עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירה בין שני מחשבים

Featured Replies

פורסם

אני סטודנט ורוצה לקנות מחשב שיתאים לשימוש באופיס אינטרנט וכו', אך גם יוכל להריץ תוכנות יותר "כבדות" כמו MATLAB ותוכנות דומות.

בין היתר אני רוצה לראות בו סרטים, ושיוכל להציגם ב-HD.

אני מתלבט בין שני מחשבים, האחד הוא ה-Dell 1555, שהמפרט שלו הוא (ניתן לשדרג ע"י תוספת כסף):

מעבד: Intel P8700.

כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 4570 512MB.

המחב השני הוא ה-HP Pavilion dv6-2130ej:

מעבד: Intel i5 520m.

כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT320M 1GB.

לשניהם דיסק קשיח 500GB 7200RPM וזיכרון 4GB.

המחיר דומה (הפרש זניח), כאשר על פניו נראה כי ה-HP חזק יותר.

על מה היתם ממליצים? יש הבדל מבחינת זמן הסוללה בין שני המחשבים (שניהם מגיעים עם סוללת 6 תאים)?

כפי שאמרתי אני רוצה לראות במחשב גם סרטים, אז רציתי לדעת אם יש הבדל בין המסכים של שני המחשבים?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך פחות חשוב לי. אני לא בונה על המחשב הזה כעל מחשב למשחקים ונראה לי שכל הכרטיסי מסך האלה יספקו את מה שאני צריך. חשוב לי יותר שהמעבד יהיה חזק יותר מאשר הכרטיס מסך.

בקשר לאחריות, אני תמיד יכול להאריך אותה לפני שהיא מסתיימת.

מעבר לזה, איזה מבין המחשבים יותר מומלץ?

פורסם

זה עדיף:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8409

גם אחריות ארוכה יותר וגם כרטיס מסך טוב יותר.

לגבי המעבד, הוא בערך ברמה של ה-P8700

אם כבר,

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8318&perur=4

עדיף על הטושיבה וזול ממנו.

לנושא, ה-HP נראה איכותי מאוד, אבל מגיע עם שנה אחריות בלבד (שווה לבדוק לגבי הרחבת אחריות ל3 שנים).

מה שבטוח שהHP טוחן סוללה, עם כרטיס מסך חזק, מעבד חזק ומסך 15.6, קשה לי להאמין שהסוללה מחזיקה יותר מ2-2.5 שעות.

P8700, חסכוני יחסית אבל חלש משמעותית מה-i5.

פורסם
  • מחבר

אז רק כדי לסכם, אתה אומר שה-HP טוב באופן משמעותי מה-Dell?

הסוללה זה כמובן משהו חשוב, אבל אני מאמין שרוב הזמן אני אהיה סביב נקודות חשמל, אז אני פחות דואג מזה.

בקשר למסך, יש הבדל כלשהו בין המסכים של ה-HP וה-Dell?

לפי המפרט ה-HP מגיע עם "צג High Definition LED HP BrightView Display של 39.6 ס"מ‏ (15.6 אינץ') באלכסון, רזולוציה ‎1,366 x 768",

ואילו ל-Dell יש "צג ‏15.6 LED באיכות High-Definition עם TrueLife™, רזולוציה 1080x1920".

ההבדל משמעותי?

ודבר אחרון - יושבת לי בראש איזה שמועה שהמחשבים של HP לא אמינים כל כך, ושהשירות שלהם לא כל כך טוב. יש בזה משהו?

אני לא רוצה לקנות מחשב שיבקר במעבדה על בסיס חודשי.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים