עבור לתוכן

בעייה בהתקנת ווינדוס\ים במחשב הנייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכם!

יש לי מחשב מתוצרת קומפק (CQ61-280EJ) שהגיע עם ווינדוס וויסטה מקורי.

אני רוצה לעשות Downgrade לXP אבל ישנן בעיות:

כשקבצי הווינדוס נמצאים על הדיסק הקשיח, ואני מנסה להפעיל את תהליך ההתקנה בזמן הרצת המחשב תחת וויסטה, הדבר היחיד שמופיע לי הוא חלון DOS שנעלם מהר וכתוב בו ש"אין מספיק זיכרון נגיש". קצת חקירה בגוגל ומצאתי אלטרנטיבה שהיא הרצת התוכנית דרך DOSBOX, אך גם זה נכשל.

יש לי גם דיסק מקורי של ווינדוס XP אבל בכל פעם שאני מריץ אותו לפני הוויסטה (Boot), זה קולט כמה קבצים ואז מראה לי מסך כחול.

האם יש דרך אחרת להתקין?

רצוי לציין שגרסאות הXP כולן SP3. (לא ניסיתי אחרים) וכמובן שהכנתי מראש Partition נפרד.

תודה לעוזרים

פורסם

אתה לא יכול להתקין XP מתוך ויסטה.

ה stop code של המסך הכחול הזה הוא במקרה 0x7b? יכול להיות שבסה"כ מדובר על הגדרת AHCI.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול להתקין XP מתוך ויסטה.

ה stop code של המסך הכחול הזה הוא במקרה 0x7b? יכול להיות שבסה"כ מדובר על הגדרת AHCI.

אני חושב שכן, אם פספסת את האפסים בכוונה:

Technical Information:

*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524 , 0xC0000034 , 0x00000000 , 0x00000000)

מהן הגדרות AHCI וכיצד אני משנה אותן?

ושאלה נוספת:

ניסיתי לשחרר כ100GB מהדיסק קשיח במחשב (מתוך 162GB חופשיים) אבל זה מאפשר לי מקסימום 1.7GB. עשיתי Defrag, כפי שהיה מומלץ באיזה פורום אמריקאי אחד ועדיין הבעיה קיימת. עשיתי את הDefragment עם IObit Advance SystemCare....

תודה על התמיכה

פורסם
  • מחבר

טוב... אז אחרי קצת חפירות בגוגל למדתי מה זה AHCI... מצאתי את הנושא הבא: http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=106575.0

מישהו מוכן לאמת אם התוכנית הנ"ל תעבוד על וויסטה? והאם הצ'יפסט\לוח אם מתאים\מים?

לגבי הPartition - מצאתי תוכנה שמרכזת מידע קיים בדיסק כמה שיותר למרכז (אם הבנתי נכון) כדי לאפשר יצירת Partition בעל שטח גדול יותר. בנתיים אני לא צריך עזרה לגבי זה, אבל אם למישהו יש מושג לגבי תוכנה חזקה שמזיזה גם קבצים בשימוש (תוכנה שעובדת לפני הBOOT נגיד?) ע"י הווינדוס, אשמח לשמוע.

פורסם

העניין הוא שבסה"כ XP לא מגיעה עם תמיכה לAHCI לכן אי אפשר להתקין את המערכת בשום מצב מבלי להטמיע את הדרייבר בהתקנה כמו דרייבר של בקר SCSI ע"י לחיצה על F6 התחילת ההתקנה או העברת מצב AHCI לתאימות אחורה בביוס.

אין פה שום קשר למערכת ההפעלה שמותקנת ולנהל מחיצות אתה יכול בחופשיות עם parted magic.

פורסם
  • מחבר

תוכל להסביר איך אני מגדיר את המצב אחורה?

המחשב הזה על Insyde H2o BIOS (אם אני לא מבלבל בין דברים) ואם אני מתחיל את המחשב ומפעיל את ההגדרות אז אין לי שם כלום חוץ משינוי זמן\תאריך סדר הBoot (דיסק קשיח -> USB פלאש וכו')

אני די אטום בדברים האלה ואני מאוד רוצה לדעת אם אני יכול לעשות את מה שאמרת, אם לא אז פשוט אין לי מה לעשות מלבד להשאר בוויסטה המחורבן הזה. (ושדרוג ל7 ממש לא בא בחשבון)

פורסם

בדקתי עכשיו בחוברת שלו והביוס שם בהחלט מינמלי משהו.

אין לך ברירה אחרת חוץ מלהטמיע דרייבר של AHCI בהמשך ההתקנה או עם nLite בדיסק התקנה עצמו.

תנסה להיעזר בדרייבר של הצ'פסט מפה או לחפש אצל אינטל דרייבר לICH9 או לצ'פסט של הנייד.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף! תודה לך.

עכשיו יצרתי דיסק של הווינדוס עם הדרייבר של AHCI, רק תגיד לי; אם אני מתקין את הווינדוס (יצרתי partition נפרד) אז הBoot של שני הווינדוסים יהיה לבחירה? שלא יהיו לי אי הבנות פתאום.

עזרת לי מאוד.

פורסם

התפריט יהיה בשליטה של BCD אם ויסטה תהיה מותקנת במקביל ותצתרך לבנות מחדש את ה bootloader אחרי התקנת XP.

אחרי שתסיים לסדר את הBCD תוכל לנהל את התפריט ע"י easy BCD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים