עבור לתוכן

בעיותיציבות קשות בהפעלת hyperthreading

Featured Replies

פורסם

בהפעלת תוכנות מסוימות המערכת נתקעת, עוברת למסך כחול ומודיעה על בעיות שונות (כל פעם משהו אחר)

ברגע שאני מפעיל את הHYPERTHREADING ב BIOS

המערכת אינה עובדת יציב, אך ברגע שהאופציה הזו כבויה, הכל יציב ועובד כמו שצריך,

איני יודע במה הבעיה, החלפתי את המעבד עם האחריות והבעיה חוזרת, בדקתי את כל מה שניתן לבדוק, האם למישהו הבעיה מוכרת?

מפרט: intel pentium 4 2.4GHZ (fsb 800) with ht

abit is7-e

samsung 256 (1 stick) pc2700 (ddr333) memory

radeon 9500 pro 128MB (ATI) AGPx8

WD 80GB HDD (without 8mb buffer) Uata100

אולי הבעיה היא בלוח? למרות שכאשר לקחתי את המעבד ושמתי אותו על לוח אחר ASUS P4PE/L והאופציה של HYPERTHREADING הייתה דלוקה נתקלתי באותה הבעיה בדיוק.

למישהו יש איזושהי הצעה? PLZ???????

פורסם

איזו מערכת הפעלה ?

APIC מופעל בביוס ?

האסוס לא תומך בכלל במעבד שציינת בגלל שהוא לא תומך בבאס של 800 מה"ז.

פורסם
  • מחבר

מערכת הפעלה: WINXPPRO

בנושא האסוס, באופן רשמי אכך הלוח אינו תומך במעבדי NORTHWOOD אך הלוח אומך באופן רשמי בHYPERTHREADING

ויש עדקון ביוס שמאפשר ללוח של אסוס לעבוד עם מעבדי (NORTHWOOD (FSB800 ולכן ניסיתי להתקין על הלוח הזה את המעבד.

והסימפטומים הם בדיוק אותו הדבר, כאשר HT מופעל, אותן הבעיות שתיארתי קודם, וכאשר אינו פועל, הכל עובד כשורה.

פורסם

איזו מערכת הפעלה ?

APIC מופעל בביוס ?

האסוס לא תומך בכלל במעבד שציינת בגלל שהוא לא תומך בבאס של 800 מה"ז.

מה זה APIC והאם מומלץ להפעילו?

פורסם
  • מחבר

APIC: ENABLED

ההמלצה בחוברת אומרת פשוט לא לגעת באופציה הזו, לא כתוב מה הדיפולט, בכל אופן אני לא נגעתי בו מאז שקניתי את המחשב, לכן כנראה שהAPIC מופעל כדיפולט

פורסם

בטח שהלוח תומך בנורט'ווד, רק לא עם באס של 800 מה"ז. שום עדכון ביוס לא מוסיף לצ'יפסט תמיכה במשהו שהוא לא יכול לתמוך בו והלוח נמצא באוברקלוק איך שלא מסתכלים על זה.

APIC הוא בקר הפסיקות המתקדם (בניגוד ל PIC) והוא חייב להיות בשימוש במערכות שמשתמשות ב SMP (ו HT הוא יישום SMP לכל דבר).

במנהל ההתקנים יש סעיף שנקרא "מחשב", מה מופיע שם ?

פורסם
  • מחבר

הXP אצלי באנגלית.

בדקתי איפה שכתוב COMPUTER

וכתוב ACPI MULTIPROCESSOR PC

פורסם
  • מחבר

אמירם, הלוח תומך במעבד הזה, עם עדכון BIOS

והנה המידע הרשמי על זה באתר של אסוס

http://www.asus.com/support/cpusupport/fsb800.aspx

ואכן צריך לעשות אוברקלוק, אך אין זו סיבה לבעיות עם HYPERTHREADING

והמעבד עובד כשורה ללא בעיות, הוא יציב לחלוטין כאשר הHYPERTHREADING כבוי

ואם אני מפעיל את הHYPERTHREADING אז נוצרת בדיוק הבעיה שהייתה לי עם האביט, (כנראה לא כתוצאה מאוברקלוק)

והאביט הרי כן תומך בבאס של 800, אז למה הוא לא יציב?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור? למה אף אחז לא מגיב?

פורסם

תקרא את האזהרה שם באתר ואת ההמלצה להשתמש רק בזיכרון אחד ותבין שהלוח לא מיועד לזה.

ה"מחשב" מותקן כמו שצריך, אז יש אפשרות שזה דרייבר שלא פועל טוב ב SMP (יש מודמים כאלו למשל) או שהמעבד שלך יכול להיות דפוק.

פורסם
  • מחבר

אנשים!!!!!!!!!! הגעתי למסקנה שהמחשב עובד מצויין כל עוד אני לא מחבר את המודם של הכבלים דרך USB

כאשר המודם מחובר דרך הכרטיס רשת של הלוח, הכל עובד מצויין וגם הHYPERTHRADING

אך ברגע שאני מחבר את המודם דרך USB, הבעיות מתחילות........ יש מצב שזה פשוט כניסות הUSB או בקר הUSB דפוקים?

או שזה המודם של הכבלים???? או כבל ה USB???

פורסם

למידע נוסף אודות תאימות ל HT

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;327809&Product=winxp

ישנו פאץ תיקון ל WIN XP ו HYPERTHREADING, נסה להתקין אותו (אני לא זוכר היכן הוא נמצא להורדה).

עריכה:

מממממ.......

תחליף מודם - תקלה ידוע שנתקלנו בה.

פורסם
  • מחבר

אכן אחרי חיפוש קצר בGOOGLE מצאתי כמה אתרים האומרים שיש בעיה עם המודם הספציפי שלי (MOTORLA SB4200) עם הHYPERTHEADING - השאלה מה עושים? אין דריבר מתאים, הדריבר האחרון למודם זה הדריבר שמותקן אצלי, כדאי להתקשר לחברת הכבלים ולדרוש שיחליפו מודם????.

הם בטח יגידו לי לכבות את הHYPERTHREADING או להשתמש במודם דרך כרטיס הרשת שלי, ואני צריך לחבר עם הכרטיס רשת את המחשב של ההורים.... ככה שאני חייב לחבר את המודם דרך USB, יש בכלל לחברות הכבלים מודמים אחרים?????

פורסם

זה יהיה טרטור להחליף את המודם.

זו בעייה ידועה ונתקלתי בה מספר פעמים עם המודם הזה אבל אף פעם לא ידעתי שזה קורה רק כאשר HT מופעל...

הכי טוב והכי מהיר שתלך ותקנה עוד כרטיס רשת - 50ש"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים