עבור לתוכן

אינטרנט בכבלים, IP קבוע?

Featured Replies

פורסם

אגב אם יש הבדל בנושא בין הרגיל של HOT לבין הUFI החדש זה גם רלוונטי.

ברכות ותודות

פורסם

UFI כנראה עדיין לא שווה וזה אני אומר ממקור פנימי.

גם אלי פנו בהצעות, אז שאלתי איש רשתות שיש לו חבר בתמיכה בחברת אינטרנט מוכרת. אותו חבר טוען שכרגע מומלץ לא לגעת, המון בעיות - לא שאלתי בדיוק מה, אבל כיוון שאני לא מאמין שבכל מקרה נקבל כזה שידרוג במהירות עם כל ה-traffic shaping והקווים הרזים שיש לנו מהארץ לחו"ל, לי זה הספיק בשביל להמשיך עם הרשת הישנה.

לגבי IP קבוע או לא אין לי עצה.

פורסם
  • מחבר

לא ביקשתי עצה, שאלתי אם באינטרנט בכבלים (במיוחד בUFI שאליו אני מתעתד) יש IP קבוע או לא.

אם זה משנה, אני מעדיף שלא (אז אם הוא קבוע, אבל אפשר לבקש מהם שלא כך יהיה-אודה אם תיידעו אותי על כך).

10x

פורסם

אין שום הבדל ועל איזה מהירות אתה מתחבר?

עקרונית עם תבחר להישאר בחיבור עם חייגן כל פעם שתתחבר לספקית תקבל ip אחר אבל במידה ותבחר לגלוש בחיבור ללא

חייגן תקבל ip קבוע (כמעט קבוע).

בכל מקרה אני לקוח מרוצה של ufi ואין שום תקלות עם שיטת עבודה של הכבלים בdocsis 3 עם כבר להפך אך ורק יתרונות.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה, אם אתה כבר בUFI בטח תדע..

בזק כל הזמן מנפנפים בזה שבכבלים האינטרנט משותף לכוולם בבנין. זה אגב תקף גם לבית פרטי?

ובלי קשר.. נשמע לי קצת הזוי. נגיד בנין עם 16 דירות ולכולם יש אינטרנט הוט UFI 12MB. לא הגיוני שHOT יקצו 12MB שיתחלקו בין כל השכנים, לא?

כי זאת הטענה העיקרית של בזק לנחיתות הטכנולוגיה הזאת..

פורסם
בזק כל הזמן מנפנפים בזה שבכבלים האינטרנט משותף לכוולם בבנין. זה אגב תקף גם לבית פרטי?

ובלי קשר.. נשמע לי קצת הזוי. נגיד בנין עם 16 דירות ולכולם יש אינטרנט הוט UFI 12MB. לא הגיוני שHOT יקצו 12MB שיתחלקו בין כל השכנים, לא?

עקרונית זה נכון, אבל לא מדוייק.

במקרה שכזה הוט מגדילים את רוחב הפס הכללי לבניין ( עקב השירות הלקוי שלהם הם יטפלו בזה רק לאחר תלונות של לקוחות ).

רק שתבין גם חברת חשמל עובדת בדיוק באותה צורה, נניח שיש בניין עם 10 דירות ולכל דירה יש חיבור של 40 אמפר, החיבור הראשי של הבניין לא יהיה 400 אמפר אלא פחות, כי כמעט אין מצב שכל הצרכנים צורכים את מלוא ההספק באותו רגע.

גם אם כל הצרכנים יורידו קבצים משרתים בחו"ל אין מספיק רוחב פס לכולם במד1.

לכן יש תחום ענק שנקרא ניהול תעבורת אינטרנט שכל החברות משתמשות בו.

פורסם

אם אתה מנוי על 16MB אתה מקבל 16MB גם אם יש עוד 200 דיירים מסביבך עם כבלים

אנשי המכירות של בזק אומרים לך הכל כדי למכור.

בנוגע ל IP קבוע:

במידה והחיבור שלך ייעשה באמצעות חייגן - אין IP קבוע וכל חיוג מחדש אמור לתת לך כתובת IP ציבורית שונה.

במידה ואתה תתחבר ללא חייגן- ה IP אמנם לא קבוע ושייך לך באופן אישי - אבל הוא יישאר משוייך לכתובת ה MAC שלך

(של כרטיס הרשת או הנתב שלך, מה שיהיה מחובר למודם) לתקופות ארוכות מאוד (כמה חודשים ויותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים