עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב למשחקים, כ-3,000 שקל, לא כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

אני מקווה שזה לא נוגד כאן את כל החוקים, אבל ההודעה שלי נדחקה הצידה ואיש לא ענה לה. שיניתי כמה מהדרישות.

אם לא קשה, אנא מפרט למחשב לפי הפירוט הבא:

1. התקציב כ-3,000, אפשר לחרוג קצת, אבל רק קצת. המחיר לא כולל מערכת הפעלה וציוד הקפי.

2. המחשב מיועד לאינטרנט ומשחקים. בעיקר משחקי תפקידים, גם חדשים: Divinity II :Ego, ובקרוב 2 Assassin's Creed. השאיפה היא להגדרות גבוהות.

המסך כרגע 17 אינץ, בהמשך נשדרג, כך שכדאי שיתאים למסך טוב יותר.

3. כאמור, אין צורך בציוד הקפי.

4. יש צורך בצורב.

5. שקט: 6.

6. לא מתוכנן אוברקלוק.

7. יש צורך במערכת הפעלה - win 7 - אבל היא מחוץ לתקציב המצוין כאן. יש צורך בהרכבת המחשב.

8. אנחנו גרים באזור מודיעין - האם יש כאן חנות מועדפת שכדאי לפנות אליה? מעדיפה לא לקנות ברשת.

9. לא מתוכנן שדוג משמעותי.

10. עם זאת, חשוב לשמור על אופק שדרוג.

תודה על כל עזרה שתתקבל. אנא פירוט מקסימלי.

רונית

פורסם

מפרט ראשוני לדוגמה - מעבד 4 ליבות מצויין וזול, כרטיס מסך חזק הרבה מעל הנדרש ורכיבים איכותיים לטווח ארוך.

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪617

לוח אם:

[..] ASUS M4N68T-M ₪319

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪488

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD4770 512MB GDDR5 - RETAIL ₪496

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪125

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪186

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪249

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪417

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3004

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* לוח AM3/DDR3 זול ומשתלם מאוד לאופק שדרוג מקסימלי. יש יקרים ב~200 ש"ח עם 2 סלוטים נוספים לזיכרון (הלוח במפרט אמנם תומך עד 2X4G אבל שני הסלוטים שלו "תפוסים ע"י שני סטיקים של 2G במפרט) ושלל יציאות אקזוטיות כמו FW, ESATA וכדומה. לשיקולך. אפשר לקחת אותם ולרדת לדיסק 500G כדי לסגור את החריגה.

* כרטיס שיחזיק בקלות גם מסכי 22' בהמשך ומצד שני לא יקר כך שיהיה כואב להחליף אם תרצי משהו כבד משמעותית. על 17' אפשר להסתפק בפחות - השאלה מתי מתוכנן שדרוג המסך. חבל לקנות היום כרטיס חזק שיתיישן עד שינוצל או לחלופין כרטיס חלש שיספיק עכשיו אבל יוחלף מהר מאוד באחד אחר.

* ספק איכותי שיחזיק מפרטים כבדים בהרבה במידת הצורך + מארז מצויין למחירו עם יכולת קירור טובה.

אנסה לפרט מאוחר יותר.

פורסם

אופציה נוספת ועדיפה בעיקר מבחינת יכולת כרטיס המסך ופיצ'רים בלוח האם, ע"ח ירידה במעבד ל 3 ליבות (די והותר לגיימינג)

מערכת גיימינג שתתאים למסכי 22" 1680X1050 בהגדרות מקסימליות, ולמסכי FHD בהגדרות בינוניות-גבוהות.

תמיכה בזיכרונות DDR3 עם אפשרות להרחבה עד 8GB

תמיכה בהתקנים חדשים: USB 3.0 , SATA 6GB/S

יציאות FireWire ו- Esata (להתקנים חצוניים כמו הארד דיסק נייד, מצלמות וכו')

אופק שדרוג למעבדי AMD עתידיים בתושבת AM3

ניתן "להשקיט" את המחשב עוד יותר ע"י החלפת קירור המעבד לקירור שקט בתוספת של כ 100 ש"ח, אך גם עם הקירור המקורי של AMD עדיין רמת השקט סבירה (לא יותר מזה)

AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1

₪400

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1212

Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1

₪524

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1524

Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7, יחידות 2

₪482

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1437

Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1

₪249

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324

צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1

₪111

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844

PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1

₪824

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1310

הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

HEC 450TE-2WX 450W ספק כוח, יחידות 1

₪236

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=894

Cooler Master Elite 335, יחידות 1

₪180

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1348

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪3056

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם

^

זה מפרט מצויין למקסימום ביצועי גיימינג (כמעט) בתקציב - השאלה אם זו המטרה פה.

התפשרת במעבד, בקירור למעבד, בנפח האחסון, ברמת השקט וברמת הספק כדי להכניס לוח אם מפוצ'ר וכרטיס מסך חזק מאוד.

יכול להיות שזה שיקול מצויין ואולי זו שגיאה לא קטנה - בתלות בהעדפות של פותח הת'רד...

לאיזה גודל מסך מתוכנן השדרוג ומתי בערך? עד כמה חשוב לשחק בהגדרות גבוהות ברזולוציה מקסימלית?

צריך להבין שבתקציבים האלה אי אפשר לקבל הכל וצריך להחליט במה ועד כמה מתפשרים.

פורסם
  • מחבר

לפני הכל, תודה רבה :yelclap:

1. אני מעדיפה לוח אם יקר קצת יותר, אם צריך, ולרדת בנפח האחסון של הדיסק ל-500. מה ההמלצות ללוח אם כזה?

2. האם המעבד יספיק? מניסיון, בעבר קנינו מחשב עם כרטיס מסך שעלה 2,000 שקל לפני ארבע שנים. הכרטיס עדיין משרת אותנו מצוין, הבעיה שהמעבד כבר לא סוחב בעלייה.

את המחשב ההוא קניתי בהמלצת מישהו מהפורום, ואני חייבת לציין שההבנה שלי דלה, אבל צרכי הגיימינג גדולים.

חשוב:

3. האם יש המלצה לחנות באזור מודיעין? אתם ממליצים על רכישה מהאתר, למרות המרחק?

פורסם

1. הלוח שנתתי במפרט שלי הוא לוח מתקדם עם שלל יציאות ופיצ'רים ועדיין במחיר סביר. למשתמש הממוצע הוא מעל ומעבר ואני לא רואה צורך להשקיע בלוחות יקרים יותר.

2. המעבד יספיק. בגיימינג לרוב כרטיס המסך בעל משקל רב יותר מהמעבד. עדיין מדובר במעבד בעל ביצועים מצויינים למחירו. בכל אופן לוח האם יאפשר שידרוג קל ונוח של המעבד במינימום עלות בעוד כמה שנים כאשר המעבד הנוכחי לא יסחוב.

3. לא מכיר חנויות באיזור מודיעין. אם תתני איזור שבו את מעדיפה לקנות (מרכז\ירושלים) אוכל אולי להמליץ על חנות.

tmpuser , פותחת הדיון מציינת במפורש שהמחשב מיועד לגיימינג. כך שההנחה הסבירה היא שהמטרה היא מקסימום ביצועי גיימינג בתקציב. אני לא מבין מאיפה ההנחה שלך שעדיפה כאן מערכת שתתאים יותר לשימושים אחרים. ההבדל בין ה 435 ל 630 לא משמעותי כשמדובר בגיימינג. ובהחלט ניתן להניח שכשהאחד יתיישן, גם השני כבר יהיה מיושן ולא "יסחוב".

כמו כן, למרות שה 4770 כרטיס מעולה ומשתלם מאוד, למסכי 22" ומעלה הוא כבר מתחיל להיות גבולי (במיוחד אם דרישות הגיימינג גבוהות) והיעדר התמיכה ב DX11 הופך אותו כיום לפחות כדאי למערכות שאינן דלות תקציב.

פורסם
  • מחבר

אני עולה ועולה בתקציב וזה קצת בעייתי, אבל נניח ככה:

אני נשארת עם המעבד הזה:

[..] AMD ATHLON II X4 630 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪617

משדרגת את הלוח אם ל-770 TA ud3 של ג'יגה בייט

ומשדרגת את הכרטיס מסך ל-5750POWER COLOR HD

ובהתאם ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W

דיסק קשיח מורידה את הנפח ל-500 ג'יגה

כל היתר בהתאם למפרט הראשון שהוצא כאן.

וכן, המחשב מיועד בעיקר למשחקים, למרות הבעייתיות של המסך (17 אינץ כזכור).

האם עשיתי בלגן?

פורסם

לא בלגן.

כרטיס המסך חלש יותר מהכרטיס במפרש שלי, אבל עדיין יתאים למסכים עד 22".

אפשר גם להישאר עם הספק שבמפרט של tmpuser. אין צורך ב 500W למפרט הזה.

פורסם

ל-17' ה-HD5770 מיותר לחלוטין וגם ה-HD4770 מוגזם. חבל על הכסף.

כפי שנאמר - אין צורך לעלות בספק.

מכיוון שצרכי הגיימינג גבוהים ויש כוונה לשדרג מסך, חשוב מאוד שתעני לי על מה ששאלתי לפני שנחליט:

על 17' אפשר להסתפק בפחות - השאלה מתי מתוכנן שדרוג המסך. חבל לקנות היום כרטיס חזק שיתיישן עד שינוצל או לחלופין כרטיס חלש שיספיק עכשיו אבל יוחלף מהר מאוד באחד אחר.

איזה גודל מסך מתוכנן השדרוג ומתי בערך? עד כמה חשוב לשחק בהגדרות גבוהות ברזולוציה מקסימלית?

ללוח האם יש בדיוק 0.000000001% השפעה על הביצועים והלוח שהצעתי נותן בדיוק אותו אופק שדרוג מבחינת מעבד. אם תשקיעי את ה-200 ש"ח האלה על כרטיס מסך או על מעבד תקבלי ביצועים משמעותית עדיפים בתקציב זהה. שווה לך כדי לקבל יציאת FW ו-ESATA? לגיימינג זה חסר משמעות לחלוטין ותמיד תוכלי לקנות בהמשך כרטיס הרחבה בגרושים שיתן לך את היציאות האלה אם תצטרכי.

נסי להסביר לנו מה את רוצה לפי סדר עדיפות. זה מה שאני הבנתי:

1. ביצועי גיימינג מקסימליים

2. אופק שדרוג

3. להשתדל לא לחרוג יותר מדי מעל 3000 ש"ח (עד כמה סביר לחרוג?)

4. איכות רכיבים

5. שקט

בקרבתך (יחסית) יש את זיגזג2000 ביהוד - מהחנויות המומלצות ביותר לדעתי האישית.

פורסם
  • מחבר

את המסך, אני מניחה, נחליף בתוך שנה.

כשישודרג, זה יהיה ל-22 אינץ'.

חשוב לשחק בהגדרות גבוהות - לפחות בשנה הראשונה. אם בשנה הראשונה זה בלתי אפשרי, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה בשנה השנייה...

מבחינת השדרוג, לא הייתי רוצה להחליף מעבד או לוח אם בהמשך. כרטיס מסך, דיסק קשיח - זה אפשרי בהחלט.

איכות רכיבים חשוב. בעיקר כי אני רוצה להימנע מטכנאים ותיקונים בהמשך.

שקט - 6. זה חשוב, אבל קראתי מפרטים קודמים בפורום וראיתי שאם אני רוצה באמת מחשב שקט - זה עולה לא מעט. אז אין ברירה אלא להתפשר.

חריגה - אפשר להגיע עד 3,200 שקל.

תודה

פורסם

- שנה זה המון זמן במונחים של כרטיס מסך.

ה HD4770 ש tmpuser הציע ייתן לכם ביצועים מקסימליים (כמובן יש ויש, אפשר לחנוק כמעט כל כרטיס עם פילטרים וכו' אבל לא ניכנס לזה) ועדיין לא תנוצל כל יכולתו.

בעוד שנה - תחליפו כרטיס מסך. עד אז כבר ייצאו כמה וכמה דגמים חדשים. כל השקעה כיום בכרטיס חזק, מיותרת לחלוטין.

פורסם

את המסך, אני מניחה, נחליף בתוך שנה.

אם כך, אין כל הצדקה לקחת כרטיס מסך חזק שיתאים ל-22' כי עוד שנה הוא כבר יהיה חלוש ביחס למה שיש בשוק וממילא כדאי יהיה לשדרג אותו.

מבחינת הלוח ציינתי מה דעתי אבל לא ענית.

גם מבחינת המעבד - גיימינג על 17' ממש לא דורש מעבד חזק במיוחד ונראה לי עדיף לקנות מעבד זול יחסית היום ולשדרג אתו במידת הצורך עם שדרוג המסך.

יש כאן דילמה - לקנות היום מחשב לגיימינג על 17' ובעוד שנה לשדרג מעבד+כרטיס מסך יעלה קצת יותר מ-3200 ש"ח אבל יעמוד בדרישות בצורה טובה יותר לאורך זמן.

זה למשל מפרט שיאפשר בקלות גיימינג על הגדרות גבוהות על 17' במשך שנה בלי בעיה + יכולת שדרוג בהמשך:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX ₪367

לוח אם:

[..] ASUS M4N68T-M ₪319

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪281

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ₪356

צורב DVD:

מארז:

ספק כוח:

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪251

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2233

* הכרטיס נותן ~40FPS ברוב המשחקים על הגדרות גבוהות על 22'. על 17' הוא פשוט יטוס בלי בעיה גם במשחקים כבדים יותר (לא קרייסיס).

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2009/Left4Dead,1181.html

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-2009/F.E.A.R.-2,1178.html

* לרזולוציה הזו גם 2G יספיקו מעל ומעבר - רק לא לקחת מערכת הפעלה 64BIT (לא מומלץ בכל מקרה אם יש 4G ומטה).

* נשאר ~1000 ש"ח להוסיף לשדרוג כרטיס מסך/מעבד/זיכרון עוד שנה יחד עם המסך.

זה כמובן לא מספיק כי כרטיס היאנד ל-22' עולה 800+ ש"ח לבד ויש עוד מעבד וזיכרון להוסיף.

את הרכיבים הקיימים אפשר למכור מיד שניה ולכסות חלק (קטן) מהעלות.

לחליפין, אפשר לקנות היום מעבד חזק מאוד עם יכולת OC גבוהות (4X955BE למשל) כדי שלא יגביל את הכרטיס לאחר השדרוג.

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪995

לוח אם:

[..] ASUS M4N68T-M ₪319

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL9 - VALUE : OCZ3V10664GK ₪488

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD4770 512MB GDDR5 - RETAIL ₪496

צורב DVD:

מארז:

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪251

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪3216

המעבד פה חזק הרבה הרבה מעל ומעבר אבל יקח הרבה הרבה זמן עד שהוא יגביל כרטיס מסך בטווח הנראה לעין.

יש לו גם יכולות OC אדירות במידה ובסטוק הוא כן יתחיל להגביל + קירור חזק ומשתלם.

רק תצטרכי לשדרג את כרטיס המסך שלו יחד עם המסך, אם כי ה-HD4770 יחזיק גם גיימינג לא רע על 22' למשך זמן לא מבוטל.

אם תרצי לחסוך קצת אפשר בהחלט לרדת ל-9600GT-DDR3 ב~430 ש"ח או HD4670-DDR3 ב~370 ש"ח עד לשדרוג המסך.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אני הולכת על המפרט הראשון של tmpusr, בלי שינויים.

קונה גם מהחנות באשדוד שקישרת אליה.

מאשרים?[br]פורסם בתאריך: 22.02.2010 בשעה 15:00:15

סליחה, רק עכשיו ראיתי את המפרט האחרון שלך.

אני לא רוצה להחליף מעבד בעוד שנה.

המפרט הראשון נראה לי יותר.

פורסם

עדיין מפריע לי הלוח אם המסורס ש tmpusr הביא.

2 סלוטים של זיכרון זה קצת מגביל, כמו כן PCI-E 1.0 ולא 2.0 , מעט יציאות USB מאחורה, מעט חיבורי SATA.

שלא תביני אותי לא נכון - כל מה שכתבתי למעלה לא ממש משמעותי, וחלק (כגון ה PCI-E 1.0) זניח לגמרי. אבל עדיין זה עלול להציק מתישהוא. האם זה שווה חיסכון של 100 ש"ח? לא יודע. לדעתי לא.

אבל מה שלא תחליטי בסוף, עם הלוח הזה או לוח אחר, המפרט בסדר גמור.

פורסם

הוספתי עוד מפרט בהתאם להעדפה שלך.

המפרט המקורי שלי הוא המאוזן ביותר לצרכים ולתקציב.

האחרון הוא למקסימום גיימינג לאורך זמן עם קצת פחות יחס לתקציב.[br]פורסם בתאריך: 22.02.2010 בשעה 15:16:39

האם זה שווה חיסכון של 100 ש"ח? לא יודע. לדעתי לא.

ההפרש הוא כמעט של 200 ש"ח, אם כי גם אני אישית הייתי מעדיף לוח מפוצ'ר ועשיר בחיבורים - כל עוד זה לא על חשבון ביצועים/איכות של שאר המפרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים