עבור לתוכן

מפרט שבניתי- בבקשה תנו לי חוות דעת

Featured Replies

פורסם

היי, דבר ראשון אני חדש באתר והמקום נראה פשוט מצויין! :yelclap:

בכל מיקרה, אני מתכוון בזמן הקרוב לקנות מחשב חדש, אבל אני רוצה להרכיב את המפרט בעצמי, כי אני לא סומך ולא אוהב את כל חברות המחשבים האלה..

אני רוצה מחשב גיימרים, לא משהו מטורף ב 200,000 אלך שקל אבל משהו חזק ומכובד. בגדול התקציב שלי נע עד 10,000, אבל אני מוכל להתגמש עד 12 במידה וזה שווה את זה...

הינה המפרט עד כה בניתי לאחר שינויים רבים שהיו (ובטח עוד יהיו)

לוח אם

Asus P6X58D Premium

http://ae.asus.com/product.aspx?P_ID=wurRaDZ8lo4Ckukj&content=overview

לוח חזק של אסוס, מה שאהבתי בוא שיש לו תמיכה ב SATA3 וUSB3, וגם הוא תומך בדור הבא ש המעבדים, 32NN..

כרטיס מסך

???

אני עדיין מחכה לסדרה החדשה של NVIDIA

ספק כח

Corsair 1000W CMPSU1000HX Retail

חברה אמינה ומוכרת, עם הרבה כוח למחשב חזק.

זיכרון ראם

OCZ 3GB Kit 3 x 1024MB 1333MHz ct9

בזה אני מניח שאין יותר מידי מה לברור, בכל מיקרה אם יש לכם משהו לשפר, אשמח לישמוע..

מארז

Thermaltake VI90001W2Z

http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001190&id=C_00001251&name=Spedo+Advance+Package&ovid

מארז גדול שהכל יכנס בוא יהיה מספיק מקום לאיוורור והרבה מאווררים כו'

בכל מיקרה יש הרבה מאוד סוגים של מארזים, אשמח אם תציעו משהו שלדעתכם יותר טוב

מעבד

INTEL Core i7 920 BOX

מה דעתכם על המעבד ביחס למחשב ללוח אם וכו'?

הרדיסק

Western Digital Caviar Black 1000GB

הרבה מקום, חזק ומהיר, עדיין מחכה שSATA3 כבר יצא

מסך

LG W2486L

יפה, חזק, FHD, 2 מילון ניגודיות, מסך לד, יש לו את כל מה שאפשר לבקש, 24 אינץ, וזה LG, במסכים הם מצויינים.

אני לא טכנאי ולא מבין במחשבים ברמה מטורפת, אני ברמה ממוצעת +, לכן אשמח עם תתקנו ותכוונו...

אםשמח אם תגידו לי על התגשויות חומרה שעלולות לקרוא, אם יש לי צוואר בקבוק, מה עדיף לשפר ומה לשמר, האים המסך יהיה מתאים לכ. מסך החדשים של NVIDIA, האים הלוח אם יסחוב הכל?

אני רוצה לעשות קניה הכי קרובה למושלמת, ויש לי תקציב גבוהה, 10,000 ואני מוכן עוד להוסיף אם זה באמת שווה. תודה רבה לכם מראש! :)

פורסם

ה"טיוטה" הזו למפרט נראת פחות כמפרט ויותר כתשובה לשאלה "איך מבזבזים יותר כסף".

מעבדי I7 ולוחות X58 אינם משתלמים, נקודה. לפחות לא מאז שיצאו מעבדי I5, מרובעי ליבה באותה טכנולוגיה ואותם התדרים ואף יותר, שעולים פחות ושלוחות האם המתאימים להם (P55) עולים הרבה פחות מלוחות X58.

לזה מתווסף עניין כרטיס המסך (למה לחכות לNVIDIA? הHD5850 כבר לא טוב? אולי רק בגלל שברגע שתהיה תחרות אולי המחיר ירד), הספק (אלא אם אתה בונה מערך CF\SLI פסיכי לחלוטין אין צורך בספק שכזה) ואני בטוח שגם המארז בבוא הזמן...

ולצד השני, למה 3GB זכרון למחשב כזה? יש לי מחשב מלפני שנתיים, שעלה בזמנו פחות מ4K, ובו יש 4GB... זה לא המקום לחסוך אם כבר אתה בונה מערכת קצה.

פורסם

אם אתה "מחכה לכרטיסי FERMI" אז חבל על הזמן של כולנו כאן - השוק בוודאי יושפע מכניסתם מבחינת מחירים והיצע כרטיסים וכל מה שנבנה פה לא רלוונטי ממילא.

בכל המקרה מדובר במפרט ותקציב מופרך לחלוטין - נשמח אם תחזור אלינו כשהקניה תהיה באמת רלוונטית כי כל מה שנמליץ לך עכשיו יהיה במקרה הטוב שטויות עוד כמה חודשים.

מועמד לנעילה - אלא אם בכוונתך לקנות מההיצע הקיים וממש בזמן הקרוב.

רק אם זה המצב, חסרים פרטים - שים תקציב בכותרת ועדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש. להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

אז אתה רוצה להגיד לי שהכרטיסי מסך החדשים של NVIDIA למעשה דורשים מפרט חדש ושלם לגמרי?

מה שגם אתה אומר זה שכל המפרט הוא שטויות? ועוד כמה חודשים שזה לא יהיה רלוונטי?

אתה שם לב מה אתה אומר? שחומרה פה היא מבין הטובים שיש, בזבוז כסף? אולי לך, אני רוצה לקנות חומרה חזקה ואיכותית.

למעשה אם מה שאתה אומר נכון, לא משנה מה תקנה, אחרי כמה חודשים כל מפרט, לא משנה מה תקנה, יהיה שטויות. אז עדיף לא לקנות כלום... (?)

אני מכבד את התגובות שלכם ואת הידע שלכם, אבל חבר'ה, אל תגזימו.

אני, כמו שאמרתי יש לי תקציב רציני, אשמח עם תעזרו לי לבנות מפרט חזק במיוחד לגיימינג אבל לא רק, גם לשימוש יומיומי, דגש על משחקים.

ד"א vic07, אני מתכוון להתקין ווינדוס 32 ביט, לכן יותר מ 4GB ראם לא יעזור לי, להתחשב בעובדה שאני מתכוון לקנות כ. מסך עם 1GB ראם.

תודה

פורסם

יש לך כנראה בעיה מסויימת בהבנת הנקרא או שלי יש בעיה חמורה לא פחות בכתיבת המובן מאליו. מצטער...

בהגדרה, "חומרה חזקה ואיכותית" מתיישנת הכי מהר ביחס למחירה ולכן תמיד תתן תמורה פחותה למחיר שתשלם.

כמובן למי שמעוניין במקסימום ביצועים ללא כל פשרות, גם תוספת של 15% בלבד לביצועים תמורת תוספת של 100% במחיר זה עדיין כדאי ומשתלם.

אני אנסה להסביר שוב...

מכיוון שכרטיסי NVIDIA החדשים יצאו במחירים שפויים רק עוד כמה חודשים, 99% שההמלצה שלנו לרכיבי המפתח במפרט יאלצו להתעדכן:

1. מגוון הדגמים, הביצועים והמחירים של כרטיסי המסך בוודאי ובוודאי ישתנו.

2. מחירי חומרה תמיד עוברים שינויים לא קטנים בטווח זמן כזה - ודאי רכיבי היי-אנד.

3. יתכנו גם דגמים חדשים שלא קיימים היום שיגרמו למשל לבחור בפלטפורמת AMD ולא אינטל בכלל.

4. במפרטי הייאנד תמיד כדאי לקנות מה שצריכים ומתי שצריכים ולא 2 דקות לפני בגלל קצב השינויים הגבוה.

למי שרק גולש ושומע מוזיקה זה ממש לא קריטי.

רכיבים כמו מארז/ספק/מסך משתנים הרבה יותר לאט אבל גם כאן צריך להתאים אותם לדרישות ההספק, החום והגודל של הכרטיסים למשל - חבל סתם לזרוק כסף על מארז ענק עם 700 מאווררים וספק 1200W אם אין צורך.

אני מקווה שברור עכשיו...

לפני שתוסיף עוד פסיק, אנא הרגע וגש לעדכן את הת'רד שנדרש מחוקי הפורום כפי שכבר ביקשתי בנימוס רב ובפירוט (קרא בלינק בעיון בבקשה). אנא עזור לנו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה לך עזרתך.

אני תמיד רגוע, לא יודע למה הסקת שאני עצבני...

קראתי את חוקי הפורום.

אני יבהיר שוב כי אולי לא הייתי מספיק ברור,

אני, בגדול, יש לי 12,000 שקל שחסכתי, כדי לקנות מחשב חדש חדש חדש, כולל הכל! כל מה שבתוך המארז, כולל מסך, רמקולים וכו'.

החלק הקרטי מן הסתם זה המארז, התוכן והמסך. השאר זה זניח יותר.

אשמח אם יצא לי לחסוך טיפה, המפרט שבניתי הגיע ל 9000... אבל לא לקחת את הפקטור הזה כברזל.

בכל מיקרה אני רוצה לעשות קניה איכותית, לכן אני בוחר חומרה חזקה, כדי שתחזיק ותיהיה לאורך שנים...

אני החלטתי לעשות עוד המתנה קטנה לאור כרטיסי המסך החדשים של NVIDIA...

בעיה היא שלא נדע מתי זה מגיע לארץ בכלל, ואם תשים לב, בעולם המחשבים, עם תרצה לחכות עוד קצת לחומרה שתצא, אתה בחיים לא תקנה מחשב,

כי תמיד יהיה באופק משהו יותר טוב וחזק וחדש. לכן החלטתי לקנות עכשיו.

אבל מיכוון שהיציאה המשוערת של הכרטיסי מסך כל כך קרובה אני מחליט לחכות קצת..

מה אתה ממליץ? לקנות? לחכות? מתי לדעתך יצאו הכרטיסים בארץ ואם הם שווים את ההמתנה...

וגם כמובן אני יודע בטווח זמן ארוך של חודשים יש חומרה חדשה שיוצאת ומחירים צונחים, אבל כמו שאמרתי, אם תמיד תחכה לזה, בחיים לא תקנה מחשב.

אז מה דעתך שכדאי לעשות? (וד"א מזה היי-אנד?)

תודה

פורסם

אם באמת היית קורא את חוקי הפורום בעיון היית שם כותרת עניינית +תקציב בכותרת והיית עונה בפירוט לשאלון שמופיע שם כבר בפוסט הראשון.

מכיוון שה-FERMI כבר לא רחוקים ולא מאוד לחוץ לך לקנות הייתי מציע לחכות - זה לא עוד דגם בודד אלא ליין שלם שבוודאות יגרום לשינוי בתחום - אם במחירים, אם בביצועים ואולי בשניהם.

"היי-אנד" בא מ-high-end שמשמעו רכיבים/ביצועים בקצה העליון של הסקאלה, איפה שהאוויר דליל, המחירים גבוהים ויחס העלות/תועלת צונח פלאים.

אם אתה לא רוצה לחכות - עשה מאמץ לעמוד בחוקי הפורום למלא את הפרטים החסרים - המפרט המקורי שלך ממש ממש ממש לא מוצלח.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לחכות קצת. לדעתי זה יהיה שווה את זה.

בכל מיקרה, למה אתה חושב שהמפרט שלי כל כך גרוע? יש שם רכיבי חומרה מבין הטובים כיום... אשמח אם תגיד לי כדי שאלמד לעתיד איך לברור חומרה.

פורסם

"טוב" זו הגדרה סובייקטיבית למדי. אם המדד הוא "כוח", אזי המערכת הטובה ביותר היא מעבד אקסטרים, 4 HD5870 בקרוספייר, 24GB DDR3 ומערך RAID5 של כוננים מהירים. אם תהית, עלות של מערכת כזו היא כ6-7K$.

היות וכמו שאתה רואה המדד לעיל אינו פרקטי, המדד המקובל יותר הוא עלות-תועלת. "תועלת" זה מושג אישי. למשל, זה יכול להיות "הנאה ממשחקי מחשב". אם נניח שזה אכן התועלת מבחינתך, לקנות (למשל) מעבד אקסטרים עם כרטיס מסך ב200 שקל יהיה בזבוז גמור ומטורף, נכון? התועלת שתפיק ממחשב שכזה במשחקים תהיה זהה לזו ממחשב עם מעבד תקציבי עם אותו הכרטיס, ובמחיר זול בהרבה. יתרה מזאת, היא תהיה פחותה מהתועלת ממעבד תקציבי עם כרטיס MIDRANGE ב500 שקל - גם אם הוא עלה שליש מהמחיר.

מקרה אחר והרבה יותר נפוץ הוא מקרה הOVERKILL. יש טעם לקנות ספק 1000W למערכת שבשיא דורשת 500W, אפילו שיש לך כסף ו"הוא יותר חזק"? יש טעם להשקיע במעבד שנותן 0 עגול של תוספת ביצועים במשחקים ואולי 10% ביישומים מבוססי מעבד תמורת תוספת של 50% בעלות לעומת מעבד אחר?

זה בדיוק המקרה שלך.

פורסם
  • מחבר

קיצור הצלחתם לבאס לי ת'צורה.

בכל מיקרה אחכה לכרטיסים החדשים של NVIDIA ואחזור לפה שוב לבניית מפרט חדש.

וולאק אתם פשוט כוכבים :-X

פורסם

אתה יותר ממוזמן לחזור כשיהיה רלוונטי, בתקווה שאז תרשום ת'רד כנדרש מחוקי הפורום.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים