עבור לתוכן

חוות דעתכם המלומדת אודות המפרט הבא - תקציב מוערך כ- 7,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

ניסיתי להרכיב מפרט מחשב למטרת משחקים (DIRT בעיקר) וגרפיקה (פוטושופ CS4 ועריכת וידיאו HD ביתית).

התקציב כאמור בערך 7,000, והייתי מאוד מעוניין להוזיל את העלויות.

מערכת ההפעלה המתוכננת היא חלונות 7 64 ביט.

רמת השקט חשובה לי, ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט (לפחות 8 מתוך 10).

אני מתכוון להישאר עם המחשב הזה לפחות כמה שנים טובות (לכן בחרתי בלוח אם עם תמיכה ב- USB3 ו- SATA3), ואני זקוק לחוות דעתכם.

להלן המפרט:

לוח אם Asus דגם P6X58D Premium

מעבד INTEL Core i7 920 TRAY

זיכרון Kingston KHX1600C9D3/2G (שלוש יחידות)

דיסק קשיח SEAGATE ST32000641AS XT 2TB SATA3 6GBS 7200RPM 64MB

כרטיס מסך Gigabyte דגם GTS 250 GPU 1GB

מארז + ספק + צורב + מאוורר טוב, אשמח להמלצות.

תודה מראש לעוזרים ;)

אלי

פורסם

כפי שכבר נאמר כאן מספר פעמים.. עדיף, להשקיע סכום כסף X במחשב שהוא טוב ולשדרג לאחר שנה וחצי+ למחשב טוב, מאשר להשקיע X+3000 במחשב מפציץ ולשמור אותו ל"הרבה זמן" - היסטורית זה ידוע שמחשבים לא מחזיקים יותר מידי זמן ביחס לטכנולוגיה קיימת..

לגבי החלקים שכבר בחרת

המעבד מעולה ביחס לדרישה, אולי אפילו יותר מהנדרש, האם המחשב הוא לצרכי פרנסה ?

לגבי הלוח - סיבה מיוחדת שבחרת בלוח כ"כ יקר? אתה מתכנן OC מסיבי ?

אני לא בטוח לגבי הזכרונות.. לדעתי אפשר לקלוע לבחירה יותר טובה, אבל לגבי זה מאוחר יותר

למה החלטת ללכת דווקא על הדיסק קשיח הזה? למה שלא תקנה שני סמסונגים מהירים, כל אחד טרה, ותפריד את המשחקים ומ"ה שלך מהעריכה והעבודה הגרפית ? זה יתן שיפור משמעותי מבחינת ביצועים..

כ"מ סביר, שוב, לדעתי אפשר לקלוע למשהו טוב יותר במחיר סביבות זה..

כשתענה על הכל ננסה להתאים לך גם את שאר הרכיבים :)

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובתך.

1. אני מקבל את הצעתך לגבי ההשקעה.

2. המחשב לא לצרכי פרנסה.

3. לוח כזה בחרתי כי הוא תומך ב- USB3 וב- SATA3, ואני לא מתכנן OC. השיקול היה כדי לא לשדרג לאחר שנה, אך בעקבות סעיף 1, אולי יש באמת מקום לשקול לוח אחר זול יותר.

4. מאחר ומערכת ההפעלה תהיה 64 ביט, חשבתי לעבוד עם 6 ג'יגה זיכרון. לא ממש משנה לי איזו חברה. כן חשובה לי המהירות.

5. בחרתי את הדיסק הזה ראשית מהסיבה שהוא SATA3, ואני מתכנן ליצור מחיצה קטנה למערכת ההפעלה ולהתקנות, ומחיצה לקבצים.

אני עם "ראש פתוח", אז תרגיש חופשי להמליץ על מפרט אחר שיענה על הדרישות שציינתי, ושוב תודה :D

פורסם

אני כרגע בהרצאה והלימודים מסתיימים היום ב8..

תיקח יוזמה ביינתים ותענה על הסטיקי (נעוץ) שמפרט אודות פתיחת נושא בפורום בהתאם לתובנות החדשות. כשאני אחזור אנסה להתאים מפרט אופטימלי :)

פורסם

על השאלה הכי חשובה לא ענית - באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק (ואם אתה לא יודע, אז מה גודל המסך שלך?)

פורסם
  • מחבר

OK.

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

תשובה: תקציב מקסימלי = 7K. מעדיף לנסות לחסוך ככל שניתן, וחריגה אפשרית תהיה עד 500 ש"ח.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?

* באיזה סוג משחקים תשחקו?

* באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

תשובה: השימושים הם אינטרנט, אופיס, עריכת תכני HD, משחקים (DIRT), פוטושופ CS4. העבודה אינה לצורך פרנסה, אך קובצי הווידיאו עליהם אעבוד שוקלים הרבה, וחלקם יומרו ל- DVD. מבחינת המשחקים, המשחק העיקרי שאשחק יהיה DIRT ומירוצי מכוניות אחרים. איני יודע באיזו רזולוצייה אשחק, אך ההגדרות הרצויות גבוהות הן. יש לי מסך 19'' LG עם 2MS.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?

תשובה: לא.

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?

תשובה: כונן דיסקטים לא צריך. צורב Blu-ray לא צריך. צורב DVD צריך.

5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט.

תשובה: צריך מפרט מלא.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?

תשובה: חשוב ביותר - 8.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

תשובה: לא מתוכנן, ואני לא מתמצא בנושא.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

תשובה: אין צורך לכלול מערכת הפעלה. המערכת שיש לי היא חלונות 7 - 64 ביט. הרכבת מחשב רצויה בחנות, אך אם צריך ארכיב בעצמי.

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.

תשובה: אין העדפה לחנות מסוימת. אזור מגורים: חולון - אזור - ת"א.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)?

תשובה: כן. תמיכה ב- USB3 ותמיכה ב- SATA3.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?

תשובה: כעיקרון לא, אך בהתאם לתגובה הראשונה שבתחילת הנושא יש מקום לשקול לרכוש מחשב נחות יותר, אך שעדיין יספק את הסחורה בהתאם לצרכים שתיארתי.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?

תשובה: בהמשך לתשובתי מהסעיף הקודם, אני מעדיף להתחיל עם מעבד I7 - 920 ו- 6 ג'יגה זיכרון, אך כאמור אני גמיש כל עוד הביצועים מספקים.

פורסם

אוקיי

הכנתי מפרט, אני בטוח שיש מקום לחסוך, תסתכל אתה על המפרט ותגיד אם נראה לך שיש משהו שהוא מעבר לדרישה שלך

התאמתי לוח אם לפי הדרישה.. תומך בSATA3 ובUSB3 (עם 2 יציאות בלבד, אבל תומך).

2 טרה בכוננים קשיחים מהירים.

המארז בסה"כ הותאם להיות שקט ברמה שביקשת ומבחינת טמפרטורה הוא גם טוב.

מבחינת ביצועים עומד לדעתי מעבר לציפיות שלך מינימום בשנה הקרובה :)

סקרינשוט כי לא היה לי כוח להעתיק (KSP לא ידידותיים למשתמש) :

2na90nr.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה על ההשקעה :xyxthumbs:

המפרט שבנית אכן חזק, והצגת ירידה משמעותית במחיר.

יחד עם זאת, השאלה היא האם אני לא מפספס את המטרות שלי?!

רציתי לוח אם שתומך SATA3 כדי לעבוד עם דיסק קשיח SATA3 כבר עכשיו, והדיסק שהצעת אינו כזה.

לגבי שאר הרכיבים החשובים (מעבד, זכרונות, כרטיס מסך ולוח אם), המפרט שהצעת אמור לתת ביצועים מספקים, אך אני מתלבט אם להישאר איתו ובאמת לשדרג בעוד כשנה וחצי (שזה גם עולה...) או לחילופין להשקיע את הכסף עכשיו במקום לשדרג, אך במקום המפרט המקורי והיקר שהיצעתי בהתחלה לנסות לצמצם ולהוזיל איפה שאפשר.

עשיתי ניסיון נוסף, ועכשיו אני מעריך שירדתי ל- 6,000 ש"ח (במקום 7,500 המקוריים), ונשארתי עם המפלצת שתחזיק יותר משנה... מה דעתך?

לוח Gigabyte GA-X58A-UD3R

מעבד Intel Core i7 920 Tray

3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel‎ ‏DDR III 1600Mhz

כרטיס מסך Gigabyte GTS 250 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E

דיסק קשיח ‏Western Digital‎ - ‏1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX‎ (צריך להוסיף לזה דיסק נוסף SATA3 הכי קטן שיש עבור מערכת ההפעלה, אבל לא מצאתי כזה, ו- SSD עדיין יקר).

כל שאר הרכיבים שהצעת מקובלים (אולי את הספק אפשר להגדיל קצת).

פורסם

ה 750 לא פחות טוב מה 920 במשחקים, וההבדל בפוטושופ יהיה זניח. אם היית עובד עם תוכנות אנימציה בתלת מימד זה כבר היה סיפור אחר.

מבחינת כרטיס המסך, זה תלוי מה חשוב לך, DIRT 2 תומך ב DX11 , ולכן כרטיס מסדרה 5 של ATI יהיה בחירה עדיפה עבורו. לעומת זאת לתוכנות גרפיקה רבות עדיפים כרטיסי Nvidia תומכי CUDA כגון ה GTS250 שבחרת.

פורסם
  • מחבר

DIRT 2 מאוד חשוב לי, אך גם הגרפיקה חשובה.

יש אולי כרטיס אחר שייתן מענה לשני העולמות?

פורסם

שתי נקודות:

1. ATI השיקה את טכנולוגית הSTREAM שלה שמקבילה לטכנולוגית הCUDA מבית NVIDIA קיימים מספר יישומים שכבר תומכים, ומספר פלאגינים שמוסיפים תמיכה לתוכנות קיימות וסביר שהמגמה תתרחב.

2. תוך מספר חודשים (ולא מדובר ברבע השנה הקרובה ככל הנראה) יהיו גם כרטיסי NVIDIA תומכי DX11, קצת קשה לדעת מה יהיה מחירם של כרטיסי הMAINSTREAM של הסדרה הבאה, אין מה לעשות, הפעם הם מאחרים את ATI בהרבה.

פורסם

עוד נקודה שנראה לי שאתה מפספס.. למיטב ידיעתי אין תקן כזה שקוראים לו SATA 3.. ז"א לא במובן שיש תקן שקוראים לו Sata 2.. ממה שאני מכיר Sata 3 הוא חיבור SATA במהירות 3Gbps (משהו בסגנון) ואם תשים לב הלוח שהצעתי כן תומך בזה :)

עוד משהו.. חשבתי על זה קצת ולא הייתי ממליץ לקחת דיסק קטן למערכת הפעלה, זה אמנם נשמע מפתה אבל בפועל זה יכול להוביל לירידה בביצועים בגלל שהדיסק שעליו רצה מערכת ההפעלה יהיה איטי משמעותית לעומת הדיסק עליו רצים שאר הדברים..

פורסם
  • מחבר

לגבי ה- SATA, יש תקן שנקרא SATA3 והמהירות שלו כפולה מ- SATA2, ז"א 6Gb/s.

לגבי הדיסק הקשיח, קטן אני מתכוון למשהו סביב ה- 300 ג'יגה. האם לדעתך בגודל כזה עדיין תהיה לי פגיעה בביצועים? תוכל בבקשה גם להסביר לי מדוע תהיה פגיעה בביצועים עם דיסק קטן?

נראה לי שבסוף אבחר בכרטיס מסך שהצעת, בכל זאת, אני מעדיף לראות DIRT 2 כמו שצריך עם תמיכה ב- DX11. אני מאמין שהפוטושופ וה- HD יסתדרו עם ATI :D

פורסם

וודאי... פונקציה של כסף. יש לך GTX260 ב-800+ ש"ח

פורסם

התעדכנתי קצת.. מסתבר שהתקן הוא יחסית חדש, בהתאם אין יותר מידי דיסקים שתומכים בזה (ביינתים ראיתי שני דגמים), אבל אני יכול להבין את הכוונה בלקנות כלוח אם תומך SATA 3.. אני לא מכיר מספיק לוחות שתומכים אבל אני חושב שאם תמיכה בSATA 3 דורשת ממך לקנות לוח במחיר שהוא פי 2 מהלוח שאני הצעתי זה לא הגיוני, עדיף עוד שנה לקנות לוח באותו המחיר שתומך בSATA 3 :)

לגבי פגיעה בביצועים, לרוב דיסקים קטנים באים עם CACHE SIZE קטן.. הCACHE SIZE הוא גורם די חשוב בשיפור ביצועי הדיסק.. בנוסף לרוב הדיסקים הקטנים הם דיסקים ישנים ויהיו פחות מהירים מהדיסקים החדשים שיוצרו בטכנולוגיות חדשות ובעלי ביצועים יותר טובים :)

לגבי הדבר האחרון קח בחשבון שATI לא ישארו יותר מידי מאחורי NVIDIA ואני די בטוח שהם יפתחו משהו מקביל לCUDA בתקופה הקרובה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים