עבור לתוכן

חיבור כרטיס מסך ATI 4870HD למסך MAG L22H81

Featured Replies

פורסם

היי,

יש במחשב שלי את כרטיס המסך המצוין לעיל, ואני מעוניין לחבר אותו למסך Mag L22H81:

http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=7456#

העניין הוא שבכרטיס המסך שלי יש רק 2 יציאות DVI, ובמסך (טלויזיה, ליתר דיוק) יש יציאות "סטנדרטיות" של טלויזיה.

מהי הדרך הטובה ביותר לחבר את כרטיס המסך לטלויזיה?

הבנתי שלטלויזיה יש יציאת HDMI. האם קיים מתאם של DVI ל HDMI (בהנחה שזו הדרך הטובה ביותר)? אם כן, מהו מחירו המשוער?

פורסם

יש מתאם, או כבל מתאם. עולה כמה עשרות שקלים.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5506

והחיבורים במסך/טלויזיה הם כניסות. לא יציאות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

וסליחה על ההתבלבלות עם היציאות vs כניסות.

עוד משהו קטן - הכבל של ה dvi-hdmi מעביר רק תמונה, ללא קול, נכון? (כלומר, אני לא אוכל להשתמש ברמקולים של הטלויזיה)

פורסם

נכון.

בשביל לשמוע קול אתה צריך לחבר עם כבל HDMI רגיל ומתאם DVI-HDMI שמגיע עם הכרטיס.

אם לא הגיע מתאם כזה עם הכרטיס, כמעט בלתי אפשרי להשיג אחד שיעביר לך גם קול.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

דבר שני, חשבתי שזו היית השאלה האחרונה שלי, אבל קניתי היום את הכבל מ KSP, חזרתי הביתה וחיברתי את הטלויזיה למחשב, ואני לא רואה תצוגה (כתוב לי על מסך הטלויזיה no signal).

למען הסר ספק:

חיברתי את כבל המתח של הטלויזיה :P

חיברתי את הכבל שקניתי טוב גם מהצד של ה DVI (המחשב) וגם מהצד של ה HDMI (הטלויזיה).

כיביתי והדלקתי את המחשב + הטלויזיה מספר פעמים, וזה לא עזר

הורדתי את הרזולוציה של הכרטיס מסך שלי מ 1440X900 ל 1280X720 עם קצב רענון של 60Hz (ניסיתי לפתור את הבעיה, ובקריאה בחוברת של הטלויזיה היה כתוב שהיא תומכת ברזולוציות שונות, בין השאר הוזכר 1280X720 + 60Hz).

תהיתי, מהו הפתרון? אולי אני צריך לעשות משהו אחר עם הכרטיס מסך על מנת לקבל תצוגה בטלויזיה?

+עריכה: יש מצב שצריך לשנות משהו בביוס?

+עריכה שניה:

התקנתי את הדרייברים של כרטיס המשך שלי מחדש. הוא הכי מעודכן, וב catalyst control center אני מנסה לראות את שני המסכים שלי (הישן של LG בחיבור DVI, והחדש של MAG בחיבור HDMI - שניהם מחוברים. יש לי 2 כניסות בכרטיס מסך).

אני רואה רק את המסך הישן, ולחיצה על כפתור ה Detect Displays לא מוסיפה לי את המסך החדש.

מצורפת תמונה (2 תמונות ליתר דיוק) עם ההגדרות.

atif.jpg

פורסם

תבדוק אם רואים משהו בטלויזיה לפני שוינדוז עולה. (בחצי הדקה הראשונה אחרי שלוחצים על כפתור ההדלקה של המחשב).

יש סיכוי ששכחת להחליף לערוץ הנכון בטלויזיה?

פורסם
  • מחבר

תבדוק אם רואים משהו בטלויזיה לפני שוינדוז עולה. (בחצי הדקה הראשונה אחרי שלוחצים על כפתור ההדלקה של המחשב).

יש סיכוי ששכחת להחליף לערוץ הנכון בטלויזיה?

לא רואים משהו לפני שה windows עולה, וה source מכוון על HDMI.

עוד הצעות?

פורסם

יש לך משהו אחר שאפשר לחבר לטלויזיה הזו בחיבור HDMI?

יש גם סיכוי (קלוש) שהכבל לא טוב.

פורסם

תנסה לחבר רק את הטלויזיה למחשב בלי המסך הקטן..

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה לכולם על העזרה. עדכון חדש למצב:

אוקיי, עכשיו אני משתמש בכבל DVI to DVI שלי, וחיברתי לו בקצה מתאם של DVI to HDMI ואני רואה בטלויזיה.

א-ב-ל, הרזולוציה המקסימלית שאני יכול לראות בה היא 1280X720 (אגב, מה עדיף: 50 או 60 Hz?), למרות שכתוב במפורש בספר של הטלויזיה שהיא תומכת ב 1920X1080 50+60Hz.

אני יכול לבחור דרך ה Catalyst Control Center של ATI ברזולוציה גבוהה יותר (1776X1000 וב- 1920X1080) רק אם אני בוחר ברזולוציות הבאות: 25i Hz, 29i Hz, 30i Hz (לא יודע מאיפםה הגיע ה i, אבל ככה זה כתוב במקור). אם אני בוחר ב combo box באפשרות של 50 או 60Hz אז הסימון של הרזולוציה יורד אוטומטית ל 1280X720 (שזה מזעזע בשביל הגודל הזה של הטלויזיה).

מה אפשר לעשות כדי לראות טוב?

פורסם

הטלויזיה אמורה לדעת להציג תמונה אם נותנים לה אות של 1080, אבל מספר השורות שיש בה באמת הוא 720 (או 768, לא בטוח).

כך שאין טעם להגדיר רזולוציה עם מספר שורות גבוה מ-720 (או 768).

פורסם
  • מחבר

אבל ברזולוציה הנוכחית (1280X720) הכל גדול ומכוער.. :P

פורסם

רגע רגע...

יכול להיות שהרזולוציה הטבעית של המסך הזה היא בכלל 1050*1680.

מה קורה כשאתה מכוון את הרזולוציה הנ"ל?

פורסם
  • מחבר

רגע רגע...

יכול להיות שהרזולוציה הטבעית של המסך הזה היא בכלל 1050*1680.

מה קורה כשאתה מכוון את הרזולוציה הנ"ל?

טוב, עדכונים:

החלפתי את הכבל הקודם לכבל HDMI to HDMI ועכשיו אני משתמש במתאם HDMI to DVI שקיבלתי עם כרטיס המסך שלי.

שיניתי את ההגדרות של ה scaling בכרטיס המסך, וכעת אני יכול לקבוע את הרזולוציה על רזולוציה גבוהה מבלי שה Catalyst Control Center יקפיץ אותי אוטומטית לרזולוציה של 1280X720. הבעיה היא שכל רזולוציה גבוהה מ 1280X720 שאני קובע גורמת למסך הטלויזיה להיות שחור, וכתוב לי בצהוב: mode not supported (כולל הרזולוציה שציינת של 1680*1050).

הרזולוציה הנוכחית של המסך גורמת להכל להראות גדול ומכוער.

עוד אפשרויות לתיקון?

פורסם

אני לא מוצא את החוברת של הלוח ברשת...

איזה כניסות יש לטלויזיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים