עבור לתוכן

המלצה בשדרוג המחשב שלי.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, עזרתכם המקצועית דרושה.

יש לי מחשב במפרט הזה:

מארז - על הפנים של אייבורי השחור אפור עם הידית - חייב להחליפו בדחיפות.

לוח אם - GIGABYTE P35 DS3L

זיכרון - OCZ 2GB

מעבד Q6600 QUAD

כ. מסך INNO3D GEFORCE 8800 GT OC

דיסקח קשיחים נפח כולל 1TB

מסך DELL U2410

קירור למעבד AC

עכשיו ממה שאני צריך שתעזרו לי לבחור זה ככה:

כרטיס מסך האם יספיק לי לקנות לו קירור טוב או להחליפו?

להוסיף זכרונות זה בוודאות, השאלה אם אני חייב OCZ או שאפשר לקנות חברה אחרת?

לוח אם האם מספק אם אני אחליף כ. מסך?

והכי חשוב מארז חדש שיתאים לכל זה, כי הנוכחי הכי לא אפקטיבי בעולם ומרעיש כמו טרקטור!!

תודה ושבוע טוב

פורסם

תציין תקציב

מה הדגם של הספק כוח שיש לך?

כרטיס מסך האם יספיק לי לקנות לו קירור טוב או להחליפו?

אם יש אפשרות - להחליף - בהנחה שהמטארה היא למשחקים

הוספת קירור יתן שקט

להוסיף זכרונות זה בוודאות, השאלה אם אני חייב OCZ או שאפשר לקנות חברה אחרת?

לט חייב OCZ

עדיף להוסיף זכרונות עם אותו תדר ותזמון כמו אלה שקימים

כדי לברר:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

לוח אם האם מספק אם אני אחליף כ. מסך?

הלוח אם מספיק - אין צורך להחליף

והכי חשוב מארז חדש שיתאים לכל זה, כי הנוכחי הכי לא אפקטיבי בעולם ומרעיש כמו טרקטור!!

תבדוק מה הגורם לרעש

זה לא בהכרח המאוררים של המארז, זה יכול להיות קירור של מעבד, ספק כוח, או כרטיס מסך

פורסם

לאילו שימושים אתה מייעד את המחשב?

פורסם
  • מחבר

משחקים וסרטים!

תקציב בוא נאמר עד 1200 ש"ח תלוי מה אתם ממליצים אם להחליף כ. מסך או רק קירור...כי הוא מתחמם לי במשחקים כמו DIRT 2 ועושה לי ריסטים.

קודם כל הרעש בוודאות מהמאווררים של המארז כי ניתקתי חלק וזה לא מרעיש יותר, הזרימת אויר שלו נוראית.

לפי התוכנה שנתת לי הזיכרון שלי הוא כך:

2048MB DDR2 DUAL CHANNEL DRAM FREQUENCY 400 MHZ

הספק שלי זה HEC 500TD-TF

פורסם

אם המאווררים מרעישים זה לאו דווקא אומר שצריך להחליף את המארז

בדקת טמפרטורות ? אתה יודע שרכיבים אצלך מתחממים ?

תנסה לנקות את המאווררים ולשמן אותם, אם זה לא עוזר, מקסימום תחליף אותם - זה שדרוג של 150 ש"ח גג ויחסוך לך מארז חדש. אתה אומר שבלעדיהם אתה בסדר עם הרעש שהמחשב שלך עושה אז ברור שהם מקור הבעיה ולאו דווקא המארז

זכרונות הייתי ממליץ בחום שתמכור את הנוכחיים ותקנה קיט של יותר זיכרון, אמנם אפשר להוסיף זיכרון ויש תנאים מסויימים אבל זה בהרבה מאוד מקרים מסתיים בצורה לא טובה - חוסר סנכרון ותאימות וכל מיני בעיות אחרות..

כ"מ האמת אני לא יודע אם מתשלם להחליף.. במידה והוא לא מתחמם יותר מידי במשחקים ומריץ לך דברים אני לא רואה סיבה להחליף.. הלוח אם שלך ממילא לא תומך בPCIE 2.0 - שווה לראות אם יש עדכון לדרייבר, לבדוק עד כמה הוא מתחם ולשקול לקנות קירור צד ג'

פורסם

כמו שזה נראה כאן, הבעיות המהותיות הן:

1. רעש, שכפי שכבר נאמר, סביר שניתן לפתור על ידי החלפת מאוררים. אם כי המארז שלך הוא בהחלט חרא ג'נרי וסביר שגם CM335 עם זוג מאוררים כבר יהיה הרבה יותר שקט ומאורר.

2. 8800GT הוא כרטיס מסך חלש למדי בסטנדרטים של היום בשילוב עם מסך DELL U2410 שהרזולוציה שלו גבוהה, אם הבעיה היא ביצועים במשחקים, אז אין פה מנוס משדרוג של כרטיס המסך, ואם אתה לא רוצה להחליף ספק אז 5770 צריך להיות בערך החסם העליון שלך שם.

אז חוץ משאלת הרעש, מה עוד מפריע לך במערכת?

הערה, אם אתה מוסיף זיכרונות שונים מהקיימים, יש לקחת בחשבון גם את מתח העבודה שלהם, כי OCZ לא תמיד עובדים במתח סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי מתקדמים.

מארז מה אתם ממליצים?

כ. מסך האם בשבילGT 260 וכד' חייב להחליף לוח אם?

זיכרון מה מומלץ לשים? אני ישים כבר הכל חדש וזהו.

הכל שאלה אם נראה לכם שאני צריך להחליף את הלוח אם או לא, כי אם אני אחליף אז אוטומטית אני יצטרך כ. מסך, מארז וספק טוב.

פורסם

אוקיי מתקדמים.

מארז מה אתם ממליצים?

כ. מסך האם בשבילGT 260 וכד' חייב להחליף לוח אם?

זיכרון מה מומלץ לשים? אני ישים כבר הכל חדש וזהו.

הכל שאלה אם נראה לכם שאני צריך להחליף את הלוח אם או לא, כי אם אני אחליף אז אוטומטית אני יצטרך כ. מסך, מארז וספק טוב.

היי,

אני יודע שזה מפתה לרוץ לקנות חלקים חדשים.. זה בטוח ירוץ מהר יותר וגם תמיד כיף לעשות קניות.. אבל תעצור לרגע לחשוב אם אתה באמת צריך את זה

הבנתי שהבעיה העיקרתי שלך היא רעש ואפשר לפתור אותה בקלות ע"י החלפת מאווררים גם ללא החלפת מארז. ממה שאני מבין - כשהמאווררים לא מרעישים הרעש של המחשב לא מפריע לך, אז לא נשמע שיש סיבה הגיונית להחליף מארז.

אתה יכול לשדרג לכרטיס מסך חזק יותר במקצת.. אם ממש בא לך על DX אז HD5670 לדעתי יספיק לך ויאזן לך את המערכת, אמנם כנראה לא תוכל לשחק חלק על הגדרות גבוהות ותצטרך להסתפק בהגדרות בינוניות אבל מדובר בשדרוג של 600 ש"ח כולל מאווררים ובמידה ואתה מכניס גם RAM אז 800 ש"ח. אתה יכול להשקיע עוד 100 ש"ח בערך ולהביא 5770 במקום אבל קח בחשבון שהלוח שלך ככל הנראה לא תומך בPCI-E 2.0 והכרטיס כנראה לא ימצה את מלוא הפוטנציאל שלו.

במידה ואתה בכל זאת מחליט להחליף מארז + ספק + זכרונות + כרטיס מסך, אולי באמת שווה להתעדכן בלוח חדש יותר בהשקעה של עוד כ400 ש"ח. המעבד שלך סבבה לגמרי..

משהו ששכחתי להגיד בהתחלה.. המסך קצת גדול על המפרט שלך.. כנראה שתצטרך להשקיע מעבר לתקציב שלך בכדי שתוכל לשחק בהגדרות גבוהות במשחקים בתקופה הקרובה.

אם בא לך להתפשר בין לשדרג הכל לבין להחליף מינימלי בתקציב המקסימלי שלך

תשים כרטיס מסך (450-550 ש"ח) + זכרון (250 ש"ח +-) + ספק (350 ש"ח +-) + מאווררים למארז (100 ש"ח) - בסה"כ יצא לך בערך 1200 ש"ח

אחרי כל החפירה.. מה אתה מעדיף ?

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

עכשיו לא עדיף לי להחליף לוח כ. מסך וזכרון? ומאוררים אני יחליף כמו שאמרתם.

פשוט במקום מארז לקנות כמו שחשבתי, אני יקנה כרטיס עם קירור טוב לוח תואם שיתאים לי וספק, למה אני צריך ספק ב350 ש"ח הספקשיש לי כיום הוא עולה סביבות ה-500 ש"ח הוא לא חזק מספיק?

פורסם

האמת שאני לא זוכר למה החלטתי שאתה צריך להחליף ספק.. שכח מזה.. מבחינת הספק וואט הספק שלך מתאים והוא לא גנרי על-פניו אז זה בסדר.

נשמע סביר הבקשה שלך.. אני אגיד לך מה נעשה כדי שזה יהיה יותר מרוכז

תכתוב בדיוק מה יש לך כרגע ותמלא את הסטיקי של הפורום ותכתוב שם איזה חלקים אתה רוצה להחליף (כ. מסך, לוח אם, זכרון, מאווררים למארז)

ככה יהיה קל יותר לתת תשובה חכמה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים