עבור לתוכן

מפרט HTPC עם יכולת גיימינג סבירה, ב-3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן.

הכנתי מפרט למחשב כנ"ל, ואמרו לי לבוא לכאן להתייעץ, אז הנה אני.

קודם כל, הנה התשובות לשאלון שלכם:

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

סביבות 3500. אם אפשר לחסוך בלי לפגוע ביכולת, מה טוב. מצד שני, אפשר לגלוש קצת מעבר ל-3500 אם זאת השקעה ממש משתלמת.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?

א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.

מצד אחד - ניגון סרטי 1080p בכמה שיותר שקט. מצד שני - משחקים כמה שיותר כבדים.

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).

אני לא גיימר כבד, אבל בהחלט יהיה נחמד להריץ משחקים "יפים" ב-HD, עד כמה שאפשר בתקציב הזה.

ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:

* מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?

* באיזה סוג משחקים תשחקו?

* באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

רזולוציה טבעית - 1080p במסך טלוויזיה.

סוג משחקים - יכול להיות גם דברים כבדים כמו קרייסיס.

הגדרות - גבוהות. כמובן רצוי שמשחקים ירוצו ב-720p אם לא ב-1080p.

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?

בואו נגיד שלא.

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?

כרטיס טלוויזיה. בשביל מה זה טוב? לא רוצה.

אני גם לא צריך הרבה מקום אחסון, יש דיסק חיצוני גדול.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?

בזמן שמנגנים סרט - בוא נאמר 8. זה HTPC אחרי הכול.

בזמן שמשחקים - 5. במילא לא ישמעו את המחשב.

בקיצור, שיהיה מחשב שקט כמה שאפשר במסגרת התקציב, ותוך שמירה על יכולת גיימינג סבירה.

יש לי הרבה דרישות...

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

אוברקלוק שמוברקלוק. שהיצרן יעשה אוברקלוק, בשביל זה אני משלם לו.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אהם, לא צריך מערכת הפעלה.

הרכבה, למה לא. 100 ש"ח. אני רק מקווה שיסדרו טוב את החוטים.

9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.

האמת ששמתי עין על SkyPC (שם הרכבתי את המפרט), למרות שהיא לא ממש קרובה אלי. גם אין להם באתר את ה-Big Shuriken שאני רואה שאתם אוהבים פה.

אבל אם יש לכם איזה משהו מטורף שקרוב יותר לאיזור נתניה, גם טוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)?

מארז HTPC, מן הסתם Antec NSK 2480. מארזים קטנים יותר לא כל כך מסתדרים עם הדרישות של גיימינג + שקט + מחיר.

כרגע אין לי צורך ב-FW/RAID/ESATA. אבל אם ההבדל במחיר לא גדול, אז אולי עדיף שיהיו הדברים האלה בתור הכנה לעתיד. לא יודע.

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?

לא ממש.

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?

לא חושב, אבל אני תמיד מעדיף מוצרים כמה שיותר חדשים.

בקיצר, זה מה שהכנתי. האמת, הפתיע אותי כמה שהמחשב הזה יצא טוב יחסית למחיר.

1. מעבד 532 Intel Core i3 530

2. זיכרון 631 OCZ 2x2G DDR3 1333 MT/s CAS 7

3. גרפיקה 693 HIS ATI Radeon HD 5750 1G GDDR5

4. לוח אם 564 Gigabyte GA-P55M-UD2

5. דיסק קשיח 263 Western Digital WD5000AADS

6. צורב 125 Optiarc AD-5240S

7. מארז 520 Antec NSK 2480

8. קירור למעבד 71 Arctic Cooling Alpine 11 Pro

9. הרכבה 99

-------

3498

לא רע, אה? אפילו יש לי שם תמיכה בהוצאת אודיו lossless של Blu-ray. שיחקתי אותה.

החשש העיקרי שלי הוא שזה יהיה רועש, העסק הזה. אני תוהה אם כדאי לעשות פשרה במחיר/ביצועים/פיצ'רים של המחשב כדי להשתיק אותו.

אז מה אתם אומרים? (:

תודה רבה, אני מעריך את זה.

פורסם

אין קישור אז אי אפשר לראות את הקירור של כרטיס המסך, אבל ייתכן שבזמן מאמץ הוא יהיה רועש.

שאר המפרט לא רע, שווה להחליך את הקשיח לF3 של סמסונג שמשתלם יותר ונותן ביצועים טובים יותר.

ברזולוציה של 1080P, סביר שה5750 כן יזייף אם וכאשר תאתגר אותו במשהו כבד בהגדרות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

אין קישור אז אי אפשר לראות את הקירור של כרטיס המסך, אבל ייתכן שבזמן מאמץ הוא יהיה רועש.

קישור ל-5750:

http://www.skypc.co.il/sg_product~H575FN1GD~8~0.htm

וכאן הם היו ממש מבסוטים מהרעש של הכרטיס הזה:

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_5750_iCooler_IV/29.html

שאר המפרט לא רע, שווה להחליך את הקשיח לF3 של סמסונג שמשתלם יותר ונותן ביצועים טובים יותר.

השאלה היא אם הוא גם שקט... בעיקרון בחרתי Caviar Green כי הוא אמור להיות שקט, אבל אני לא מוצא review שלו אז לך תדע. /=

ברזולוציה של 1080P, סביר שה5750 כן יזייף אם וכאשר תאתגר אותו במשהו כבד בהגדרות גבוהות.

אז מה עושים? כרטיס באמת חזק יהיה יקר ורועש מדי... אתה אומר ללכת על ה-5770 שעולה 820?

קישור:

http://www.skypc.co.il/sg_product~H577F1GD~8~0.htm

משום מה אני לא מוצא review של הכרטיס הספציפי הזה, אלא רק של אחד שנראה ככה (גם של HIS):

http://www.guru3d.com/imageview.php?image=20599

עשיתי טבלת השוואה באתר של HIS ואין הבדל ביניהם... מה הקטע? /=

פורסם

לגבי ה-WD Caviar Green, הנה סקירה של דגם ה-1.5TB, עם דגש על תפוקת-הקול :

http://www.silentpcreview.com/wd-green-1.5tb

---

ולגבי הגדרת-הדרישות שלך, היא כל כך סותרת - שכמעט בלתי-אפשרי לבנות מערכת כזו, או לפחות מבלי לערוך פשרה באחד התחומים (תפוקת-הקול לעומת ביצועי-המשחקים) - או להתקין מערכת-קירור מיוחדת (וכנראה גם יקרה בהתאם).

פורסם
  • מחבר

ולגבי הגדרת-הדרישות שלך, היא כל כך סותרת

לא יודע, לי דווקא נראה מאוד טבעי ש-HTPC יהיה גם בשביל משחקים (וכמובן בלי להיות רועש מדי). הרי אחרת אפשר פשוט לקנות איזה סטרימר ב-700-800 ש"ח, או את המחשב הזעיר של Giada ב-1600 ש"ח (זה מחשב עם Ion). שניהם מנגנים 1080p בכיף, שניהם זעירים ושקטים.

אז אם כבר אני תוקע קופסה ענקית (ולא זולה במיוחד) בסלון, רצוי שיהיה לה איזה ערך מוסף, לא?

- שכמעט בלתי-אפשרי לבנות מערכת כזו, או לפחות מבלי לערוך פשרה באחד התחומים (תפוקת-הקול לעומת ביצועי-המשחקים) - או להתקין מערכת-קירור מיוחדת (וכנראה גם יקרה בהתאם).

אוקיי, אי אפשר ליהנות מכל העולמות, מקובל עלי. אז נתפשר קצת, מה לעשות...

בעצם השאלה שלי היא כזאת: האם הפשרה שעשיתי במפרט הנ"ל (ואולי עם 5770 במקום 5750), היא טובה לדעתכם, כשהמטרה היא כמה שיותר ביצועים+שקט ב-3500 ש"ח פלוס-מינוס? במילים אחרות, האם יש במפרט משהו שאפשר להחליף במשהו שקט יותר, בלי פגיעה גדולה בביצועים ובמחיר? או משהו שאפשר להחליף במשהו מהיר יותר, בלי פגיעה גדולה בשקט ובמחיר? זה סוג הטיפים שאני מחפש...

הרבה תודה על התגובות, אגב. :smile1:

פורסם

יש להתחשב במגבלה של אורך הכרטיסים שנכנסים פיזית ב2480. אני לא חושב שתהיה בעיה עם 5750, אבל הPCB של 5770 ארוך בעוד כמה סנטימטרים. שווה בדיקה.

פורסם
  • מחבר

יש להתחשב במגבלה של אורך הכרטיסים שנכנסים פיזית ב2480. אני לא חושב שתהיה בעיה עם 5750, אבל הPCB של 5770 ארוך בעוד כמה סנטימטרים. שווה בדיקה.

טוב, אני במילא לא מרכיב בעצמי, ניתן להם לשבור ת'ראש. D:

יש פה משהו שיותר מדאיג אותי - מצאתי בגוגל אנשים עם מפרטים ממש דומים, שהמחשב שלהם קורס כל הזמן במצב איידל:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=121531

בעעע. מחשבים זה עם בעייתי. :bash:

פורסם

בשבועיים האחרונים למדתי היטב שאנשי-מכירות, במיוחד בארץ, זה עם בעייתי בהרבה : כשהם לא יודעים משהו או לא רוצים להתעסק במשהו, כמעט תמיד יענו ב-"נחזור אליך" - ולא יחזרו אף פעם ! (ובד"כ גם לא משנה אם תשלח לחברתם פניה בפקס/דוא"ל הכוללת את מספר-הפקס וגם כתובת-הדוא"ל שלך... ותמיד תמיד יהיה להם גם את התירוץ הקלוש של "לא הצלחנו להשיג אותך בטלפון...")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים