עבור לתוכן

בעיות סאונד עם סאב-וופר ישן

Featured Replies

פורסם

אם מישהו עוקב קצת אחרי השאלות האחרונות שלי בפורום, יודע שירשתי רסיבר + 5.1 רמקולים בני 10 שנים בערך.

כל המערכת עובדת בונבון אבל יש בעיה קלה עם הסאב-וופר.

כשיש בסרט/משחק רעש עמוק כמו מנוע מכונית, גיטרה באס, מוזיקת מתח נמוכה, הבאס מתחיל לגרגר

אני לא יודע את הפועל המדיוק, אבל אני בטוח שאתם מבינים על מה אני מדבר, במקום סאונד נמוך ונקי אני מקבל "ברררררררר" כזה.

פתחתי את הסאב כדי לבדוק שהכל בסדר בפנים ומצאתי בתוך הקופסא 2 פיני באולינג של ילדים וכדור סיני אחד.

מסתבר שזה מה שקורא שיש אחיין בן שנתיים בבית. הוא דוחף דברים לחורים גדולים.

אבל בכל מקרה, זה לא פתר את הבעיה, כי הסאב עדיין מגרגר.

גם שמתי לב שיש קרע קטן בספוג של הסאב, אבל קשה לי להאמין שזה הגורם.

האם הסאב פשוט מת/גוסס או שיש איזושהי קוסמות לתקן אותו?

פורסם

לצערי אני לא חושב שאוכל לעזור בדבר כזה מבלי לראות אותו מולי ולנסות ולזהות מאיפה בא הרעש. אבל, אם הסאב הזה שווה תיקון, תנסה לקחת למקום כמו אומגה אודיו שינסו לפתור את הבעיה. הם עוסקים לא מעט בתיקון רמקולים.

פורסם
  • מחבר

יש לך מושג מה הטווח מחירים?

תמונות יעזרו לך?

פורסם

תמונות כנראה שלא יעזרו, אבל בטוח שלא יזיקו, אז אין סיבה למה לא להעלות.

בנוגע למחירים, זה תלוי מה בדיוק הבעיה שם. אני מציע שתרים צלצול לאוגמה אודיו ותתייעץ איתם.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איך לא שמתי לב לזה קודם, אבל הקרע הוא בהחלט האשם פה.

עשיתי בדיקה עם מוזיקה עם הרבה באס (לא יודע איך לא עשיתי את זה קודם) תו"כ חיפשתי דברים שיכולים לרטוט בסאב

ושמתי לב שהאוויר שבורח מהקרע, מניף אותו ויוצר קולות "פלוצים".

אז עקבתי אחרי טיפ באינטרנט על איך לתקן את זה עם נייר טואלט ודבר פלסטי

והיי, זה עובד, לסאב אין יותר בריחת גזים כמו לאישה זקנה והוא נשמע עמום כמו שהוא אמור להיות.

עדיין לא שומעים מדהים, בכל זאת זה סאב בינוני מלפני 10 שנים.

אבל תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

אתה יכול להוסיף לינק על הוראות התיקון שלפיהן תיקנת את הסאב?

פורסם
  • מחבר

משום מה אני לא מוצא את המדריך בגוגל שוב, אבל אני אכתוב לך מה שעשיתי, זה ממש לא מסובך:

חותכים חתיכה כגודל החור של נייר טואלט.

מורחים על הנייר דבק פלאסטי (הלבן הזה מהבית ספר היסודי) עד שהוא רטוב וספוג לגמרי בדבק.

מדביקים על החור ומחכים שייתבש (השתמשתי במייבש שיער כדי לזרז את הפעולה).

מדביקים עוד ועוד שכבות של נייר טואלט עד שהתיקון מרגיש חזק מספיק כמו שאר הספוג (לי זה לקח 3 שכבות, וזה גם היה נייר תלת-שכבתי)

זהו, נורא פשוט, זול ועובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים