עבור לתוכן

שאלה בקשר ל DPI והרגישות המעשית של העכבר

Featured Replies

פורסם

האם ה DPI הוא רק מהירות התזוזה של העכבר, או גם הדיוק בתנועות קטנות?

לדוגמה ב G500 ה DPI יהיה על המקסימום בכל מקום אפשרי (בעכבר, במחשב ובמשחק) ינוע במהירות אדירה ויגיע למרחק ענק על המסך בכל מילימטר של תנועה, אבל מה יקרה אם אני אוריד את הרגישות במשחק?

1) המהירות שהוא מגיע ממקום למקום תרד.

2) מה יקרה לדיוק? נגיד האם תהיינה "קפיצות" קטנות ולא הכל יהיה חלק? כי אצלי ב G5 בתנועות קטנטנות ומדויקות יש קפיצות קטנות, שעלולות להפריע במשחק.

שאלת סיכום, זה מה שמעניין אותי:

האם עכברים שיש להם DPI גבוה יתפקדו על DPI נמוך באופן מדוייק יותר מעכברים שאותו ה DPI הנמוך הוא המקסימום בשבילם?

לדוגמה, ל G5 יש 2000 DPI ול G500 5700. אם אני אוריד את ה DPI של ה G500 ל 2000 וישאיר את ה DPI של ה G5 על 2000, האם ה G500 יהיה יותר מדוייק מה G5?

פורסם
  • מחבר

הקפצה :P

פורסם

אם בוגאטי ויירון תיסע על 60 קמ"ש, ופיאט פונטו שנת 95 תיסע על 60 קמ"ש, הבוגאטי תהיה מהירה יותר?

פורסם

fayev0 סיכם את זה בצורה די קולעת.

פורסם
  • מחבר

אם בוגאטי ויירון תיסע על 60 קמ"ש, ופיאט פונטו שנת 95 תיסע על 60 קמ"ש, הבוגאטי תהיה מהירה יותר?

אתה משווה מהירות, אני שאלתי על דיוק..

אז ה DPI הוא רק מהירות התזוזה המקסימלית ולא יותר מזה? :nixweiss:

אין מדד מסוים לבדיקת דיוק העכבר?

פורסם

אתה משווה מהירות, אני שאלתי על דיוק..

אז ה DPI הוא רק מהירות התזוזה המקסימלית ולא יותר מזה? :nixweiss:

אין מדד מסוים לבדיקת דיוק העכבר?

:kopfpatsch:

נתתי השוואה כללית, לא השוויתי מהירות לדיוק -_-

בקיצור, זה בדיוק אותו דבר, 1000 DPI יהיה מדויק באותה מידה בעכבר ישן וגם בעכבר חדש

זה כמו שתגיד שתגיד שבמחשב עם חיבור של 10 מגה, הורדה במהירות של 100KBps תהיה יותר מהירות מהורדה של 100Kbps על חיבור של 5 מגה

(ואני מקווה שתבין את זה כמו שצריך הפעם -_- )

פורסם
  • מחבר

תגיד לי דבר אחד: איך אפשר לדעת אם עכבר אחד יותר מדוייק מעכבר אחר? רק לפי החיישן, ולא לפי ה DPI?

פורסם

כאוס - נראה לי שאתה מתקשה להבין את ההשוואה כיוון שאתה מתקשה להבין את המושג : "דיוק" - לפחות בכל הנוגע לעכברי-מחשב

כאשר אנו מודדים משהו (תהא זו מהירות, משקל, מסה, קצב, מרחק, זמן וכיו"ב) - יחידת המידה מבטאת את הדבר עצמו.

אין "משמעות" למושג "מהירות" - במנותק מיחידת המידה --- שהיא פשוט פונקציה של מרחק וזמן (לדוגמא - קילומטר בשעה).

אין "משמעות" למושג "מרחק" במנותק מיחידת המידה -- שהיא פשוט הענקת "שם" למידה מסויימת שבה מתבטאת מציאות גיאומטרית/פיזית כלשהי.

הדיוק של עכברים נמדד ב-DPI (למרות שבפועל המושג הזה אינו נכון - והמושג הנכון הוא CPI)

ולכן אין משמעות למושג "דיוק עכברים" במנותק מיחידת המידה -

יחידת המידה *היא היא* הדיוק - והדיוק *הוא הוא* יחידת המידה

מה בדיוק אנו "מודדים" ע"י יחידת המידה הזו? במילים אחרות - מה מבטא המושג "דיוק עכברים"?

פשוט מאוד -- את מספר ה-"צעדים" שידווח העכבר כאשר תזיז אותו *אינץ' אחד בכיוון מסויים*. כמה - STEPS הוא ידווח. זו למעשה מעין "רזולוציה" של העכבר.

עכשיו, היות ותנועת העכבר מתורגמת בסופו של דבר לפיקסלים - אזי אפשר לשאול -- האם DPI גבוה פירושו עכבר שזז "יותר" על כל תנועה קטנה?

התשובה היא לא -- כיוון שניתן לכוון את רגישות העכבר.

לכן, עכברים "מדוייקים" יותר ידווחו על יותר "צעדים" - וזו אחריותה של *התוכנה* (כלומר מערכת ההפעלה) לתרגם את הצעדים הללו לתנועה על המסך. ככל שהעכבר מדוייק יותר, כך יהיו יותר "צעדים" למערכת ההפעלה לעבוד איתם - והתנועה על המסך תשקף באופן טוב יותר את תנועת העכבר. ככל שהעכבר מדוייק פחות - כך יהיו פחות "צעדים" למערכת ההפעלה לעבוד איתם - והתנועה על המסך תשקף באופן גס יותר את תנועת העכבר.

כדי לשפר את חווית השימוש, נוספת גם טכנולוגיה של "האצה" (ACCELERATION) שהיא זו שמאפשרת לתרגם את *מהירות* העכבר (כלומר המרחק שהוא עובר בזמן נתון) למהירות על פני המסך. מערכת ההפעלה כיום בדרך כלל *מאיצה* את תנועת העכבר (כלומר מזיזה את הסמן מרחק רב יותר בטווח זמן מסויים) כאשר היא מבחינה בתנועה מהירה (כלומר - מרחק רב בזמן קצר) של העכבר. אין לכך קשר ישיר לנושא הדיוק (או ה-DPI)

אתה מנסה למצוא מעין מדד "פילוסופי" או "רוחני" לדיוק העכבר - ולמרבה הצער הדבר לא קיים. הדיוק *הוא* ה-DPI.

פורסם
  • מחבר

אז אתה בעצם אומר שכל עכבר שהוא נגיד 2000 DPI ואני אזיז אותו שני מילימטר שמאלה (במציאות, על הפד) תהיה תזוזה שווה לחלוטין על המסך? כי אני מרגיש שה G5 שלי לא הכי מדייק בעולם בתנועות כאלה קטנות, מה שיכול לגרום לי לפספס ראש במשחק.. :nixweiss:

פורסם

רק הערה

תוודא שלא שינית את ההגדרה בווינדוס: Mouse Properties

Pointer Speed - תוודא שהוא באמצע. כל שינוי לימין או לשמאל יהיה הרעה. במקום לשנות את הסמן פה, צריך לשנות את הקגישות את ה DPI בדרייבר של העכבר, או בכפתורים של העכבר. האפשרות בווינדוס היא רק מן פילטר זול שאפשר להשתמש בו רק אם יש לך עכבר ישן שאין לא דרייבר והגדרות.

אני מציע גם לבטל את האפשרות בווינדוס Enhance Pointer Speed, כך תבטל את ההאצה של ווינדוס. שוב, אם אתה אובה את האפשרות הזו אז תסמן אותה בדרייבר של העכבר.

כך, תוכל להגדיר את העכבר בדרייבר, עד שתמצא את ההגדרות שמתאימות לך, מבלי התערבות של הגדרות לא נכונות במערכת ההפעלה.

כמובן שגם נוח מדי פעם לשנות רגישות כאשר אתה בתוך משחק, אם יש לך את האפשרות הזו, למשל כאשר אתה עושה זום עם רובה צלף, יותר נוח להוריד לרגע את הרגישות.

מקווה שעזר.

פורסם
  • מחבר

גם יש לי בעיה בדרייבר של העכבר... :s07:

אני מתקין, וכשאני פותח הוא כותב איזה Error... :nixweiss:

פורסם

מה נתת לו לאכול?... אולי זה מקולקל.

פורסם
  • מחבר

נתתי לו לאכול כספית.. זה טוב לא? :silly:

בכל מקרה יש לי win 7 גם X86 וגם X64.. יש סיכוי שאתה עוזר לי למצוא Setpoint באינטרט? כי אני פשוט לא מוצא :P (יש לי את הדיסק אבל פשוט לא עובד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים