עבור לתוכן

מסך 22' IPS עם טיונר במחיר שפוי - ברור שזו רמאות, לא?

Featured Replies

פורסם

שים לב שמדובר במכרז, אין סיכוי שתצליח לקבל את המחיר הזה כאשר המסך הזה נמכר בכמעט 1500 ש"ח בחנויות דרך ZAP. לפי האתר של טלראן, הנתונים כמעט זהים למה שמופיע בחנויות האינטרנט השונות (באתר של טלראן לא מופיע במפרט חיבור HDMI) כך שיכול להיות שמדובר בפאנל IPS ישן שנמכר בתוך טלוויזיה "חדשה".

עם זאת, לדעתי מדובר בנתונים שקריים במיוחד בהתחשב בעובדה ש-99 מהפאנלים בגודל 22 אינץ' מגיעים עם טכנולוגיית TN.

http://www.telran.co.il/index.asp?module=oneproductdesc&model=KL-22ES68

פורסם
  • מחבר

1300-1500 ש"ח למסך 22' IPS עם טיונר, HDMI ו-3 שמוות אחריות זו עדיין עסקה לא גרועה במיוחד, גם אם הפאנל איטי יחסית (לא מיועד לגיימינג).

אבל כפי שאמרת - הסיבויים לכך קלושים עד לא סבירים בעליל. מי זו החברה הזו בכלל...

פורסם

הקאטש הוא שאתה קונה את המסך הזה בזול אבל אחרי שאתה קונה אותו אתה צריך לעצב מחדש את כל החדר בסגנון שוודי\איקאה\אייפוד בכדי שיתאים למסך המוזר הזה :) .

אתה יכול לראות בתמונות מה קרה לסלון אחרי קניית טלווזיה בסגנון דומה.

כל הנתונים תואמים לפאנל טוב ולא רק זוויות הצפייה. יכול להיות שזה נכון, אבל מנסיוני נתקלתי מספר פעמים בחנויות (אתרים) בארץ שנתנו נתונים לא נכונים כשחנויות אחרות על אותו מסך פירסמו נתונים נכונים (זוויות צפייה). כל החנויות שפירסמו נתונים לא נכונים היו אתרים מצ'וקמקים.

ללא ספק הכל יכול להיות וכנראה יהיה לא כלכך פשוט לבדוק חוץ מלראות בעיניים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

IPS מחברת מדבקה, ברור...

זה סתם TN מעפן, כולם רשמים זווית צפייה של 178. גם אם זה היה IPS או MVA זה עדיין היה שקר. גם בפאנל הכי טוב בעולם החל מ-45 מעלות מהמרכז רואים שינוי בבהירות (כלומר זווית צפייה של 90). כמובן שבפאנלים נורמלים עדיין ניתן לראות גם בזוויות קיצוניות למרות השינוי הקל בבהירות, לעומת TN שהצבעים נהיים מעוותים לחלוטין.

הסיבה למחיר הגבוה נעוצה בכך שיש טיונר\חיבור HDMI ולכן המס עבורו כפול.

פורסם

ice2k, יש לך סלון מאוד יפה :xyxthumbs:

פורסם

זה סתם TN מעפן, כולם רשמים זווית צפייה של 178.

אז זהו שלא, כמעט בכל אתרי הקניות (בארץ ובחו"ל) מציינים את זויות הצפייה האמיתיות וכך ניתן לזהות שמדובר בפאנל TN. כמובן ששאר הנתונים שקריים כמו למשל 16.7 מיליון צבעים, ניגודיות של אחד לטריליון וכו'.

פורסם

אז כנראה גם זה פנאל IPS, כי אני בחיים לא ראיתי TN שמגיע ל-170.

פורסם

אתה מסיק זאת בעצמך, אני לא כתבתי כלום לגבי הזווית המדויקת שבה פאנל נחשב ל-TN. לצערי לא מצאתי סימוכין מדויקים לכך אך מנסיוני, רוב המסכים שזוויות הצפייה שלהן (אנכית ואופקית) מתחת ל-176 מעלות מכילים פאנל TN.

פורסם

זה היקש לוגי בסיסי.

נצא מנקודת הנחה שאין TN ,נכון להיום, בעל זווית צפיה של 170 מעלות.

אתה טענת שנתוני זווית הצפיה הם האמתיים -> זווית הצפיה היא אכן 170 -> זה מסך בעל פנאל IPS\MVA.

פורסם

לא ברור מה אתה מנסה להגיד או להסיק מדבריי. אני שוב אחזור על דבריי - לדעתי, כמעט כל פאנל עם זוויות צפייה אמיתיות של מתחת ל-176 מעלות, הוא פאנל מסוג TN או פאנל מיושן יחסית.

נ.ב. קח בחשבון ששיטת מדידת זוויות הצפייה של יצרן א' יכולה להיות שונה מזו של יצרן ב'. ראה כאן מידע נוסף:

http://www.behardware.com/articles/561-7/technical-aspects-lcds-overdrive-contrast-and-viewing-angles.html

פורסם

אולי במקום לחרטט כמו פוליטיקאי פשוט תודה שטעית, שאין שום קשר בין הזווית הצפייה המפורסמת והמציאות ולכן גם לא ניתן לגזור מכך את הפאנל אשר בשימוש.

פורסם

לרוב בשנים האחרונות רוב היצרנים מצהירים על זוויות של 170 (ולעיתים 160) בכל מסכי הTN.

ברור שאין שום קשר בין זה למציאות, אבל זה שכך מצהירים זו עובדה - חפש כל פאנל TN בשוק.

על IPS/VA מצהירים לרוב 176 ומעלה. נדיר שמצהירים על TN עם זוויות כאלה. אבל כבר ראיתי גם את זה.

בסופו של דבר, אצל יצרן רציני אפשר לקחת את עניין הזוויות ככלל אצבע לסוג הפאנל ברוב המקרים, אבל כשמדובר בחברות NONAME, לא הייתי סומך על כלום.

פורסם

אולי במקום לחרטט כמו פוליטיקאי פשוט תודה שטעית, שאין שום קשר בין הזווית הצפייה המפורסמת והמציאות ולכן גם לא ניתן לגזור מכך את הפאנל אשר בשימוש.

לא נעים מה שקורה בתרד הזה...

אבל הוא בטח לא טעה אלא אם כן אנו מדברים במונחים של דקארט או אריסטו. ברמה הפילוסופית הכל יכול להיות, ברמה הפרקטית מה שהוא אומר נכון במאת האחוזים. זוויות הצפייה המפורסמות זה אינדיקטור די טוב עם התאמה סטיסטית די גבוהה לסוג הפאנל.

זה שיש קשקשנים, תחמנים, יצרנים עם אופי סיני, מניפולטורים או סתם טעויות - זה נכון אבל למה צריך להתייחס לזה או לשלול בגלל זה דברים, זה קורה בערך בכל דבר.

סה"כ הוא ציין אינדיקטור לסוג הפאנל ולא טען אם הדיווח של הזוויות נכון מדעית או לא (ידוע שהוא לא אבל זה ממש לא קשור).

עוד לא ראינו מסך VA\IPS עם הצהרת נתונים של 160\170 לכן, כמו שהוא אמר - ניתן להסיק שכל מסך המכריז פחות מ176 מעלות הוא כנראה פאנל TN. יכול להיות שמדובר בטעות או קישקוש ? כן... אז מה ? ומה ההבדל מבערך כל דבר אחר בחיים...?

זה שפועל לא תהיה התאמה מדעית של 100 אחוז בין זוויות הצפייה של שני מסכים המכריזים 178 או 160 או לא יודע מה וזה שהזוויות המתוארות הן מראש עם קונטרסט נמוך יותר (וזה מטעה את הצרכן) ועוד הרבה נושאים שקשורים למדידות של יצרן שהן תמיד טובות יותר לעומת המציאות (נכון להמון מוצרים) ועוד כל מיני דברים "מקוממים", זה ממש לא קשור למה שהוא ניסה להגיד...

במילים פשוטות - הבנת אותו לא טוב ועשית עליו מתקפת טילים בגלל זה. חבל, שניכם מבינים ולשניכם יש הרבה מה להגיד בנושאים הללו...

פורסם

וואו, אני לא מצליח להבין איך לקחת אינדיקציה שאני משתמש בה (ורק אני) וניסית להפוך אותה לעובדה מוגמרת והעיקר כדי לצאת צודק בצורה מעוותת כלשהי. אני את הדיון הזה סיימתי וחבל שאתה מגיב בצורה כל כך ילדותית לנושא יחסית חשוב.

אנא אל תגיב להודעה שלי ותן לפותח הדיון להמשיך בדיון כפי שהוא רואה לנכון, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים