עבור לתוכן

שדרוג מחשב קיים בכדי שיוכל להריץ משחקים , ללא OC , ללא ציוד היקפי , 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי?1000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אין בעיה לנצל הכל , אך אם ניתן להגיע לתוצאה מספקת בפחות אני אשמח

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא חשבתי על זה עדיין , תלוי בצורך

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.solid,autocad,matlab

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1680*1050

* באיזה סוג משחקים תשחקו?RTS

* באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מקווה לכמה שיותר גבוהות

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא רלוונטי

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?במידה וייתכן אז כמה שיותר שקט

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?אני לא מתמצא בOC

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.לא קריטי היכן לקנות , אבל באיזור חיפה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)?לא

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?לא

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?לא

[br]פורסם בתאריך: 4.03.2010 בשעה 16:04:58

אז ככה.

מידע נוסף:

המחשב נרכש לפני כשנה וחצי ואני מעוניין לשדרג אותו כך שיתאים ליישומים גרפיים (למשל SOLID) ולמשחקי RTS .

כרגע המפרט שיש לי הוא:

Intel® Core2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz

לוח אם MSI-MS7383

4 GB RAM DDR2 400 MHZׁ

WIN 7 64BIT

GeForce 9400 GT

ספק פשוט מאוד

האם יש עוד מידע שאתם צריכים ע"מ לעזור לי ?

מהמעט שקראתי אני מבין שאני אצטרך לפחות כרטיס מסך חדש וספק חדש...נכון?האם יש צורך להוסיף זיכרון?

פורסם

קרוב לוודאי שיש לך ספק גנרי ובטח גם מארז שכזה , בכל מקרה מה שאתה זקוק לו הוא ספק טוב יותר וכרטיס מסך , שילוב כזה בהחלט יעשה את העבודה

HEC 450TE-2WX 450W ספק כוח, יחידות 1

₪236

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=894

PowerColor ATI Radeon 4770 512MB GDDR5 HDMI , יחידות 1

₪479

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1256

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪715

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

בהפרש אפשר להוסיף מארז , אבל זה לא חובה ...

פורסם
  • מחבר

מה יתן לי מארז מלבד יופי?

מעבר לכך ? עשיתי בדיקת חומרה והיא החזירה לי שהזכרון שלי במהירות 400MHZ זה הגיוני ? DDR2 לא אמור להיות מ667MHZ ומעלה?בכלל חשבתי שיש לי 800...בכל אופן , במידה וזה אכן 400MHZ הזיכרון לא מפריע?

לגבי כרטיס מסך, הבנתי שעכשיו יש DIRECTX11 והוא מצריך כרטיסים תומכים ורק מסדרה 5 של ATI יש תמיכה...זה לא יפריע לי ? או שלא הבנתי נכון?

מעבר לכך , אני רואה שגם לו יש 512 mb זכרון ב128 ביט ? זה שדרוג משמעותי למה שיש לי כרגע (בהתחשב בזה שאילו פחות או יותר אותם נתונים) ?

מאוד צורם לי כרגע שאפילו משחקים ישנים כמו רד אלרט 3 אני לא יכול להריץ על ההגדרות הכי גבוהות

ועוד שאלה.GDDR זהו סוג הזיכרון ? הוא יותר משמעותי מנפח הזיכרון ?

פורסם

יופי במארז זו דעה אישית , מה שבאמת חשוב זה הקירור והריווח בתוך המארז , לא יתכן שהזיכרון שלך עובד ב 400MHZ , לפחות 667 ...

הכרטיס הוא לא DX11 , אבל זה לא משנה , כרטיס עם תמיכה טובה ב DX11 עולה הרבה יותר ולא משתלם בשבילך , חוץ מזה שרוב המשחקים עדיין בתמיכה של DX9 ...

GDDR5 - זיכרון יותר מהיר מ GDDR3 , נפח של 512 מספיק לרזולוציה שלך ...

והשידרוג מאוד משמעותי מהגרוטאה שיש לך עכשיו ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי , אז אני מבין מהדברים שלך שנפח הזכרון משפיע על כמות פיקסלים שהצ'יפ של הכ"מ יכול לעבד בשניה , כלומר ש512 בכל מקרה יספיק לי ו1G לא ישנה בכלל , נכון ?

לגבי תמיכה בDX11 מה עם

Radeon HD 5750 1024MB GV-R575D5-1GD

או

Radeon HD 5670 512MB GDDR5

אם ההבדל בינהם הוא רק בזיכרון (ככה לפחות זה נראה לי ) אז אקח את היותר זול (בהנחה שאתה תגיד לי שזה לא ישנה את הביצועים בכלל)

לגבי הקירור לא עדיף להשקיע בקירור ייעודי מאשר במארז?[br]פורסם בתאריך: 4.03.2010 בשעה 18:32:03

הדאגה שלי היא היכולת של הכרטיס להתמודד עם מודלים תלת מימדיים בזמן אמת(לא משחקים , אלא הדמיות של מכונות וכו')
פורסם

5750 יקר ופחות משתלם למחיר , 5670 חלש מ 4770 ...

מזה קירור ייעודי ? עוד מאווררים במארז ? קירור למעבד ?

512 אכן יספיק ...

לפעמים עדיף להחליף את המארז מאשר לדחוף עוד מאווררים למארז ג'נרי ...

על איזה הדמיות אתה מדבר ? ביקשת הרי כרטיס למשחקים , לעיבודי תלת מימד כבדים יש כרטיסים מקצועיים שיועדו בעיקר לדברי הללו ולא למשחקים ...

פורסם
  • מחבר

1.רשמתי למעלה שאני משתמש גם בסוליד וגם מעוניין לשחק משחקים

http://www.solidworks.com/

דבר נוסף , האם אתה מוכן להסביר לי לפי מה מדורגות הסדרות של כרטיסי המסך של ATI..?לא לפי הספרה הראשונה ואז השניה וכו'?

כי רשמת ש5670 חלש מ4770....

לגבי קירור אתה צודק , התכוונתי לקירור לכרטיס המסך (יש מאווררים מיוחדים לזה , לא ?)

תודה מראש , מקווה שאני לא מכביד עליך

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה.

256 ביט מתייחס לרוחב הפס עבור כל חישוב? במידה וכן , עד כמה זה משפיע על הביצועים ? במידה ולא מה נתון זה מסמל ומה חשיבותו?כי אני רואה הבדל משמעותי

מאוד במחיר בין כרטיסים עם BUS של 256BIT לבין אלו עם הBUS של ה128BIT

פורסם

לפי מה שבדקתי באתר של SOLID הכרטיסים שהם ממליצים עליהם הם כרטיסי עיבוד מקצועיים , כך שבכל מקרה הם לא יתאימו למשחקים (כרטיסי QUADRO ן FIRE GL) , ל 4770 BUS נמוך יותר אבל הוא מפצה על כך בעזרת הזיכרון המהיר שלו , בד"כ BUS גבוהה יותר מתפרש בביצועים גבוהים יותר , אבל יש עוד גורמים כגון שבב העיבוד , כמות הזיכרון , וסוגו ...

ה 4770 שהצעתי לך מגיע עם קירור שונה מהמקור , קירור עדיף , המספור של הכרטיס לא בהכרח מצביע על ביצועים טובים יותר , הטענה שלי מבוססת נטו על ביצועים ובדיקות שעשו ברשת ...

הנה דוגמא בשבילך ...

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/01/14/ati-radeon-hd-5670-review/7

פורסם
  • מחבר

אוקיי.כל הDDR 5ים למיניהם הם עם אותה מהירות זכרון?[br]פורסם בתאריך: 4.03.2010 בשעה 23:08:03

דווקא בלינק שצרפת ה4770 לא כל כך מככב . . .ברוב מבחני המשחקים הוא יצא שני מהסוף , וגם הכותב ציין את עניין ה128ביט וAA חלש מאוד....אולי שווה לי

להשקיע ולעבור נניח ל4870 ?

פורסם
  • מחבר

אגב , אם אני ארצה לשלב עוד כרטיס בעתיד בקרוספייר במה זה תלוי ? בלוח אם ? איך אני יודע אם הוא תומך בזה?

פורסם

CF זו לא השקעה משתלמת, צריך ספק חזק , ולוח שתומך בשני כרטיסים ובניצול מלא , מה שאין לך כרגע, עדיף תמיד לשדרג כל שנה-שנתיים ע"מ לשמור על ביצועים גבוהים , בקשר לזיכרון - לפי דעתי לכל סידרה יש תדר שונה , לגבי הביצועים - לרזולוציה הנמוכה שלך הכרטיס יהיה מעולה , רוחב הפס והזיכרון מתחילים לשחק תפקיד ברזולוציות גבוהות כגון 1200*1600 והאלה ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי,עזרת לי מאוד.תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים