עבור לתוכן

שאלה הקשר להבדל בין OEM לRETAIL וינדוס 7

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני יודע שהנושא הזה חרוש אבל לא מצאתי תשובה לשאלה שלי.

אם לדוגמא אני קונה את גירסת הOEM היא תעבוד רק במחשב הקיים שלי,השאלה אם למשל אני יפרמט את המחשב,יהיה אפשרות להתקין שוב על אותו מחשב?

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם

כדי להבהיר את העניין -

ההבדל בין RETAIL לOEM

RETAIL היא הגירסא שמיוצרת בעבור הצרכן הפרטי הממוצע. נמכרת לרוב בקופסא ויועדה להתקנה ע"י הקונה.

OEM היא הגירסא שנועדה להתקנה על מחשב שרכשת בחנות. חנויות מחשבים רוכשות מMS את הנ"ל בכמויות יחסית גדולות, ללא אריזה ומתקינות בעצמן על מחשבים שהן מרכיבות/מייצרות. הנ"ל זמין לקנייה גם בעבור הצרכן הממוצע ועולה פחות מפני שהוא מגיע ללא אריזה.

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה קטנה,כדי להבין את הנושא טוב יותר

איך בדיוק זה עובד? הדיסק OEM מזהה חומרה חדשה ואז הWIN לא יהיה מקורי?

אם למשל מותקן אצלי WIN OEM והחלפתי HD ואת הקיים הוצאתי,יעבוד או לא?

השאלה היא,איזה חלק בדיוק במחשב גורם לגירסת הOEM לדעת שזה מחשב חדש.או שזה כמה חלקים.

תודה.

פורסם

הרשיון שאתה מכניס במהלך ההתקנה (CDKEY),

התוכנה היא גולם וכאחד כזה היא ממש לא יודעת על איזה מחשב היא מותקנת ולצורך העיניין הדיסק בשני המיקרים זהה לחלוטין

ההבדל היחיד הוא מבחינת הרישוי, שים לc שבמחשבי מותג למינהם ומחשבים שבהם הותקנה מה"פ עם רישוי OEM יופיע בPRODUCT ID הסימון OEM

תתקין RETAIL ואז הPRODUCT ID יהיה שונה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ועוד שאלה קטנה,כדי להבין את הנושא טוב יותר

איך בדיוק זה עובד? הדיסק OEM מזהה חומרה חדשה ואז הWIN לא יהיה מקורי?

אם למשל מותקן אצלי WIN OEM והחלפתי HD ואת הקיים הוצאתי,יעבוד או לא?

השאלה היא,איזה חלק בדיוק במחשב גורם לגירסת הOEM לדעת שזה מחשב חדש.או שזה כמה חלקים.

תודה.

הפרטים של החומרה הראשונה עליה אתה מתקין ווינדוס עם רישיון OEM נשמרת על שרתי האקטיבציה, אם תנסה להתקין על מחשב אחר עם חומרה לא מתאימה האקטיבציה תכשל.

אם החומרה היחידה אותה אתה מחליף היא כונן קשיח באותו המחשב תוכל להתקין עוד פעם על המחשב הזה.

פורסם

הפרטים של החומרה הראשונה עליה אתה מתקין ווינדוס עם רישיון OEM נשמרת על שרתי האקטיבציה, אם תנסה להתקין על מחשב אחר עם חומרה לא מתאימה האקטיבציה תכשל.

תמיד אפשר לעשות את זה בטלפון(אומנם זה קצת מעצבן), מנסיון שלי (אומנם עם XP) זה עובד כל עוד יש לך רישיון חוקי.

לפי מה שהבנתי אז כשמכניסים את המספר הארוך ההוא (לא הCDKEY אלא זה שהוא כותב על המסך כשבוחרים אקטיבציה בטלפון) לאחר קבלת האישור שזה בסדר השרת מאפס את מס' ההתקנות שניתן לבצע עם הרישיון הנ"ל.

אני אומר את הדברים מניסיון, אני טכנאי מחשבים וזה עובד ב99% מהמיקרים (אני לא מתחייב על 100 אבל אני עוד לא נתקלתי).

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם החומרה היחידה אותה אתה מחליף היא כונן קשיח באותו המחשב תוכל להתקין עוד פעם על המחשב הזה.

לדעתי במקרה שיקרה משהו כזה והוא לא יצליח לעשות אקטיבציה צריך פשוט ליצור קשר עם התמיכה של MS ולהסביר להם שקנית מחשב חדש והסרת את הווינדוס מהמחשב הישן ועכשיו אתה לא מצליח להתקין אותו.. תראה מה הם אומרים.. יש להם כלים לבדוק אם הKEY מותקן על יותר ממחשב אחד

זה לא משהו שאין לו פתרון

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים