עבור לתוכן

חוות דעתכם המלומדת אודות המפרט הבא - תקציב מוערך כ- 7,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אם אתה רוצה DX11 וכרטיס מסך גם חזק

עוד כמה שבועות צריך להגיע ב HD5630 לארץ

פורסם

אין כל טעם להשקיע היום מחיר מופקע על SATA3 - ודאי לא לשימושים שלך.

לדעתי המפרטים שלך כלל לא בכיוון ואתה משקיע המון על כמעט 0 תועלת.

כרגע אין כרטיסי DX11 משתלמים לגיימינג על 19'. ה-HD5770 ב~850 ש"ח הוא היחיד שמשתלם היום למחירו אבל הוא חזק הרבה ומעבד לדרוש לך.

לשם המחשה, ה-HD4770 עולה פחות מ-500 ש"ח ויספיק לך הרבה מעל ומעבר.

מכיוון שיש לך תקציב וחשוב לך מאוד שקט ומפרט לטווח ארוך - תשקיע את הכסף על מארז/ספק חרישי ואיכותי עם קירור חזק וחרישי למעבד.

הם מתיישנים לאט מאוד ושווים מאוד את ההשקעה מכל בחינה כמעט.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העוזרים :xyxthumbs:

למרות שהמחשב שאני רוצה הוא הרבה מעבר לצרכים שלי מבחינת הביצועים, אני עדיין חושב להיצמד ל- I7 וללוח תומך SATA3.

חלק מעצותיכם קיבלתי וחלק פחות, ולסיכום אני מבקש את דעתכם לגבי המפרט הבא, ועד כמה המחשב יהיה שקט?

לוח אם - GIGABYTE GA-X58A-UD3R

מעבד - Intel Core i7 920 Tray

זיכרון - 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel‎ ‏DDR III 1600Mhz

כרטיס מסך - Sapphire - HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

דיסק קשיח (שניים) - ‏Western Digital‎ - ‏1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎

צורב - Sony Optiarc‎ - ‏AD-7240S DVD±RW x24 Black Sata

מאוורר למעבד - Scythe - Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366

מאוורר למארז - ‏Arctic Cooling‎ - ‏Arctic Fan F12 Pro PWM 120mm Exhaust

מארז - Antec‎ - ‏Sonata III ATX Black Case (No PSU)

ספק כוח - SeaSonic SS-500ET 500Watt 80Plus Bronze

פורסם

בסוף החלטת ללכת על i7 ? :)

לדעתי הלוח שבחרת לא תומך בUSB3 אלא אם כן חידשו אותו.. זה אותו הלוח שאני קניתי בזמנו

הזכרונות די טובים, הם בד"כ יציבים ושומרים על רמת טמפ' טובה.

דיסק הייתי מחליף לסדרת F3 של סמסונג.. הם פשוט יותר מהירים במבחני ביצועים וגם הם מגיעים בגדלים של 1TB

לצורב לא מתייחס :P

קירור טוב למעבד, הוא שקט יחסית ליעילות שלו והוא מומלץ בכלליות

מאוורר למארז סבבה לגמרי

מארז טוב, אמנם לא הכי שקט שאפשר למצוא אבל הוא איכותי

לגבי הספק לדעתי יש להם סדרה יותר טובה.. 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 מומלץ יותר

בסה"כ אני לא מתכוון לשכנע אותך שוב שאתה קופץ מעבר לנדרש ומשלם על כך מחיר מיותר, גם אני בזמנו קניתי i7 למרות שהוא היה רחוק מלהיות משתלם..

אני אגיד את זה בפעם האחרונה .. אל תבזבז כסף מיותר על כרטיס מסך שהוא מעבר לדרישה שלך

פורסם
  • מחבר

הלוח שבחרתי תומך ב- USB3, יש לו 2 יציאות כאלה בפאנל האחורי.

הדיסק של סמסונג שהמלצת הוא לא SATA3 לעומת הדיסקים שציינתי במפרט שהם כן.

לגבי הספק, קיבלתי.

ולעניין הכרטיס מסך, בדקתי באיזשהו אתר שבחן את DIRT2 על סדרת הכרטיסים של ATI, וברמה הבינונית הגבוהה הכרטיס הזה (5770) יצא הכי משתלם, אומנם לא הכי טוב, אבל לא היה מצב של פחות מ- 30 פריימים לשנייה כמו הכרטיס שלפניו (5750).

המון תודה על הסבלנות והעזרה :yelclap:

פורסם

מתוך סקרנות.. כמה התענוג הזה עולה לך בסוף ?

פורסם
  • מחבר

6,200 ש"ח

פורסם

לפחות חסכת בסוף..

תחשוב שוב אם אתה רוצה לקנות מחשב יקר כבר עכשיו ולא לעשות מה שהצעתי בהתחלה.. יכול לעזור אם יהיה לך מה לעשות עם המחשב הזה עוד שנתיים שלוש כשתקנה לעצמך מחשב חדש :P

פורסם
  • מחבר

נכון, בזכות העצות הטובות שקיבלתי, חסכתי כמה לירות :xyxthumbs:

מה שהצעת בהתחלה טוב לאנשים עם צרכים נורמליים, ואז שווה להם באמת להחליף מחשב כל 3 שנים בהשקעה קטנה בכל פעם.

מנסיון העבר במקרה הספיציפי שלי, זה לא יעבוד טוב. אני היום עובד עם מחשב פנטיום 4 2.8 וג'יגה זיכרון, וזה ככה כבר שנים, ממתי שיצא המעבד הזה (ותעשה את החישוב :s05: ) המחשב הזה עובד גם היום מצוין, הוא מהיר וטוב לי איתו, אממה, DIRT כבר מעלה אבק על המדף, ו- HD לא בבית ספרנו כלל.

כמו שאני מכיר את עצמי ואת התפתחות הטכנולוגיה לאורך השנים האחרונות, העתיד בין היתר הוא HD, ואם אני כבר עכשיו בכיתה של הגדולים עם שאר הרכיבים, אני מאמין שהמחשב יחזיק מעמד בערך 6 שנים אם לא יותר, וזה מבחינתי מספק.

פשוט קשה לי לוותר כבר עכשיו על I7 (מומלץ מאוד עפ"י פורומים אחרים) להרצת DIRT2, וקשה לי לוותר על תעבורת נתונים של 6Gb/s בדיסק הקשיח, ואלו הם בעיקר הרכיבים שמייקרים את העסקה, אבל אני רואה אותם כחיוניים עבורי כבר היום, ומוכן לשלם את המחיר היום במקום לשלם אותו בעוד שנה, ורק אז לקנות I7 או I9...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים