עבור לתוכן

Omega Audio ES 180 (הרוטל נקנה)

Featured Replies

פורסם

בנוגע לטויטר, ועד היום לא קרה לי פעם אחד שנשיקה לא הספיקה :) היה פעם שהייתי צריך לסדר מיד וזה לא הספיק, אבל זה בגלל שהוא היה קשיח וכבר "נסדק".

מה שכן, אם הוא חוזר לשם מטבעו, כנראה שגם הסליל התעקם ואז אני לא מציע לנסות לבד אם אתה לא יודע מה לעשות. סביר להניח שזה לא משפיע על הצליל, אבל אם בכל זאת מפריע לך, תתקשר לאומגה אודיו ותשאל אם יש דרך אחרת שהוא ממליץ לסדר את זה. מקסימום תקפוץ אליהם, זה לא אמור לעלות הרבה לתקן דבר כזה בסיסי.

בנוגע לסטנדים, יש להם רגליות? אם לא, אתה יכול להוסיף. ובלי קשר, אפשר פשוט לקחת חתיכת גומי (האלה שמתמשים כרגליות לכיסאות למשל) ולהדביק באחת הפינות כדי שיתאזן.

פורסם

ב 0:53.

תתחדש :xyxthumbs: נראה שעשית קניה מוצלחת , אומגה השקיעה בסדרות האלה , חלק מהדגמים יצאו מוצלחים מאוד ונותנים תמורה גבוהה לכסף .

פורסם

את הסטנדים אכן מומלץ למלא בחול כדי שיעמדו יציב ולא ירקדו. בהנחה והבלטות שלך עקומות כמו במרבית הבתים בישראל אז תקע שם איזה משהו שיאזן את כל הסיפור.

המשו"ש המדובר שלי הוא לא אחר ממשולש שווה צלעות מגיאומטריה של תיכון.. :smile1: הכוונה היא שכאשר ומאזינים לרמקולים מומלץ לבנות SWEET SPOT על ידי הצבת הרמקולים במרחק מסוים אחד מהשני (לפעמים החברה גם נותנת נתונים "מומלצים" לצליל אידיאלי) ומיקום המאזין במרכז בין שתי הרמקולים במרחק של הרמקולים אחד מהשני שלמעשה אלו יהיו הצלעות מכל אוזן לרמקול ובכך למעשה יצרת את השוקיים במשו"ש. אני אחפש את התמונה שיש לי לזה ויש גם ברשת בכמויות שמסבירות סידור אידיאלי לסוויט ספוט.

גופים שיטפלו באקוסטיקה אין לי כל כך להמליץ, אבל כעיקרון ספוג לפעמים עוזר קצת. בקטע הזה אני ממליץ לך להיעזר בחבר'ה מ-HT שיעזרו לך.

אגב, אפשר קצת פרטים של מחיר וכו' על המגברון במקור? (לפני כל התעסקות המודינג). מלבד זה התעניינתי לדעת באיזה נגן הישתמשת בסרטון (FOOBAR?). ודבר אחרון, מה השמעת שם ברקע, זה נשמע נחמד.. ::)

פורסם
  • מחבר

בנוגע לטויטר, ועד היום לא קרה לי פעם אחד שנשיקה לא הספיקה :) היה פעם שהייתי צריך לסדר מיד וזה לא הספיק, אבל זה בגלל שהוא היה קשיח וכבר "נסדק".

מה שכן, אם הוא חוזר לשם מטבעו, כנראה שגם הסליל התעקם ואז אני לא מציע לנסות לבד אם אתה לא יודע מה לעשות. סביר להניח שזה לא משפיע על הצליל, אבל אם בכל זאת מפריע לך, תתקשר לאומגה אודיו ותשאל אם יש דרך אחרת שהוא ממליץ לסדר את זה. מקסימום תקפוץ אליהם, זה לא אמור לעלות הרבה לתקן דבר כזה בסיסי.

בנוגע לסטנדים, יש להם רגליות? אם לא, אתה יכול להוסיף. ובלי קשר, אפשר פשוט לקחת חתיכת גומי (האלה שמתמשים כרגליות לכיסאות למשל) ולהדביק באחת הפינות כדי שיתאזן.

זה פשוט לא אפשרי להגיע למיד :)

כשהתכוונתי שהוא שקוע מטבעו הכוונה הייתה שהוא יושב בתוך סוג של "כוך".. כלומר יש לו טבעת פלסטיק ואז הכיפה מבד יושבת ממש בפנים.

http://picasaweb.google.com/nirazuelos/OmegaAudioES18002#5442979789235867138

זה ממש עמוק ואי אפשר להגיע עם השפתיים.

בכל מקרה ניסיתי ללחוץ בעדינות בשני הקצוות שבו הוא שקוע, והשקע יצא החוצה, אבל חזר לבפנים שוב. (כלומר הוא שומר על הצורה שלו).

אני ראיתי בסטיקי שאפשר פשוט לפתוח את המיד ולתת לו דחיפה מבפנים, הייתי עושה את זה אבל כל הברגים חלודים ואני מפחד להרוס ;)

אני ארים טלפון לאומגה אודיו שכאסיים לכתוב את הפוסט.

בנוגע לסטנדים, יש להם רגליות מפלסטיק. הסטנד עצמו יציב מאוד (במיוחד אחרי החול ששמתי) אבל כל הבלטות ברצפה עקומות :P

את הסטנדים אכן מומלץ למלא בחול כדי שיעמדו יציב ולא ירקדו. בהנחה והבלטות שלך עקומות כמו במרבית הבתים בישראל אז תקע שם איזה משהו שיאזן את כל הסיפור.

המשו"ש המדובר שלי הוא לא אחר ממשולש שווה צלעות מגיאומטריה של תיכון.. :smile1: הכוונה היא שכאשר ומאזינים לרמקולים מומלץ לבנות SWEET SPOT על ידי הצבת הרמקולים במרחק מסוים אחד מהשני (לפעמים החברה גם נותנת נתונים "מומלצים" לצליל אידיאלי) ומיקום המאזין במרכז בין שתי הרמקולים במרחק של הרמקולים אחד מהשני שלמעשה אלו יהיו הצלעות מכל אוזן לרמקול ובכך למעשה יצרת את השוקיים במשו"ש. אני אחפש את התמונה שיש לי לזה ויש גם ברשת בכמויות שמסבירות סידור אידיאלי לסוויט ספוט.

גופים שיטפלו באקוסטיקה אין לי כל כך להמליץ, אבל כעיקרון ספוג לפעמים עוזר קצת. בקטע הזה אני ממליץ לך להיעזר בחבר'ה מ-HT שיעזרו לך.

אגב, אפשר קצת פרטים של מחיר וכו' על המגברון במקור? (לפני כל התעסקות המודינג). מלבד זה התעניינתי לדעת באיזה נגן הישתמשת בסרטון (FOOBAR?). ודבר אחרון, מה השמעת שם ברקע, זה נשמע נחמד.. ::)

הסטנדים כפי שאמרתי כבר מלאים בחול (יותר נכון בוץ של אחרי הגשם, אבל זה בסדר, הכל בתוך שקיות בפנים). הבנת אותי בדיוק... בית ישן ;) אני אחפש משהו לתקוע שמה.

אולי אין לי משו"ש (הוא יווצר רק אחרי ישיבה בספה המרוחקת) אבל בהחלט יש פה איזשהו סוג של משולש :P

השתמשתי במטר, ואני יושב בדיוק במרכז ברמקולים.

המגבר הוא Lepai TA-2020 ואתה יכול לקנות אותו באיביי: http://shop.ebay.com/i.html?_kw=Lepai%20TA2020&_fcid=100&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_sticky=1&_stpos=&gbr=1

אני קניתי ב 24 דולר אם אני לא טועה כולל כבל RCA-PL ושנאי 12V מתאים כולל משלוח בחנות indeed-hifi-lab.

הנגן הוא אכן פובאר :)

והשירים שהששמעתי ברקע הם בעיקר מ Eric Clapton: The Best of Eric Clapton. השניים האחורנים (אלקטרונית) הם Small Moves ו None of This Is Real של Infected Mushroom.

תתחדש :xyxthumbs: נראה שעשית קניה מוצלחת , אומגה השקיעה בסדרות האלה , חלק מהדגמים יצאו מוצלחים מאוד ונותנים תמורה גבוהה לכסף .

תודה אודי :)

עכשיו לעניין אחר, לצערי את ה Lepai אני לא יכול להשאיר לקדמיים (הם ישמשו לאחוריים) ולכן אני מחפש מגבר טוב. חפירה בלוחות הניבה את הרשימה הבאה, מה מתוכם לבחור (כלומר מה אפשר כבר ישר לסנן וידוע שלא יתאים, חלש, וכו'):

Rotel RX-830

Rotel RA-840

Rotel RX-850

Kenwood KR-4070

Kenwood KR-2600

Sansui RZ-7700-AV

Sansui RZ-2200-AV

Sansui 6060

Sansui Eight

Fisher RS-1022-5

JVC RX-5032

NAD 3020

NAD 705

Marantz 2015

Marantz 2238b

Marantz 2225

אני ממש נדלקתי על ה Rotel RX-830, הוא עולה רק 350 והוא פה מבנאדם בראשון שככה שזה נוח לי.

פורסם
  • מחבר

בדקתי שוב וה SANSUI 6060 יקר (הוא רוצה 600) וה EIGHT בכלל מירושלים ::)

יש את המרנטס 2238 אבל הוא לא רוצה לרדת במחיר (רוצה 480) ואין לי עוד כסף לקנות קבלים בנוסף לזה, ולמען האמת גם לא בא לי כ"כ להתעסק עם זה.

אין את הרוטל RX855, הרוטל RX850 עולה 600 והבנאדם לא עונה לי.

אני חושב שאני אקנה את הרוטל RX-830 ב 350 ש"ח ככה זה מתאים לי לתקציב וזה גם פה בראשון.

הצעות / הערות לפני שאני קונה?

פורסם

היה לי את ה-845, שמעתי את ה-850, ולצערי ה-830 שיצא לי לבדוק היה מעט חלש. לדעתי אתה לא תאהב אותו. הם מתאפיינים בצליל הרבה יותר "רזה" מאשר שאר המגברים מהתקופה. הם מפורטים ונקיים מעט יותר מרובם, אבל זה בא על חשבון באס, הוא פשוט הרבה יותר חלש.

עריכה:

במחשבה שנייה, זה דיי מזכיר את האפיון של מגברים דיגיטליים כמו ה-tamp. אז יכול להיות שתאהב אותו. תקפוץ תבדוק. 350 סביר בשבילו.

פורסם
  • מחבר

יצא לי הרושם שהאומגה מתאפיינים בבאס מודגש ועם המרנטס זה יכול להיות מוגזם, אז הנחתי שעם הרוטל זה "יתאזן".. זה לא המצב?

בנוגע להגברה, המרנטצים הישנים נשמעים מאוד "גדולים" בזכות באס שמן. זה נשמע יפה, אבל עם הרמקולים של האומגה זה עלול להיות מעט מוגזם. תהייה חייב לבדוק אם זה מתאים לך לאוזן.

פורסם

אמת. הכל מניסיון עם 2-3 זוגות של אומגה בצירוף המגברים האילו. המרנטז 2226 שהיה לי נשמע מאוד יפה, אבל הבאס היה שמן ולא מספיק נשלט. הרוטל לעומת זאת, לא הצליח להזיז אותם בבאס. יש הבדל בין כמות של באס, לבין יכולת לדחוף את הרמקול. ה-845 לדוגמא, עם ה-709 נשמעו טוב מאוד (יש להם באס חזק מאוד), אבל עם ה-705 נשמע רזה בטירוף, הם היו קשים מדיי לדחיפה בשבילו.

לכן אמרתי שכדאי לבדוק, ולבדוק את הבאס טוב טוב. אם הוא יצליח לדחוף אותו כראוי בבאס, והוא במצב תקין, המגבר יהיה מעולה. אם הוא יישמע רזה, אז עדיף לחפש משהו חזק יותר. אגב, גם לפיוניר היו אז מגברים לא רעים. היה לי את ה-9500 שלהם (שאם תחפש בפורום, תראה שמצאתי אותו זרוק :)), והוא היה מגבר עם לא מעט כח בבאס, ויחד עם זאת לא נשמע שמן מדיי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עכשיו אני מבין אותך. תמיד הכי טוב לשמוע.

אם אילו רמקולים של אומגה בדקת את ה RX-830?

מהם הנתונים של ה 709 ו 705?

ה ES 180 לדעתי קלים מאוד לדחיפה. הם 92db וה Lepai עושה עבודה טובה מאוד.

עריכה: אוקיי מצאתי את הנתונים, דקה.

אוקיי בסוף אלו לא הנתונים הטכניים :)

עריכה2: יש דימיון בין ה 709 לבין ה ES 180. לשניהם יש וופר 9".

יצא לך לבדוק את הרוטל ביחד עם ה MLP501 / OLP501? ניראה שה שES180 זה הדגם שקדם לו (הם כמעט זהים, רק שה ES נציל יותר ועם וופר קצת גדול יותר).

פורסם

אני לא חושב שהוופר שלך גדול יותר מאשר ב-501. יצא לי לשמוע את ה-MLP וה-OLP, לצערי לא עם הרוטל. כן בדקתי עם המרנטז 2226. זה היה נחמד מאוד, אבל לא מספיק מדויק לדעתי.

אגב, אל תסתכל על הנתונים, הם לא שווים כלום. על הנייר כל הרמקולים של אומגה דיי דומים. מעשית יש הבדלים גדולים בין לדוגמא ה-705 לבין ה-709. תהייה חייב לשמוע, כי באמת שהנתונים לא משקפים כלום.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הוופר של ה 501 ושל ה ES 180 הוא באותו הגודל, הייתי בטוח של 501 יש 8".

בכל אופן קניתי את ה Rotel RX-830 (לאחר שבקתי והבנתי שה 850 הוא פחות או יותר אותו המגבר מחינת סאונד אבל רק יותר חזק).

ואני מרוצה מאוד :)

כמו שאמרת המגבר הזה טיפה בהיר, הגבוהים קצת יותר מודגשים ומפורטים וזה אחלה.

בנוגע לבאסים, הם לא יורדים מה Lepai ועכשיו הם אפילו טיפה יותר דומיננטיים. כשאני ממש רוצה להרגיש אותם אני מפעיל את ה Loudness... חוויה :smile1:

בעניין החוזק, קלות הדחיפה ושאר הירקות.. אז הרוטל הזה מוציא 20W ב 8 אוהם, כאשר ה Lepai שלי הוציא ככל הנראה 15-13W. האומגה מאוד נצילים ואני שמח שלא קניתי את ה 850, הוא מיותר. כרגע אני מאזין בווליום קצת יותר מסביר (קצת גבוהה) והחוגה מתחת לרבע (!!) ואני מרוצה מאוד.

אפשר להגיד שאני סיימתי את הסטאפ שלי וכל מה שנשאר הוא להינות.. תודה לך אנטולי :)

אני כנראה בהמשך אביא זוג אחוריים של אומגה (Surround 103, 4.5") ואחבר אותם ל Lepai.

תמונות כמובן: http://picasaweb.google.com/nirazuelos/OmegaAudioES18002#5443698687844244706

פורסם

תתחדש, שמחתי לעזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים