עבור לתוכן

מחשב מבוסס I3 - האם רצוי dual channel memory?

Featured Replies

פורסם

ראיתי שהמעבדים החדשים מסדרה I מחוברים ישירות לזיכרונות.

IVORY מציעים מחשב:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode=1

מבוסס I3 עם זיכרון יחיד של 2G.

האם עלי לדרוש 2 זיכרונות של 1G?

האם המעבד ידע לטפל בשני הערוצים (1333MHZ) כמו dual channel?

פורסם

בקר הזיכרון מובנה במעבד, כמו גם שבב עיבוד גראפי ---> שניהם ב-die שני. כלומר יש שתי חתיכות של die, אחת היא המעבד ובשנייה ה"כ.מסך מובנה" ובקר הזיכרון.

אין סיבה להתעקש על Dual Channel. הם לא רשמו דגם של לוח, אם זה לוח בעל 2 חריצים לזיכרונות אז עדיף מודול אחד כך שניתן יהיה לשדרג בעתיד. בעיקרון אפשרי גם Triple Channel, הסיבה שאני אומר שאין טעם להתעקש (על אף אחד מהם) היא שאתה בכלל לא תרגיש בהבדל (נניח וקנית את אותה מערכת פעמיים, אחת בשילוב DC ואחת ב-SC [בודד,Single] ואפילו אחת ב-TC). אז תבדוק כמה חריצים יש בלוח ואם יש 3 או 4 אז זה מספיק לשדרוג בעתיד, במקרה הזה קח מה שיותר זול (אם 2 מודולים של 1GB יותר זולים אז לך על זה. אם מודול אחד של 2GB יותר זול אז לך עליו.)

בהצלחה. אני רק מציע שתתייעץ בפורום מפרטים, אולי אתה יכול להשקיע את הכסף בצורה יותר נבונה, אולי יש מפרט מוכן באייבורי או בחנות אחרת שיתאים לצרכים שלך בצורה טובה יותר. אולי בכלל יצא לך יותר משתלם לבנות מפרט מאפס (כמובן שיעזרו לך גם עם זה).

פורסם
  • מחבר

למיטב הבנתי dual channel מגדיל את רוחב הפס של הזיכרון בכך שבמקום להעביר 64bit מעבירים 128bit.

לא נראה לי שטרחו לייצר 2 buses של 64bit רק בשביל יכות שידרוג. לא מסתדר לי ההגיון הזה.

פורסם

9400GT עם 2GB זה מסתדר בהגיון?

http://www.made-in-china.com/showroom/jimmy22xu/product-detailjbEJsoBKlcVD/China-9400GT-2GB-PCI-Express-Graphic-Card.html

למיטב הבנתי dual channel מגדיל את רוחב הפס של הזיכרון בכך שבמקום להעביר 64bit מעבירים 128bit.

לא נראה לי שטרחו לייצר 2 buses של 64bit רק בשביל יכות שידרוג. לא מסתדר לי ההגיון הזה.

זה מגדיל את רוחב הפס, אבל לשימושים ביתים אין בזה תועלת

כדי שיהיה בזה תועלת הזיכרון צריך להיות צוואר הבקבוק

אבל כרגע (שוב לשימוש ביתי) זה לא המצב

פורסם

אתה מוזמן לעיין בסטיקי, יש שם לדעתי השוואות ביצועים בין ערוץ אחד לשניים ולשלושה. גם תדע לקרוא השוואות, שים לב שיש השוואות סינתטיות ויש השוואות בעולם האמיתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים