עבור לתוכן

התקפת וירוסים חסרת תקדים!

Featured Replies

פורסם

זוועה! זוועה!

כבר 3 שנים יש לי את אותה כתובת אימל. ואף פעם לא קיבלתי כלכך הרבה וירוסים ביום אחד!

הוירוס המדובר הוא: w32.swen.a@mm

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.swen.a@mm.html

הוא הגיע אלי ב15 שמות שונים ב3 סוגי מכתבים (לפעמים הוא מגיעה כעדכון של מיקרוסופט לאקספלורר)ו15 כותרות שונות.

יש מישהו שגם ניתקף כלכך הרבה בפרק זמן כלכך קצר?

איך אני יכול לדעת מאיפה הם מגיעים?

פורסם

אותי זה לא תקף בכלל, אבל נשמע רציני, האם קרה משהו למחשב שלך?

פורסם
  • מחבר

לא. למזלי הנורטון מצא והשמיד את כולם.

בנתיים הגיעו עוד 2.

פורסם

קרה לי פעם דבר כזה והחלפתי את הכתובת... :)

פורסם

אתה מדבר על הוירוסים שכשאתה פותח את האי-מייל אתה רואה אי-מייל ריק, אבל הוא בעצם מכיל וירוס?

פורסם
  • מחבר

עוד שתים פה...

אני מדבר על זה שכשאני מוריד דואר הנורטון צועק שהוא מצא וירוס ומחק אותו (שם אותו בהסגר).

הבעיה של החלפת כתובת מאוד בעיתית אצלי כיוון שלאותו תא של 012 מגיע לי דואר מ4 כתובות שונות (CJB)

ככה שאין לי מושג לאיזה כתובת שלחוים אותם.

פורסם

אם CJB עושים את זה עדיין היום וסימנת את זה בחשבון, יש להם גם ממשק WEBMAIL - כנס לממשק של כל אחד מהארבעה ותראה באיזה מהם נמצאים המיילים הסוררים

פורסם

אני מקבל את הוירוסים האלה כבר במשך שנים ובאופן בלתי פוסק, ולפעמים בתדרים הרבה יותר גבוהים מאלה שציינת.

ואני באמת מתכוון, הרבה יותר גבוהים.

אני יכול לגאול אותך מייסורי החיפושים מאיפה האי-מיילים האלה מגיעים, כי הם יכולים להגיע מכולנו.

כל מחשב שפעם פתח וירוס כזה, והוירוס לא טופל כיאות, הופך להיות מקור להפצת וירוסים כאלה באי-מיילים לכל אי-מייל שהוא מוצא.

לכן פעמים רבות תוכל לראות שוירוס כזה מגיע גם מכתובות של חברים קרובים שלך, שאתה יודע בוודאות שלעולם לא ישלחו לך וירוס. וזה קרה לי כבר מספר פעמים.

אין ממש דרך לחסום את הוירוסים האלה.

ואני גם לא מציע להסתמך על הנורטון שימצא אותם.

כי הוירוסים האלה הם פשוט אינסופיים, ולא תמיד הנורטון מתעדכן מספיק מהר בשביל למצוא את הוירוסים. כבר נתקלתי במקרים שהנורטון היה מעודכן ככל האפשר, אבל נפתח אי-מייל ריק והנורטון לא הודיע על וירוס. ובטוח היה וירוס באי-מייל הזה.

בכל מקרה, הדרך היחידה להתמודד עם זה היא פשוט אף פעם, אבל אף פעם לא לפתוח (או להוריד, אם משתמשים בתוכנת אי-מיילים) אי-מייל בגודל של יותר מ-50K אם לא הודיעו לכם קודם לכן באופן פרטי ששלחו לכם את האי-מייל הזה. גם אם הכתובת מוכרת לכם והיא של החבר הכי טוב שלכם.

גם אני, בכל פעם שאני בודק אי-מיילים, אם לא הודיעו לי ששלחו לי משהו, אני מוחק באופן אוטומטי, בלי להתסכל על נושא או שולח (זה ממש לא מעניין אותי) כל אי-מייל שגודלו מעל 50K פחות או יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים