במשהו ובתקווה אסגר סופית על מפרט (כולל תיקונים שאתם רואים לנכון).

(כמובן שאם למישהו יהיה משהו נוסף להגיד עד מחר, אני אשמח לדעת).

פורסם

בכל מקרה יש לך סניף של RSM בעפולה , בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה DarkLloth :) וגם עפולה זה רחוק. לפחות יותר מנשר, כשאתה נמצא בנשר :)

דיברתי היום עם פנדה ועם נועה. KSP לא ענו לי בטלפון אז כרגע אין לי מפרט שלהם.

(המפרטים פה קצת מתחרבשים לי, גם בסדר של הדברים - המחיר אמור להיות משמאל והוא יוצא באמצע)

פנדה

מעבד AMD Athlon II X4 630 Quad Core AM3 2.8Ghz 590

קרור למעבד (בלי)

לוח אם Gigabyte GA-785GMT-USB3 AMD 785G+SB710 Chipset AM3 Model 950752U 485

זכרון Kingston ValueRAM 2GB DDR3 1333 CL9 Model KVR1333D3N9/2G 520

כרטיס מסך PowerColor ATI Radeon 4770 512Mb GDDR5 PCI-E 490

הארדיסק Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 64MB Buffer SATA II WD10EARS Green 449

צורב SAMSUNG DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM 159

ספק Seasonic SS-500ET Active PFC 500W Oem 326

מארז Compucase 6AR6 4USB FireWire 120mm Fan No Psu 255

מעבדה הרכבה + בדיקה 195

סה"כ 3,469

כמה שאלות שלי לגביו :

- לגבי המעבד – לא כתוב, אבל הם אמרו שזה BOX ושלא צריך קירור כי AMD מתחממים פחות מאינטל ומה שבא ב-Box הוא מספיק טוב. גם פה וגם במפרט המקורי בזיגזג עבור המעבד הזה אמרו שלא צריך קירור, אבל פה בפורום כן המלצתם לי. מחשבות אחרונות בנושא כדי לעזור לי להסגר ?

- לגבי כרטיס מסך - הוא הציע בהתחלה את ה-PowerColor ATI Radeon HD5670 1GB GDDR5 Model PO5671GD5H שעולה 570 ש"ח. בהתחלה חשבתי אולי בשביל 80 שקל אני כבר אקח אותו אם הוא יותר טוב, אבל ראיתי באינטרנט השוואה שלו עם ה-4770 וזה נראה כאילו ה-4770 עקף אותו בביצועים בכל המשחקים. יש לציין כי בהשוואה השתמשו ב-5670 עם ה-512MB זכרון ולא הג'יגה. אתם יודעים משהו לגבי זה עם הג'יגה ? הוא יותר טוב או שבאמת עדיף ה-4770 ? כי אם ה-4770 עדיף בביצועים אני אקח אותו כרגע, למרות שהוא לא תומך ב-DX11 כי אני מאמין שעד שאני אשדרג את המסך ואיתו את כרטיס המסך, אני אסתדר בלי DX11.

- ההארדיסק עם 64 MB Buffer. מישהו שמע על זה ? זה באמת ביצועים יותר טובים ככה שזה מצדיק את המחיר ? זה ההארדיסק שהוא המליץ עליו מההתחלה (אחרי שאמרתי שאני רוצה טרה) ואני תמיד חושד בדבר הראשון שמוכר מציע. רק לשם השוואה יש להם גם אחד של Seagate שעולה 399 ואחד של Samsung שעולה 425, שניהם עם 32 MB (כמובן שניהם 1 TB).

- צורב - הוא אמר שיש להם צורב של Plextor ב-255 ש"ח שלא מתקלקל כמו האחרים תוך שנה ומשהו, אלא מחזיק מעמד הרבה זמן. הוא אמר שגם 10 שנים אבל זה נשמע קצת יותר מדי. מישהו מכיר משהו כזה ? צורב עמיד ?? :)

- לגבי הספק והמארז – הם בסדר ? הספק איכותי ? המארז נוח (מבחינת מרווח ונוח להוסיף לו דיסקים וכו') ?

נועה

מעבד Intel Core i3 530 2.93GHZ 4MB LGA1156 BOX 635

קרור למעבד Spire Storm 532 Aluminium LGA1156/1366 70

לוח אם INTEL TOM COVE H55TC LGA1156 470

זכרון 2x 2GB Kingstone DDR3 1333MHz 560

כרטיס מסך FORCE3D RADEON HD5670 1GB GDDR5 Dual DVI/VGA/HDMI PCIe 530

הארדיסק SEAGATE ST31000528AS 1TB 7200RPM SATA2 32MB 385

צורב NEC DVDRW AD5240S BLACK X24 DUAL LAYER SATA 110

ספק HEC 500TEWX 500W PSU 12CM FAN 285

מארז LANCOOL PC-K56B 350

מעבדה הרכבת מחשב חדש 180

סה"כ 3,575

(לי זה לא יעזור, אבל שתדעו אתם שיש גם הנחת 3% מזומן)

שאלות :

- לגבי המעבד – בהתחלה הוא בכלל ניסה לדחוף לי את ה-i5 גם אחרי שאמרתי לו את התקציב, אבל לא משנה. באופן כללי הוא אמר שאינטל עובדים יותר טוב עם משחקים וגם אחרי שהדגשתי שזה לא יהיה בעיקר גיימינג ואני בעיקר אשתמש בו כ-All-Around (אני פשוט רוצה לאפשר גם משחקים ברמה טובה) הוא עדיין המליץ על זה בגלל המשחקים. זה נכון ?

בנוסף רק אחרי שניתקתי את השיחה שמתי לב שהמעבד הוא Box וגם הוא המליץ לי על גוף קירור למעבד. איך זה עובד ? (לא מצאתי באתר שלהם Tray למעבד הזה)

- לוח האם – זה קצת מוזר. הוא אמר שזה לא תומך ב-USB3 ושלוח אם שכן יתמוך בו כבר יעלה 780 ש"ח ! נשמע מופרז לגמרי.

- בזכרון הוא אמר לי לקחת משהו שלא הופיע באתר, אבל הוא אמר שיש להם כאלה. בגלל זה גם לא כתוב הדגם המדוייק. ניסיתי להוציא ממנו דגם מדוייק, אבל מה שכתוב זה כל מה שהוא אמר (וגם זה אחרי כמה פעמים ששאלתי מה הדגם המדוייק).

- כרטיס המסך – שוב העניין של האם 5670 כדאי. מה גם שלחנות הזאת אין במלאי בכלל 4770.

- צורב - לא אמור להיות הבדלים בין הצורבים השונים, נכון ? כי בנועה זה זול יותר ב-50 ש"ח מאשר בפנדה ! אם גם של נועה הוא טוב אז גם אם אני אקנה את המחשב בפנדה, אולי אני פשוט אקנה את הצורב מנועה בנפרד וארכיב לבד.

- ספק ומארז – שוב – האם טובים ?

בגדול לפני ההמלצות שלכם, אני נוטה לכיוון פנדה. אשמח לשמוע תגובות שלכם, המלצה על מפרט מהשניים, אולי גם המלצות על חלקים שכדאי להחליף. בקיצור - כל דבר שיש לכם להגיד, גם אם תגיבו רק על מפרט אחד או שאלה אחת, אני אודה לכם.

פורסם

טוב בוא נעשה קצת סדר:

מעבדים: Ci3 530 יותר חזק מהאתלון 630 . לא בהרבה, ולא תמיד, אבל בכללי יותר חזק. גם למשחקים לרוב הוא עדיף, אבל בהפרש קטן בדרך כלל, ולא בכל המשחקים.

לוחות: כאשר לוח H55 הבסיסי ביותר עולה באיזור ה 500 ש"ח, יש כאן ל AMD יתרון ברור. אגב המוכר צודק, לוחות אינטל שתומכים ב USB 3 מתחילים מאיזור ה 700 ש"ח.

הארד דיסק: עניין הבאפר בהארדיסק, יחסית, לא מהותי. לדיסקים באיזור ה 1TB , באפר של 32MB זה מספיק. טכנולוגיה, לעומת זאת, יכולה להשפיע הרבה יותר. ובעניין זה, לפחות כעת, WD מפגרים במקצת אחרי סאמסונג. כמו כן, למה בחרת בדיסק עם 64MB באפר? כי אתה מעריך שזה ייתן יותר מהירות, נכון? אז למה בחרת בהארד דיסק שבהגדרה הוא יותר איטי (דגם GREEN)?

כרטיס מסך: 530 ש"ח ל HD5670 זה מחיר סביר. אין טעם ב 1GB זיכרון לכרטיס הזה, הוא חלש מדי מכדי לנצל את כל הזיכרון. סתם גימיק כדי לייקר את הכרטיס. אתה יכול בשקט לחסוך עוד כמה שקלים ולקחת HD5670 512MB ללא חשש.

צורב: NEC נחשבים לפחות טובים, לי לא יצא להתעסק איתם אישית, אבל מניסיוני צורבים של LG, סמסונג ואסוס כולם טובים.

ספקים ומארזים: מארזי LANCOOL מצויינים, בטח ובטח שיותר טובים מה compucase, אך מכאן גם מחירם היחסית גבוה. ספקי SEASONIC יותר טובים מ HEC, אך גם ה HEC לא גרועים. בכל מקרה ספק 500W של כל אחת מהחברות הנ"ל מוגזם עבור המערכת שאתה בונה, ואפשר בשקט להסתפק ב 400W של HEC ואפילו ב 350W של SEASONIC.

פורסם
  • מחבר

תודה E. Shambuzzi.

לגבי המעבד ולוח האם - אם זה המצב ואלו המחירים אז אני אפילו עוד יותר סגור ממקודם לקחת את ה-AMD 630 :)

הארדיסק - כמו שאמרתי - זה פשוט היה מה שהמוכר הציע. זה לא אני שבחרתי את ה-64 MB של באפר ואפילו אמרתי שאני חושד במה שמוכרים מציעים. אה ולא היה לי מושג ש-Green נחשב איטי יותר. אני בכלל לא יודע מה זה אומר, בגלל זה אני מתייעץ פה איתכם :) אז אני כנראה אקח את הסמסונג ב-425 ש"ח.

כרטיס מסך - תודה על הטיפ לגבי הזכרון. השאלה אם לא עדיף לי לקנות 4770 ? כי כמו שאמרתי - בהשוואה ביניהם ראיתי שה-4770 יותר טוב במשחקים שבדקו ובשאר השימושים שלי אני משער שלא יהיה הבדל בשבילי וה-4770 גם קצת זול יותר.

ספק ומארז - אתה יכול בבקשה לפרט במה מארז יכול להיות יותר טוב מאחר ? אני פשוט לא מכיר במה הם נבדלים. בפרט במה LANCOOL טובים ? אם זה שווה את זה, אני מוכן להוסיף את ה-100 שקל.

לגבי הספק - כן, הבנתי כבר שאני לא צריך 500W אבל אני אני בכל מקרה מעוניין לקנות כזה כדי שיחזיק לי שדרוגים עתידיים (ולא בעתיד היותר מדי רחוק) אז אני מעדיף עכשיו להוסיף קצת במחיר במקום לשלם שוב מחיר מלא על ספק וזאת מכיוון שהבנתי שהם לא משתנים ומשתכללים יותר מדי מהר וגם ספק שאני אקנה היום יתאים בזמן השדרוג.

פורסם

נכון ה HD4770 טיפה יותר חזק. בהחלט ניתן לקחת אותו אם לא חשובה לך התמיכה ב DX11. (להזכירך אני במקור המלצתי לך לקחת HD5750 שיותר חזק משניהם).

איכות של מארז מושפעת מהרבה גורמים: החומר ממנו עשוי המארז (משפיע על יכולת בידוד ופיזור החום), הסידור הפנימי, המאווררים שאיתם הוא מגיע והפוטנציאל להוסיף עוד, נוחות פירוק והרכבה, ומידת בידוד הרעש שלו. PC-K56 של Lancool איכותי יותר מבחינת חומרים, מגיעי עם 2 מאוררים שקטים, מסודר יותר טוב (הספק יושב למטה, לדוגמה) אני הייתי משקיע את האקסטרה ב Lancool, אבל ממש לא חובה.

פורסם
  • מחבר

טוב, עבר קצת זמן שבו ניסיתי לקרוא ולהסגר על דברים. אני מתחיל להסגר על מפרט, עוד קצת סבלנות בבקשה :)

קודם כל החלטתי שאני אקנה בפנדה אז מעכשיו אפשר להתמקד בדברים שיש להם.

עדיין יש לי כמה שאלות כדי לסגור כמה קצוות :

מעבד - חשבתי ללכת על ה-AMD 630 אבל לפחות בפנדה הוא יקר יותר ב-90 ש"ח לעומת ה-AMD 620. השאלה אם לצרכים שלי (להזכיר - All-Around לא ברמה מקצועית או בכמות מאסיבית, עם קצת גיימינג) לא מספיק ה-620 ? ראיתי השוואות ביניהם ואמנם ה-630 מהיר יותר באפילו עד 15 או 20 שניות (לא זוכר בדיוק) בביצוע מטלות מסוימות, אבל אלה מטלות שאני לא מבצע הרבה בכלל וגם כשכן - בסדר גודל הרבה יותר קטן מאשר במבחנים שעשו למעבדים. במשחקים - ראיתי שה-630 הקנה 1-1.5 FPS יותר, שזה לדעתי זניח. לכן אם הייתי מתכנן מחשב ל-2-3 שנים, הייתי כנראה משנה עכשיו והולך על ה-620, אבל מכיוון שאני מתכנן לפחות ל-5 שנים, אני רוצה להתייעץ איתכם.

- כדי להסגר על העניין סופית - האם ה-AMD , בין אם 630 או 620, צריך גוף קירור או שמה שב-BOX זה בסדר ? ואם הבעיה היחידה היא רעש אז האם זה ברמה של אחרי חצי דקה זה הופך לרעש רקע ולא שמים לב או שזה רועש גם למי שלא חובב מיוחד של שקט ואתם ממליצים לקנות גוף קירור ? (אם ממליצים לקנות, איזה ? וגם איך זה מסתדר לקנות גוף קירור עם זה שזה BOX, ז"א עם זה שכבר יש אחד ?)

הארדיסק - עד כמה זה משנה F1 או F3 ? מוכר של חנות אחת אמר לי בטלפון שההבדל בביצועים הוא מאד קטן ובמחיר זה 25-30 ש"ח הבדל. שווה לקנות F3 או באמת לא קריטי ?

- גם שוני בחברה יכול להוזיל ב-25-30 ש"ח. סיגייט יותר זול מסמסונג אם אני זוכר נכון. זה משנה איזו חברה ?

צורב - האם משנה מאיזו חברה ? שוב - זה יכול להגיע להבדלים של כמה עשרות שקלים, אבל תכלס - כולם מתקלקלים בשנה השניה לחיים שלהם, לא ? זה משנה איזה ?

מארז - קודם כל יש יותר מדי דגמים של מארזים ! המליצו לי פה על שניים - אחד אין בפנדה (ה-Thermaltake V3 Plus. יש את הלא Plus) ואחד יש ולכן אני עדיין לוקח אותו בחשבון (Antec 200). אבל אני לא זוכר אם אמרתי - במחשב שלי יהיו מחוברים 3 הארדיסקים. האם מאוורר אחד מספיק או שצריך יותר ? גם יש מגבלת גובה של 48 ס"מ אז הייתי מעדיף שלא יהיה מעבר ל-46-47. האם אתם יכולים להביא לי שם של חברה + מספר מאווררים מומלץ ואני כבר אבחר דגם כלשהו או שגם לאותה חברה באותו איזור תמחור יש דגמים פחות או בכלל לא מומלצים ולכן כדאי לי לקבל מכם דגם ספציפי ? (ולפי התשובה הייתי שמח גם לקבל מספר המלצות בהתאם.)

דבר אחרון לגבי מארז - מחנות אחת גם המליצו לי על Thermaltake soprano RS 101 + Window. מה דעתכם ?

ספק - האם תוכלו לעזור לי לבחור אחד ממה שיש בפנדה ? כאמור אני אלך על 500W למרות שאני יודע שכרגע אין צורך בזה. בשיחה איתם בטלפון הם המליצו לי על Seasonic SS-500ET Active PFC 500W Oem. הוא טוב ? יש סיבה להחליף עקב איכות לא משהו או קיום של ספק טוב אחר במחיר משתלם יותר (בפנדה) ?

הייתי מעדיף שמארז + ספק יעלו לא יותר מ-600-700 ש"ח.

תודה

פורסם

יש לי הרושם שלא הכנת "שיעורי בית" :nono:

ובהיעדר תשתית ידע סבירה אצלך (ע"ע הכנת "שיעורי בית" כראוי), בד"כ ייווצר מצב שבו אנחנו והמוכרים בחנויות נשחק "פינג פונג" בלתי-נגמר של שו"ת...

פורסם

שלום SquiLo ,

אני רואה שבגדול נסגרת על המפרט ועכשיו אתה מתעסק ב "ניואנסים" הקטנים וזה בסדר. אבל תן לי להרגיע אותך בכך שהגעת לשלב שבו לא משנה איזה מהחלקים שפירטת כאן תיקח לבסוף, סביר להניח שלא תרגיש כבר בשום הבדל, ואתה סתם "שוקע" בנתונים טכניים שההשפעה שלהם לא כזו משמעותית. בכל זאת אני אשתדל לתת לך את דעתי בכל אחד מהנושאים ונקווה שזה יסגור אותך סופית כי אני רואה שאתה לא ישן בלילות ואני קצת מודאג :P

טוב, עבר קצת זמן שבו ניסיתי לקרוא ולהסגר על דברים. אני מתחיל להסגר על מפרט, עוד קצת סבלנות בבקשה :)

קודם כל החלטתי שאני אקנה בפנדה אז מעכשיו אפשר להתמקד בדברים שיש להם.

עדיין יש לי כמה שאלות כדי לסגור כמה קצוות :

מעבד - חשבתי ללכת על ה-AMD 630 אבל לפחות בפנדה הוא יקר יותר ב-90 ש"ח לעומת ה-AMD 620. השאלה אם לצרכים שלי (להזכיר - All-Around לא ברמה מקצועית או בכמות מאסיבית, עם קצת גיימינג) לא מספיק ה-620 ? ראיתי השוואות ביניהם ואמנם ה-630 מהיר יותר באפילו עד 15 או 20 שניות (לא זוכר בדיוק) בביצוע מטלות מסוימות, אבל אלה מטלות שאני לא מבצע הרבה בכלל וגם כשכן - בסדר גודל הרבה יותר קטן מאשר במבחנים שעשו למעבדים. במשחקים - ראיתי שה-630 הקנה 1-1.5 FPS יותר, שזה לדעתי זניח. לכן אם הייתי מתכנן מחשב ל-2-3 שנים, הייתי כנראה משנה עכשיו והולך על ה-620, אבל מכיוון שאני מתכנן לפחות ל-5 שנים, אני רוצה להתייעץ איתכם.

תסכים איתי שמנקודת מבט של 5 שנים אין שום משמעות ל 0.2GHZ הזה. ספק אם תרגיש בכלל את ההבדל בין המעבדים, אולי, כמו שאמרת, כמה שניות פחות ביישומים כבדים. הפרש של כמעט 100 ש"ח בהחלט אינו מצדיק את ההבדל בין המעבדים, ומה גם שאם, בשלב מאוחר יותר, תתעניין קצת ב OC תוכל בקלות רבה להגיע לתדר הזה ואף לעבור אותו מבלי להתאמץ כמעט. בשורה התחתונה, לדעתי, במחיר כזה - 620 .

- כדי להסגר על העניין סופית - האם ה-AMD , בין אם 630 או 620, צריך גוף קירור או שמה שב-BOX זה בסדר ? ואם הבעיה היחידה היא רעש אז האם זה ברמה של אחרי חצי דקה זה הופך לרעש רקע ולא שמים לב או שזה רועש גם למי שלא חובב מיוחד של שקט ואתם ממליצים לקנות גוף קירור ? (אם ממליצים לקנות, איזה ? וגם איך זה מסתדר לקנות גוף קירור עם זה שזה BOX, ז"א עם זה שכבר יש אחד ?)

כאן זה פשוט מאוד. מכיוון ש PANDAS מוכרים רק את גירסת ה BOX, קח קודם את גירסת ה BOX, ואם במקרה לא תהיה מרוצה, תחליף לו קירור. קל מאוד לעשות זאת לבד ובמקרה הכי גרוע, תן לחנות שתחליף לך.

הארדיסק - עד כמה זה משנה F1 או F3 ? מוכר של חנות אחת אמר לי בטלפון שההבדל בביצועים הוא מאד קטן ובמחיר זה 25-30 ש"ח הבדל. שווה לקנות F3 או באמת לא קריטי ?

- גם שוני בחברה יכול להוזיל ב-25-30 ש"ח. סיגייט יותר זול מסמסונג אם אני זוכר נכון. זה משנה איזו חברה ?

נכון שההבדל בין F1 ל F3 לא בשמיים, אבל בתוספת של 30 ש"ח, מה אתה מתלבט בכלל? היום כשההארד דיסק מהווה את עיקר צוואר הבקבוק במערכת, כל תוספת מהירות קטנה שווה השקעה של עוד כמה שקלים.

צורב - האם משנה מאיזו חברה ? שוב - זה יכול להגיע להבדלים של כמה עשרות שקלים, אבל תכלס - כולם מתקלקלים בשנה השניה לחיים שלהם, לא ? זה משנה איזה ?

מאיפה הבאת את זה שכולם מתקלקלים אחרי שנה? יש לי צורב של LG שעובד מצויים כבר מעל שנתיים, וצורב קודם של אסוס מלפני 5 שנים שעדיין עובד כמו נמר במחשב של אחותי. גם צורבי SAMSUNG מצויינים והפרשי המחירים לא גדולים כל עוד זה לא Lightscribe.

מארז - קודם כל יש יותר מדי דגמים של מארזים ! המליצו לי פה על שניים - אחד אין בפנדה (ה-Thermaltake V3 Plus. יש את הלא Plus) ואחד יש ולכן אני עדיין לוקח אותו בחשבון (Antec 200). אבל אני לא זוכר אם אמרתי - במחשב שלי יהיו מחוברים 3 הארדיסקים. האם מאוורר אחד מספיק או שצריך יותר ? גם יש מגבלת גובה של 48 ס"מ אז הייתי מעדיף שלא יהיה מעבר ל-46-47. האם אתם יכולים להביא לי שם של חברה + מספר מאווררים מומלץ ואני כבר אבחר דגם כלשהו או שגם לאותה חברה באותו איזור תמחור יש דגמים פחות או בכלל לא מומלצים ולכן כדאי לי לקבל מכם דגם ספציפי ? (ולפי התשובה הייתי שמח גם לקבל מספר המלצות בהתאם.)

דבר אחרון לגבי מארז - מחנות אחת גם המליצו לי על Thermaltake soprano RS 101 + Window. מה דעתכם ?

נכון יש המון דגמים, מצד שני זה לא כל כך משנה רוב המארזים באותו טווח מחירים נותנים פחות או יותר את אותו הדבר, יש כאלה שיותר מכוונים לקירור או לשקט. מכיוון שאתה מכניס 3 הארדיסקים, ממליץ לך לקחת מארז שבא עם מקום למאוורר מקדימה, ולהוסיף שם מאוורר. גם ה 200 וגם ה V3 זהים מבחינה זו, קח את מה שיפה יותר בעיניך. לגבי ה TT soprano, מארז יפה, אבל לא נותן יותר מהשניים האחרים ויקר יותר (די סתם לדעתי). יש מארזים מוצלחים יותר בטווח ה 300+ ש"ח. כל חנות שתיכנס אליה תמליץ לך על משהו אחר, ומבחינת מארזים אין לזה סוף. פשוט תסנן.

ספק - האם תוכלו לעזור לי לבחור אחד ממה שיש בפנדה ? כאמור אני אלך על 500W למרות שאני יודע שכרגע אין צורך בזה. בשיחה איתם בטלפון הם המליצו לי על Seasonic SS-500ET Active PFC 500W Oem. הוא טוב ? יש סיבה להחליף עקב איכות לא משהו או קיום של ספק טוב אחר במחיר משתלם יותר (בפנדה) ?

הייתי מעדיף שמארז + ספק יעלו לא יותר מ-600-700 ש"ח.

אין סיבה להחליף. ספק מצויין ומשתלם מאוד.

תודה

זהו. מקווה שאתה סגור. בסופו של דבר את ההחלטות הקטנות האלה תצטרך לעשות לבד, כי זה כבר יורד לקטנות ואין תשובות חד משמעיות.

יום טוב

פורסם
  • מחבר

ל-hw_joe, דווקא עברתי על הפורומים פה באתר וניסיתי לדלות כמה שיותר מידע שיענה לי. בנוסף בדקתי כמה השוואות בין דברים באינטרנט.

אבל בהחלט חסר לי ידע ולכן אני נעזר בעזרתכם. לגבי הפינגפונג - כנראה שזה לא היה קורה, כי על מוכרים אני לא סומך, אז אין פה התלבטות :)

ל-E. Shambuzzi - תודה רבה ! סגרת לי בדיוק את כל הפינות, כולל תשובות בסגנון "זה לא משנה יותר מדי" - זה בדיוק מה שהייתי צריך לשמוע. ברור שדגם ספציפי במשהו שלא קריטי אני אחליט לבד בלי להלאות אתכם. פשוט היה לי חבל לקחת משהו לא טוב (או פחות טוב) במקום להשקיע עוד סכום מזערי (למשל המלצת ההארדיסק שלך), אז רק רציתי לוודא כמה דברים (ותודה על הדאגה. הלילה כבר לא אצטרך לספור כבשים :) ).

לגבי הצורבים - זה פשוט מניסיון שלי ושל סובבים אותי. וגם מוכרים בחנויות אמרו לי שבגדול כולם מתקלקלים... לא משנה.

וכן, באופן כללי אני מודה - לוקח לי זמן להחליט דברים. אני יכול לעמוד רבע שעה להתלבט איזו מברשת שיניים חשמלית לקנות, אז מחשב... :)

טוב, אני חושב שאני אלך להזמין משהו כבר היום או מחר.

תודה רבה לכל העוזרים !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים