עבור לתוכן

אפשרויות חיבור כונן ומדפסת לרשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כיום יש לי רשת ביתית.

כלומר יש לי שלושה מחשבים משחוברים לנקודות תקשורות שמגיעים למקום בו נמצא ראוטר TP-LINK שמחובר למודם של בזק.

וכן מחשב נוסף שמחובר בכרטיס רשת אלחוטי.

אני מעוניין לקנות:

1. כונן רשת שיהיה מחובר לראוטר ע"מ שכולם יכולו להיות נגישים לקבצים משותפים ללא תלות אם מחשב מסויים יהיה מכובה.

2. מדפסת רשתית ע"מ לא לקנות לכל מחשב מדפסת אישית.

השאלות שלי הם:

1. איזה כונן מומלץ לקנות (לפחות חצי טרה)? היכן ניתן למצוא כונן כזה? והאם יהיה צורך בהגדרות מסויימות?

2. האם יש מדפסת ביתית שיכולה להתחבר עם כרטיס רשת אלחוטי? היכן ניתן לבצע השוואת מחירים למדפסות מסוג זה?

3. האם נכון יותר אם כל המחשבים יגלשו עם חייגן (למעט המחשב עם הכרטיס האלחוטי), או שזה לא משנה?

4. במידה והמחשב עם הכרטיס האלחוטי לא מחובר האם הראוטר מתפקד רק כסוויץ או שהוא קורן?

5. אני בונה ארון מעץ במקום בו יש את הראוטר והמודם. האם זה יפריע לגלישה?

שאלה שלא קשורה ישירות לנושא:

6. מדוע אני רואה כל הזמן כי אני גולש במהירות של 300 כאשר יש לי תשתית וספק ומספקים לי יכולת לגלישה ב-2.5? מה לא הבנתי?

תודה לכל מי שיעזור

פורסם

תשובות:

1. יש די הרבה כונני רשת בשוק. חפש ב-ZAP.

2. כן. שוב - ב-ZAP.

3. ממש לא. כאשר יש נתב, הוא מבצע את החיוג לספק האינטרנט.

4. הנתב משדר כל הזמן אלא אם אתה מכבה את הרכיב האלחוטי דרך תפריטי הנתב או דרך SWITCH פיזי שלעיתים קיים על הנתב.

5. לא במיוחד. חשוב שתהיה בפנים לפחות נקודת חשמל או שתיים.

6. מה שאתה רואה היא מהירות הגלישה מול הנתב.

קרא את המדריכים הבאים על מנת להכיר יותר טוב את הנושא:

http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm

פורסם

כמו ש-Cheif אמר יש מגוון של כונני רשת.

בהנחה שאין לך כוונה להוציא מעל 1000 ש"ח על נפח של 1TB יש שני מומלצים, לטעמי, ה-Black Armor של Seagate וה-Home media network של iomega. לשניהם ביצועי רשת לא רעים. הסיגייט מעט זול יותר וניתן למצוא אותו ביותר חנויות (כמו גם במגוון נפחים במידה ואתה נזקק ליותר) , ה-iomega נמכר רק בבאג ויש ממנו רק גרסה אחת.

לשניהם יש חיבור USB שיכול לשמש כשרת הדפסה כך שרכישה של אחד מהם תפתור לך את בעיית חיבור המדפסת לרשת ללא צורך בהחלפת מדפסת קיימת.

פורסם

או שאתה יכול לחבר dockstar ולחבר כל כונן

פורסם

הפתרון של ה-Dockstar הוא פתרון נחמד אבל עם שתי מגבלות.

1. אין שרת הדפסה, שזה אחד הדברים שפותח הדיון מחפש.

2. קצב התעבורה מוגבל ליכולת של USB היות והחיבור של כונן למכשיר נעשה ע"י חיבור USB. בפועל זה אומר קצבי קריאה וכתיבה של כ-23MB לשניה. במידה ועושים שימוש בכונן של seagate (סדרת FreeAgent Go) שיכול להתחבר באמצעות חיבור יעודי המהירויות משתפרות לכ-32MB לשניה בקריאה (הכתיבה נשאר דומה). רק לשם השוואה ה-Black Armor של seagate מגיע לקצבי קריאה של 46MB לשניה (הכתיבה נשאר סביב 20).

על צד היתרונות אפשר למנות את המחיר הסביר (כ-450 ש"ח ללא כונן), גמישות בחיבור כוננים שונים ואפשרות לחבר יותר מכונן אחד בו זמנית.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

המלצה שלי, וכך גם אני עשיתי:

1. מדפסת - כל מדפסת רשת, אני בחרתי בברדר, מחוברת ישירות לאחת מנקודת הרשת. לא חסרות אופציות במחירים סבירים מאד.

2. NAS (כונן רשת) 1TB בקופסת NAS עולה כ 1000 ש"ח, לי יש מחשב שגם ככה עובד כל הזמן ולא מכבים אותו כמעט בכלל, לכן שמתי בו דיסק קשיח נוסף של WD בנפח 1TB - ושיתפתי את כולו, והנה - יש לי כונן רשת במחיר של 400 ש"ח (או כל עלות דיסק אחר שתבחר)

אם רק יכולת השיתוף חשובה לך, לדעתי זה פתרון מצויין - אם חשובה לך גם שרידות ברמה גבוהה, זה פחות מומלץ, וכמובן אם לא איכפת לך שהמחשב פועל.

3. עצה אחרת - אם יש לך מקום פנוי בבית, קח מחשב ישן יחסית (SATA יש כבר ב5-6 שנים אחרונות) ושים עליו מערכת הפעלה ייעודית וחינמית ל NAS כמו FREENAS וגם פה העלות היחידה היא רכישת הדיסק הקשיח, שוב, אתה מתפשר על מוצר נוסף וגדול יותר ואולי גם צריכת חשמל מוגברת יותר.

את המחשב הזה, חבר לרשת וזהו...

מקווה שעזרתי

שמוליק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים