עבור לתוכן

מחירי הדלק נוסקים, אין לזה סוף.

Featured Replies

פורסם

כשאתה אומר "עודדה" אתה מתכוון להגבלות לא הגיוניות על חניונים תת קרקעיים ומוסכים בכל מה שקשור לרכבי גפ"מ? בנוסף כמובן לעניין המיסוי...

איני יודע האם ההגבלה על חניונים תת קרקעיים היא רצון של הממשלה או שמא מדובר במגבלה של הגפ"מ עצמו, אני לא מומחה בתחום ולכן קשה לדעת את התשובה. דרך אגב, אני לא אתפלא אם הממשלה תעשה את אותו תרגיל מסריח למכוניות החשמליות - מס נמוך מאוד בהתחלה ולאחר מספר שנים, העלאה קיצונית ביותר של המס שתהפוך את האופציה ללא משתלמת, כמובן שרק אחרי שעשרות אלפי מכוניות חשמליות יהיו על כבישי ישראל.

פורסם

איני יודע האם ההגבלה על חניונים תת קרקעיים היא רצון של הממשלה או שמא מדובר במגבלה של הגפ"מ עצמו, אני לא מומחה בתחום ולכן קשה לדעת את התשובה.

לגבי חניונים - יש או היה חוק האוסר כניסה של רכב מונע גפ"מ לחניון תת-קרקעי והמחייב בשילוט מתאים בכניסה לחניון. לגבי מוסכים - יש או לפחות היה בשלב כלשהו חוק המחייב עמדה נפרדת לטיפול ברכבי גפ"מ המופרדת בקיר חסין אש משאר המוסך... גם אם התקלה שיש לטפל בה היא חלון חשמלי שלא עובד ואין לה שום קשר עם מערכת הגז.

פורסם

לגבי חניונים - יש או היה חוק האוסר כניסה של רכב מונע גפ"מ לחניון תת-קרקעי והמחייב בשילוט מתאים בכניסה לחניון. לגבי מוסכים - יש או לפחות היה בשלב כלשהו חוק המחייב עמדה נפרדת לטיפול ברכבי גפ"מ המופרדת בקיר חסין אש משאר המוסך... גם אם התקלה שיש לטפל בה היא חלון חשמלי שלא עובד ואין לה שום קשר עם מערכת הגז.

אני מכיר את החוקים הללו, אני פשוט לא יודע אם מוצדקים או לא כי אני לא מומחה במערכות גפ"מ. בכל מקרה, אני עדיין מתקשה להבין מדוע מדינת ישראל מתעקשת להישאר תלויה בנפט למרות שחלק גדול מיצואניות הנפט עוינות את ישראל ובעלות השפעה מכרעת על מחירו של הנפט.

פורסם

^

לדעתי זה נובע מכך שמזיקוק/עיבוד/הובלת הנפט, יש אנשים שעושים הרבה מאוד כסף, ואף אחד לא ממש רוצה להתעמת איתם.

פורסם

בכל מקרה, אני עדיין מתקשה להבין מדוע מדינת ישראל מתעקשת להישאר תלויה בנפט למרות שחלק גדול מיצואניות הנפט עוינות את ישראל ובעלות השפעה מכרעת על מחירו של הנפט.

בגלל שיש הרבה מרכיבים למחיר הדלק, יש הרבה תאבי בצע שרוצים לנגוס בו. מאחר שהביקוש לדלק הוא קשיח יחסית תמיד הנטל של המסים ייפול על הצרכן, כך שיוצא מצב שהאזרח הפשוט תמיד נדפק בלי קשר למחיר הדלק האמיתי.

עונה על השאלה?

פורסם

לא, כי זה מסביר את הביקוש לאנרגיה אך לא ספציפית לנפט. הרי הטייקונים הישראלים יוכלו לגזור קופון גם מגז טבעי ולהרוויח סכומים אפילו יותר גדולים לעומת נפט. נכון לעכשיו עדיין אין פתרון פופולרי יותר מנפט עבור כלי רכב אך לא נראה שמדינת ישראל מנסה לדחוף לכיוון אחר (מכונית חשמלית היא לא בדיוק פתרון כי את האנרגיה שלה צריך לייצר בתחנות כח ולתחזק גנרטורים מבוססי סולר לצורך גיבוי של נקודות תדלוק).

אופציה הגיונית מבחינת המדינה תהיה הענקת מעקים של מיליוני שקלים מתקציב המדען הראשי לחברות שישפרו את יעילות המנועים מבוססי בנזין, יוזילו את תאי הדלק מבוססי מימן או ימצאו פתרון אחר לחלוטין שלא יהיה קשור לנפט. מהיכרותי עם מדינת ישראל, זה פשוט לא יקרה.

פורסם

יאללה ביבי, תפריט את חברת זיקוק הנפט!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים