עבור לתוכן

תהייה בנוגע לשדרוג זיכרון במחשב

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

יש לי מחשב עם לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L, ו- 2 GB זיכרון (Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12). אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ל- 4GB זיכרון. האם יש טעם לחפש עוד סט של 2x1GB במהירות זהה, או פשוט לקנות קיט 2x2GB במהירות 1066Mhz חדש? השיפור בביצועים יהיה שווה את ה"בזבוז" של הזכרונות הקיימים?

פורסם

לגבי המהירות- בין 800 ל-1066 לא תרגיש בשום הבדל.

לגבי הנפח- מה השימושים שלך?

פורסם
  • מחבר

קצת עריכת וידאו ותכנות, אבל בעיקר גיימינג.

פורסם

לדעתי זה תלוי כמה זמן אתה הולך להישאר עם המחשב. אם אתה הולך לשדרג בקרוב (שנה-שנתיים) אז קח 2X1GB מכיוון שלא יהיה לך מה לעשות איתם, היום כבר DDR3 זה סטנדרט. אחרת, קח 4GB, המחירים שלהם ימשיכו לעלות ואתה תצטרך יותר מ-4 ג'יגה בעוד כשנה (להערכתי).

פורסם

לא תרגיש הבדל בין 1066 ו 800 MHZ. כמו כן, שים לב שאתה משדרג אז תקנה בדיוק את אותו הדגם שעכשיו יש לך, כדי לא להסתבך עם מסכים כחולים.

כמו כן אם מערכת ההפעלה שלך היא 32 bit, רק כ 3.3-7 GB ינוצלו, אבל מנסיון אתה לא תרגיש שום הבדל (אני עובד על 2 מערכות הפעלה אחת X86 ואחת X64 ואני לא מרגיש הבדל בגיימינג).

פורסם

אפשרי אפילו שרק 3GB יהיו לשירותו.

והוא לא חייב דגם זהה לחלוטין למה שיש לו.

פורסם

^

נכון ולא נכון, טכנית הוא יוכל לעבוד עם דגם אחר אבל שיתייעץ פה לפני שהוא קונה 2000 MHZ של Corsair או משהו.. :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

באתר של הלוח-אם שלי, תחת "זכרונות נתמכים", לא מופיעים זכרונות של 2GB, אבל אין שום סיבה שזו תהיה בעיה, נכון?

פורסם

מה אני אגיד לך חביבי.. יש לך עוד הרבה ללמוד :P

אתה חייב שהזכרונות שאתה קונה יהיה גם באותו תדר של הזכרונות שלך (800 MHZ אם אני זוכר נכון?), בגודל 2GB (כי 2+2=4, או ליתר דיוק 2048X2=4096), עם אותם תזמונים, וכמובן שאותו "סוג" (לא בטוח איך קוראים למונח הכולל), שיהיו "אותו DDR" כלומר אם יש לך DDR2 אז DDR2 ולא 3.

פורסם
  • מחבר

תשמע, אם כבר לכתוב ניסוח מתנשא של "יש לך עוד הרבה ללמוד", אפשר לענות לי לפחות על השאלה. :P

לא רשמת לי שום דבר שלא ידעתי. התהייה שלי היתה אם להחליף את הסט הקיים במהירות של 800Mhz בסט חדש (כלומר, לקנות 4 ג'יגה זיכרון במקום רק 2, ובכך "לבזבז" את 2 הג'יגה הקיימים שיש לי).

מכיוון שגם ככה מדובר בזכרונות לא-צעירים שקשה למצוא, חשבתי לקנות שני סטיקים של 2GB במקום 1GB, אבל אז מתוך סקרנות בדקתי את האתר של הלוח-אם שלי, וגיליתי שלא מופיעים ברשימת הזכרונות הנתמכים זכרונות Corsair של 2GB. אני מניח שזה לא משנה בכלל, אבל בכל זאת רציתי לשאול.

פורסם

פותח הת'רד- אני בכלל בספק אם אתה צריך עוד זיכרון.

אם אתה מתעקש אז קנה מודול של 1GB 800Mhz DDR2 הכי זול שתמצא, כל שאר הפרטים לא משנים.

פורסם

אתה חייב שהזכרונות שאתה קונה יהיה גם באותו תדר של הזכרונות שלך (800 MHZ אם אני זוכר נכון?), בגודל 2GB (כי 2+2=4, או ליתר דיוק 2048X2=4096), עם אותם תזמונים,

מה ? מאיפה הבאת את זה ?

הם לא צריכים להיות מאותו SPEC של תדר ותזמונים.

אם הם יהיו שונים הוא פשוט יצטרך להפעיל את 2 הסטיקים על ה SETTING ה"גרוע" מבין השנים (גם לתזמונים, וגם לתדר).

לפותח הדיון, במונחי בזבוז - יותר נכון להגיד שהזיכרון שתקנה עכשיו, הוא בזבוז (כי הוא לא ילך איתך הלאה, וכי הוא מיושן ויקר כבר עכשיו)

אז תעשה את השיקולים האם אתה צריך אותו כעת או מעדיף לחכות לשדרוג הגדול הבא...

פורסם

תשמע, אם כבר לכתוב ניסוח מתנשא של "יש לך עוד הרבה ללמוד", אפשר לענות לי לפחות על השאלה. :P

לא התכוונתי להביע ניסוח מתנשא. אם העברתי את זה בצורה לא נכונה, מצטער (בגלל זה עשיתי :P ולא :lol:).

הם לא צריכים להיות מאותו SPEC של תדר ותזמונים.

צודק, התבלבלתי (טוב זה מה שקורה אחרי שלא מתעניינים בחומרה כבר מעל חצי שנה.. :nixweiss:).

פשוט נכנסה לי פיסת מידע לא נכונה מאיזה ת'רד אחד פעם, ותמיד חשבתי שהיא נכונה:S

זה המחיר של לקרוא מלא מידע דחוס בבת אחת-הכל נהיה סלט.. כמו שסבתא מתבלבלת בין כל הנכדים :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים