עבור לתוכן

בעיה בכרטיס רשת - איך מבצעים הסרה כוחנית של דרייברים ב- WIN7?

Featured Replies

פורסם

מאז שעברתי ל- Windows 7 יש לי כל הזמן בעיות עם כרטיס הרשת. לעתים קרובות, הוא לא מצליח להסתנכרן לא עם הראוטר ולא עם המודם. שום דבר לא עוזר, חוץ מהתקנה מחדש של הדרייברים של כ. הרשת, ואת זה יוצא לי לעשות כמעט כל יום. כרטיס הרשת המדובר: Realtek 8111C O.B

הגירסא שמותקנת, היא הכי עדכנית מהאתר של Realtek חשבתי לחזור כמה גירסאות אחורה, ולנסות גירסאות יותר ישנות הבעיה שה- Windows מאלץ אותי להשאר עם הגירסא הזו ולא מאפשר לי להתקין גירסאות ישנות יותר.

ניסיתי לאפס את ה- Winsock אך זה לא עזר.

ניסיתי להסיר את הדרייברים בצורה "כוחנית", בעזרת התוכנה Device remover ובעזרת התוכנה TDSC אך ללא הועיל. כשאני מבצע ריסט, המערכת מזהה את כרטיס הרשת ומתקינה באופן אוטומטי את הדרייברים העדכניים ביותר.

פורסם

כשאתה כותב "להסתנכרן" למה בעצם אתה מתכוון?

פורסם
  • מחבר

כרטיס הרשת לא מצליח ליצור קשר ולקבל אייפי חוקי (או בכלל אייפי שהוא).

לא מהראוטר ולא מהמודם.

פורסם

אוקיי, אז תכתוב שהוא לא מצליח למשוך כתובת מDHCP. :)

המילה "סינכרון" ממש רחוקה מלתאר את המצב הזה.

ניסית לעלות את המחשב מlive cd של לינוקס כדי לראות איך המצב שם וגם איזה הועה אתה מקבל בכשל של תקשורת עם שרת DHCP.

אגב אם יש לך סבלנות הייתי מפעיל גם packet sniffer כמו Wireshark כדי לראות בדיוק מה מתרחש.

פורסם
  • מחבר

תודה. אבל לא הבנתי, איך בדיוק מע' הפעלה לינוקס בדיוק תעזור לי. הבעיה החלה לקרות מאז שעברתי ל- WIN7 וב- XP היא לא הייתה מעולם.

כך שאני חודש שהבעיה טמונה ב- WIN7 / בדרייבר של כרטיס הרשת.

כשאני מסיר ומתקין את הדרייבר מחדש, הבעיה מסתדרת למס' שעות או דקות ואז חוזרת חלילה.

כשהתקלה שוב תקרה, אני אעלה צילום מסך מדוייק של ההודעה שזה נותן לי.

האם אני צריך לנטר עם WireShark כל הזמן, או רק ברגע שהבעיה מתרחשת?

פורסם

live cd של לינוקס לפחות יכול לתת מושג אם זאת בעיית חומרה או תוכנה.

לדגום עם Wireshark צריך רק כשהבעיה מרתחשת וגם אחרי זה לסנן את כל מה שלא קשור מתוך הדגימה.

חשבת שאולי מדובר על תוכנה כלשהי שעושה את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

*(יבגני, כעת נראה לי שההודעה מתאימה יותר לפורום רשתות ואינטרנט מהיר)

מס' עדכונים:

- כשהתקלה מתרחשת, כרטיס הרשת מקבל IP משרת ה- Dhcp וניתן להכנס לממשק של הראוטר.

- בבדיקת ביצוע פינג לאתר כגון Walla, ניתן לראות כי ממיר הכתובת פועל. אך אני לא מצליח לקבל שום מידע בחזרה.

הבעיה "נפתרה" שוב, ע"י ביצוע של הסרת הדרייבר והתקנתו מחדש.

אין לי מושג מאיפה צצה הרשת השנייה.

צרפתי מס' תמונות להמחשה:

network2.th.jpg

networkj.th.jpg

פורסם

name resolving זה כבר סיפור אחר לגמרי.

בזמן שיש לך את הבעיה תבצע capturing עם WS תשמור את הcapture לקובץ ותעלה לפה.

אני מעביר את הדיון.

פורסם

לפעמים וינדוס מתקין דרייברים לט טובים תנסה לעדכן ע"י הורדה של הדרייבר בקובץ ZIP תעשה לו unzip ואז UPDATE DRIVER בMENU של הכרטיס דרך הdevicce manager ולבחור בתיקייה של הדרייבר

פורסם
  • מחבר

תודה, האמן לי שאני יודע איך להתקין דרייברים.

כבר עשיתי את זה, כבר יותר מפעם אחת. אך ללא הועיל.

הבעיה שאני לא מצליח, להחליף את הדרייברים לגירסא ישנה יותר. ה- Windows כופה את הדרייבר האחרון שהותקן על המחשב.

פורסם

לפי צילומי המסך יש לך שני כרטיסי רשת או לכל הפחות שתי הגדרות של כרטיסים. מה מראה ה-DEVICE MANAGER? תזכיר לי על איזה לוח אם מדובר?

פורסם

GIGABYTE לא מציינים שהלוח הזה נתמך ב-WINDOWS 7 כך שאין הרבה מה לבוא אליהם בטענות. אני במקומך הייתי משקיע 25 שקל בכרטיס רשת עצמאי וסוגר את העניין באופן הזה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

העניין הוא שלכרטיס הרשת הנוכחי, יש דרייברים ל- win7 גם באתר של Realtek וגם באתר של Gigabyte. מה שקצת נראה תמוה בעיניי. (דווקא הלוח אם צריך הכנה/תמיכה מיוחדת ב- WIN7 מלבד דרייברים תואמים?)

טוב, מסתובבים אצלי בבית כמה כרטיסים ישנים מהסדרה הזו: RTL8139 אני אתקין אחד מהם.

פורסם

אל תשכח לבטל ב-BIOS את כרטיס הרשת על לוח האם. דווח אם הכרטיס העצמאי פתר את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים