עבור לתוכן

מחפש ראוטר עם יכולות QOS ועוד

Featured Replies

פורסם

אני מחפש ראוטר שיאפשר ניהול ושליטה מקסימליים על הרשת. המטרה היא שיהיה אפשר להגדיר לכל אחד QOS עולה ויורד ואפילו לסגור

סוגים של תעבורה (TORRENT לדוגמא). הטכנולוגיה פחות חשובה (אין בעיה שיהיה תקן G ו10/100), העיקר יכולות ניהול ושליטה. בשאלה

היא האם יש ראוטר זול יחסית שמאפשר זאת או שחייבים לעלות לרמות של ראוטרים מקצועיים?

פורסם

כל ראוטר של EDIMAX כולל QOS מלא הן להעלאה והן להורדה.

פורסם
  • מחבר

מבחינת שליטה - יש ראוטרים שמאפשרים צפיה באנשים המחוברים כעת, ניתוק משתמש ספציפי ודברים בסגנון?

פורסם

כמעט כל ראוטר מאפשר לראות את רשימת המחשבים המחוברים אליו לפי כתובת IP, כתובת MAC ולעיתים אף לפי השם ה-NETBIOS-י שלו. לגבי ניתוק מחשב שמחובר כרגע, לא עולנ בזכרוני ראוטר בייתי שמאפשר זאת אבל כמבון שתמיד ניתן להגביל חיבור מחשבים לפי MAC ולעיתים על פי זמן החיבור.

פורסם

מי שקונה בזול משלם ביוקר.

פורסם
  • מחבר

כמעט כל ראוטר מאפשר לראות את רשימת המחשבים המחוברים אליו לפי כתובת IP, כתובת MAC ולעיתים אף לפי השם ה-NETBIOS-י שלו. לגבי ניתוק מחשב שמחובר כרגע, לא עולנ בזכרוני ראוטר בייתי שמאפשר זאת אבל כמבון שתמיד ניתן להגביל חיבור מחשבים לפי MAC ולעיתים על פי זמן החיבור.

אני רואה שלא עבדת יותר מדי עם TPLINK :P. כמות הדברים הבסיסיים שחסר שם פשוט לא תיאמן. בכ"מ - הבנת את הכיוון הכללי של מה שאני

מחפש - יש ראוטר ספיציפי שמומלץ או פשוט לקחת EDIMAX כלשהו? קושחות הTOMATO והDD_WRT לא קשורות לעניין הזה?

פורסם

זה נכון שאין לי הרבה ניסיון עם TP-LINK אבל נראה לי מוזר שאין יכולת לראות איזה כתובות IP הוא חילק. על איזה דגם ספציפי אתה מדבר?

כפי שכתבתי לך, אם אתה מחפש QOS -- אז בכל נתב של EDIMAX יש תמיכה בכך בקושחה המקורית. אם אתה רוצה QOS דרך DD_WRT אתה יכול לרכוש את ה-DIR-300N (שסקרתי כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-300N/DIR-300N.htm) שיש לו תמיכה מלאה וחלקה ב-DD_WRT אבל הוא רק 150Mbps ולא תקן N אמיתי. בכל מקרה מסתמן שתהיה תמיכה ב-EDIMAX 6574N אבל זה נתב של 1G (בנוסף ל-N) ולכן הוא גם די יקר.

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=38645&postdays=0&postorder=asc&start=240&sid=a410a3c4bc4215ee3bf9eaa5344f096e

פורסם
  • מחבר

כפי שכתבתי, תקן N וגיגהביט לאן ממש לא חשובים לי. יש יתרון כלשהו לDD_WRT על האדימקס מבחינת שליטה? בנוגע לTPLINK - אני

לא זוכר את הדגם המדוייק, האפשרות קיימת בו - היא פשוט לא עובדת.

פורסם

הקושחה הסטנדרטית של EDIMAX נראית קצת מיושנת והצורך שלה לבצע REBOOT של 30-45 שניות לכל שינוי קצת מעצבן -- ב-DD_WRT אין את המגבלה הזו. לדעתי יש לך שלוש אפשרויות שכולן סביב 150-190 שקל -- 6424 של EDIMAX (תקן N, שתי אנטנות, אין DD_WRT, יש QOS בקושחה המקורית) או 6204 של EDIMAX (כמו ה-6424 רק בתקן G ולא ב-N) או DIR-300N של DLINK (תומך ב-150Mbps, אנטנה אחת, תומך מלא ב-DD_WRT, אין QOS בקושחה המקורית-רק ב-DD_WRT).

פורסם
  • מחבר

האדימקס תומך בטלנט?

פורסם

למיטב ידיעתי - לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים