עבור לתוכן

מודינג לרמקולים - צריך עצה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי את הרמקולים הבאים:

http://www.chikchak.co.il/papcoil/img/chanuiot/reduced/259981.jpg

חשבתי להוסיף טוויטר ליד כל רמקול...

השאלה שלי היא קודם כל האם לפי דעתכם זה יגרום לשיפור באיכות המוזיקה?

מבחינת הספקים חשבתי פשוט לחבר כל טוויטר ליציאה של הרמקול (ימין לימין ושמאל לשמאל) אחרי המגבר של הרמקולים עצמם, זה יספיק?

אולי אפילו להוסיף LPF ...

בקיצור אני אשמח לשמוע דעות נוספות.

פורסם

לא עושים דברים כאלה לרמקולים. כל רמקול (ואני רוצה להאמין שגם מה שנתת בלינק) בנויים בתכנון מדוייק של חלוקת תחומי תדרים, פיזור צליל, תיבת תהודה וכו'. כל שינוי בתכנון המקורי רק יגרע באיכות הצליל. במקרה שלך יש לך שני מידים שמכסים גם את רוב התדר הגבוה, מה שאומר שטוויטרים די מיותרים. חוץ מזה, הוספה של טוויטרים דורשת גם מעגל קרוסאובר, שגם אותו צריך לתכנן בדיוק גבוה. גם לפי התמונה זה נראה רמקולים של 5 וואט... לא שווים אפילו את הפירוק שלהם.

פורסם
  • מחבר

ממש לא התכוונתי לפרק את הרמקול...

מהסאב יש לי 2 יציאות בננה לשני הרמקולים. חשבתי פשוט לעשות מעין פיצול מכל יציאה של רמקול ולחבר לה טוויטר.

פורסם

עדיין, כל מה שאמרתי נכון.

חוץ מזה, אתה יודע איזה מגבר יש בתוך הסאב? אולי תחום העוצמה שלו בתדרים מעל 15KHZ כל כך נמוך שהוא בכלל לא יצליח להפעיל עוד טוויטר?

פורסם

מוד מיותר שרק יהרוס את הרמקולים.

עזוב, באמת.

פורסם

אם תוכל לבנות תיבה חדשה מMDF בעובי 17 מ''מ ואז להוסיף את הטויטר (כאשר התיבה אטומה לחלוטין עם סיליקון מבפנים)

ואני מאמין שיהיה שיפור באיכות השמע

הבעיה היא שהקיט הזה של כל הרמקולים עולה 200 שקל בלחץ

כל ההשקעה פה תעלה לך יותר מזוג חדשים .

פורסם

לא חבל על האזניים שלך?

הטווח הגבוה לא מספיק חזק לך במצב הקיים?

פורסם
  • מחבר

האמת שכן...הצלילים הגבוהים קצת חסרים..

אני מרגיש את זה באוטו - הטוויטר לא מחובר הכי טוב אז לפעמים כשאני עולה על פס האטה אז הוא מפסיק לעבוד ואז אני מרגיש כמה הוא תורם לצליל ה"עשיר".

פורסם

לא קשור. באוטו הרמקולים מתוכננים לעבוד עם טוויטר, והתדרים והאלמנטים מחולקים בהתאם.

פורסם

יש כאלה שמוסיפים טויטרים.

בן דוד שלי עשה את זה. זה היה פשוט נורא.

ממש הכאיב באזניים.

פורסם

זה דווקא יכול להצליח אבל זה יהיה סיפור ורוב הסיכויים שזה יצא יותר יקר מהרמקולים שיש לך עכשיו.

אתה צריך לוודא שבאמת יוצאים לך התדרים הגבוהים מהמגבר, יכול להיות שהוא כבר מראש סינן את הגבוהים.

צריך לסנן לכל רמקול את התחום שלו משמע 2 פילטרים לכל צד.

וזהו בגדול.

תחליט אתה אם זה כדאי.

פורסם
  • מחבר

טוב המצב כרגע הוא שהשגתי טוויטרים מחבר שקנה קומפוננט חדש לרכב...אז טוויטרים יש.

עכשיו רק צריך מגבר ומסנן לתדרים הנמוכים...

פורסם

ב500 שקל אתה מסדר לך מערכת 2.1 מעולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים