עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט עבור מחשב ביתי ("משרדי")- 1200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אחרי 4 שנים פוריות ויפות, המחשב הנוכחי שלי לא סוחב, והגיע הזמן להחליפו, או ליתר דיוק- לקנות מעבד, לוח אם, זכרון, ומארז וספק חדשים, ואליהם לצרף את הכונן הקיים, הצורב, כונן הדיסקטים ( :-\), וכל הציוד ההיקפי הקיים.

אחרי שעברתי על הפורום ובאתר בכלל, ובעוד הרבה מקומות, נדמה לי שיש לי כיוון מצד אחד, אבל גם הרבה שאלות שאשמח אם תוכלו כאן לענות עליהן.

אה, כן. השימושים- אינטרנט, הורדות של תכנים חוקיים יותר או (הרבה) פחות, אופיס, אולי גם ניגון מדיה (לצרכי preview בעיקר, אבל גם preview של hd). משחקים לא צפויים באופק, נראה לי.

אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות, אם כך:

1) האם יש עדיפות למעבד Phenom II x2 545 על פני Athlon II x2 250? ההפרש במחיר הוא 140 ש"ח. מה יש ב Phenom שמצדיק הפרש כזה? ואולי יש Athlon טוב יותר מה x2 250, אבל זול יותר ומשתלם יותר?

2) לגבי לוח אם-

א. האם חשוב שיהיה כבר Fire Wireו E sata על הלוח, או שניתן לקנות כרטיסי הרחבה לנ"ל בהמשך?

ב. האם כדאי להשקיע בלוח אם שיכלול תאימות ל DDR III שהיום הוא יקר יותר, אבל אולי יהיה סטנדרט תוך שנה שנתיים? במקרה כזה ניתן יהיה לשדרג את הזכרון בעלות סבירה, ולהרוויח עוד כמה שנים עם המחשב (שלא כמו במחשב הנוכחי שלי, שיש בו מקום רק ל DDR).

ג. האם יש עוד פרמטרים בלוח האם שכדאי להביא בחשבון עם חושבים על שדרוג תוך שנה-שנתיים בעלות סבירה?

ד. האם כדאי לחפש לוח אם ללא כרטיס מסך on board, ולחסוך כמה שקלים, או שיש כרטיסי מסך טובים מספיק on board, למרות שהם "אוכלים" את הזכרון של המחשב?

3) לגבי זכרון- מכיוון שיש לי windows xp 32bit, נראה לי ש 4GB יהיה כרגע בזבוז כסף. האם 2GB+ כרטיס מסך on board לא יפגום באופן בולט בביצועי המחשב? אולי עדיף 4GB+ כרטיס מסך on board, או 2GB + כרטיס מסך חיצוני?

4) כמה יעלה לי מארז+ ספק אמינים וטובים?

5) מה הסיכוי שלי למצוא מפרט שיענה על דרישותי בתקציב של 1200 ש"ח?

סליחה על האורך, ותודה מראש,

אורן

פורסם
1) האם יש עדיפות למעבד Phenom II x2 545 על פני Athlon II x2 250? ההפרש במחיר הוא 140 ש"ח. מה יש ב Phenom שמצדיק הפרש כזה? ואולי יש Athlon טוב יותר מה x2 250, אבל זול יותר ומשתלם יותר?

לא

לשימושים שרשמת ה- athlon 245/250 הוא המעבד המתאים, אומנם קיים הפרש ביצועים קטן אך הוא לא משמעותי, מעבר לזה יש משולשי ליבה של AMD (כגון athlon 435/425/440) שיותר מהירים (ועולים פחות) מאשר phenom 545 בתוכנות שיודעות להשתמש בריבוי ליבות

א. האם חשוב שיהיה כבר Fire Wireו E sata על הלוח, או שניתן לקנות כרטיסי הרחבה לנ"ל בהמשך?

תלוי אם אתה צריך או לא

ניתן לקנות כרטיס הרחבה בהמשך

ב. האם כדאי להשקיע בלוח אם שיכלול תאימות ל DDR III שהיום הוא יקר יותר, אבל אולי יהיה סטנדרט תוך שנה שנתיים? במקרה כזה ניתן יהיה לשדרג את הזכרון בעלות סבירה, ולהרוויח עוד כמה שנים עם המחשב (שלא כמו במחשב הנוכחי שלי, שיש בו מקום רק ל DDR).

ג. האם יש עוד פרמטרים בלוח האם שכדאי להביא בחשבון עם חושבים על שדרוג תוך שנה-שנתיים בעלות סבירה?

אם אתה קונה לוח אם AMD בתושבת AM3 - חייב אם זיכרון DDR3 , תהיה לך אפשרות לשידרוג מעבד בעתיד - שנה- שנתיים

מכוון שמחירי DDR2 ו - DDR3 זהים לדעתי עדיף להוסיף עוד כמה שקלים ללוח אם שתומך ב- DDR3 אם יש כוונה לשידרוג עתידי

ד. האם כדאי לחפש לוח אם ללא כרטיס מסך on board, ולחסוך כמה שקלים, או שיש כרטיסי מסך טובים מספיק on board, למרות שהם "אוכלים" את הזכרון של המחשב?

אם אתה לוקח 2GB של זיכרון ותקצה 256MB לכרטיס המסך (בחלק מהמובנים כמו X4500xx ' HD4200 יש אפשרות להקצאה דינמית - הכרטיס משתמש בכמה זיכרון שדרוש לו , בכל מקרה מדובר על כרטיסים מאוד חלשים ו- 256MB יהיה מספיק בשבילם לכן ישאר מספיק זיכרון, כך שאם לוקחים 2GB של זיכרון זה ממש לא משנה

בשביל מערכת הפעלה 32bit (כמו windows xp 32bit) קח 2GB

בשביל מערכות 64bit (כמו windows 7 X64) קח 4GB של זיכרון

4) כמה יעלה לי מארז+ ספק אמינים וטובים?

מארז בסביבות ~150

ספק כוח איכותי 150-250

אם אתה מתכוון לשדרג כרטיס מסך למשחקים תקח ספק אם הספק של 350W ומעלה - אך לא ספק גנרי

אם לא אתה יכול לקחת באנדל של מארז+ספק כגון:

http://www.skypc.co.il/pl_product~CI-6T10~6~0.htm

) מה הסיכוי שלי למצוא מפרט שיענה על דרישותי בתקציב של 1200 ש"ח?

מעבד AMD Athlon II X2 245 Box

₪314

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX245OCGQBOX

לוח אם Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H

₪460

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950752

זיכרון Transcend DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27

₪280

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=904100

מארז כולל ספק HEC 6T10 300W

₪206

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6T10

סה"כ מחיר לכל המוצרים:1260₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

מספר הערות:

1. ניתן להוריד את המחיר בכ- 120ש''ח על ידי קנית לוח אם בתושבת AM2+ וזיכרון DDR2 , לדעתי עדיף להשאר עם הנוכחי אם אתה מתכנן שידרוג עתידי של המעבד

2. הלוח אם כולל יציאת eSATA, firewire

3. יש רק כניסת IDE connector אחת לכן תוכל לחבר רק שתי דיסקים קשיח/צורב

4. הספק חלש ולא היכי איכותי לכן אם בעתיד תרצה לשדרג למעבד עם הספק יותר גבוהה או לכרטיס מסך חיצוני למשחקים רוב הסיכוי שתצטרך להחליף את הספק

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת :)

2 שאלות נוספות:

1) האם לוח האם הזה תומך גם בזכרונות מסוג DDR2? במקרה כזה נראה לי שעדיף לקחת 2GB של זכרון כזה, או שבכל מקרה עדיף DDR3 ?

2) רשמת ש"יש רק כניסת IDE connector אחת לכן תוכל לחבר רק שתי דיסקים קשיח/צורב". האם הכוונה היא שלוח האם הזה יכול להכיל רק כונן קשיח אחד ורק צורב אחד, או שיש אפשרות להוסיף (בעתיד) כונן נוסף, ו/או נגן בלו ריי?

פורסם
1) האם לוח האם הזה תומך גם בזכרונות מסוג DDR2? במקרה כזה נראה לי שעדיף לקחת 2GB של זכרון כזה, או שבכל מקרה עדיף DDR3 ?

הלוח אם לא תומך בזיכרון DDR2

האם הכוונה היא שלוח האם הזה יכול להכיל רק כונן קשיח אחד ורק צורב אחד, או שיש אפשרות להוסיף (בעתיד) כונן נוסף, ו/או נגן בלו ריי?

שמדובר בחיבור IDE - כן

ללוח אם יש 4 חיבורי SATA כל הכוננים הקשיחים כיום/צורבים/נגנן BR באים בגרסאות SATA (יש צורבים עם IDE גם אבל מבחינת נמחיר והזמינות אין הבדל)

כך שלא תהיה לך בעיה לשדרג (ככל הנראה גם בעתיד הקרוב פרט לכונני SSD שאיתם עדיף sata6) ולהוסף עוד 4 התקנים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.