עבור לתוכן

החוקים: להצית פחי אשפה - מותר, לחתוך חוטי עירוב שהוצבו בניגוד לחוק - אסור

Featured Replies

פורסם

"לטענת החילונים, עמודי וחוטי העירוב הוצבו בשכונה ללא היתרים בניגוד לחוק. "

ולטענת מישהו אחר הם כן חוקיים. עד שלא תבוא העירייה ותגיד אם הם חוקיים או לא.

פורסם
  • מחבר

"לטענת החילונים, עמודי וחוטי העירוב הוצבו בשכונה ללא היתרים בניגוד לחוק. "

ולטענת מישהו אחר הם כן חוקיים. עד שלא תבוא העירייה ותגיד אם הם חוקיים או לא.

בוא נניח שהם כן חוקיים, למה המשטרה לא עוצרת את אלו שמציתים פחי אשפה?

בכל אופן, כבר בכותרת הכתבה מצויין שהעמודים אינם חוקיים, ובכתבה עצמה נאמר שחרדים הם אלו שהציבו אותם. דברים חוקיים מציבה העירייה/קבלן מטעמה ולא גורמים חרדיים.

בכל מקרה ידידי הדוס, הנקודה היא לא מידת חוקיות העמודים, אלא האופן השונה בו המשטרה מתייחסת לקבוצות אוכלוסייה שונות, בעלות כוח פוליטי שונה.

פורסם

בוא נניח שהם כן חוקיים, למה המשטרה לא עוצרת את אלו שמציתים פחי אשפה?

בכל אופן, כבר בכותרת הכתבה מצויין שהעמודים אינם חוקיים, ובכתבה עצמה נאמר שחרדים הם אלו שהציבו אותם. דברים חוקיים מציבה העירייה/קבלן מטעמה ולא גורמים חרדיים.

בכל מקרה ידידי הדוס, הנקודה היא לא מידת חוקיות העמודים, אלא האופן השונה בו המשטרה מתייחסת לקבוצות אוכלוסייה שונות, בעלות כוח פוליטי שונה.

כותרת הכתבה ב"הארץ" אמרה שהם לא חוקיים. בוא נסגור את המדינה.

לגבי אלו שמציתים פחי אשפה, גם אני חושב שצריך לעצור אותם. והנה חדשות - עצרו אותם

אלה לא עמודים, אלה חוטי עירוב, שאני לא חושב שהעירייה אפילו אחראית לשים אותם, אולי דרך הרבנות (גמובן כל עוד

זה לא מפריע להרבה תושבים). אתה זועק על כח פוליטי, תפתח מפלגה חדשה, תשכנע בוחרים.

אתה מסתכל על כח פוליטי כאילו מפלגות מייצרות לעצמן מנדטים, לא. מפלגות מקבלות מהעם מנדט.

עכשיו, כואב לך שש"ס יושבת קרוב לראש הממשלה, בבקשה, תשיג אתה 13 מנדטים ותשב במקומה.

ובכלל כמו שאמרתי עצרו את חלק מהחרדים שהציתו או שהסיתו (המשטרה לא תעצור 500 איש)

אז כל הדיון שלך פה בכלל נובע משנאה גרידא ולא מאיזו "דאגה" לרווחת כל התושבים במדינה.

פורסם
  • מחבר

אז כל הדיון שלך פה בכלל נובע משנאה גרידא ולא מאיזו "דאגה" לרווחת כל התושבים במדינה.

ברור שהדיון לא נוגע לרווחת כל התושבים במדינה, אכפת לי מרווחת התושבים היצרניים ולא הפרזיטים.

כותרת הכתבה ב"הארץ" אמרה שהם לא חוקיים. בוא נסגור את המדינה.

אלה לא עמודים, אלה חוטי עירוב, שאני לא חושב שהעירייה אפילו אחראית לשים אותם, אולי דרך הרבנות (גמובן כל עוד

זה לא מפריע להרבה תושבים).

אתה טוען שהארץ מציג עובדות שגויות?

אין ספק שהעיתון לא דוגל בתפיסת עולמך החשוכה, אך מכאן ועד לטענה כי הוא מציג מידע שקרי, יש דרך ארוכה.

אם לטענתך העמודים חוקיים, הנך מוזמן להציג אסמכתא כלשהי לעניין.

לגבי אלו שמציתים פחי אשפה, גם אני חושב שצריך לעצור אותם. והנה חדשות - עצרו אותם

אז זהו, שלא. לא אחת נמסר שהמשטרה נמנעה מביצוע מעצרים על מנת לא "להלהיט את הרוחות".

פורסם

מה זה חוטי עירוב? ???

פורסם

מה זה חוטי עירוב? ???

חוטים שמקיפים את האזור כדי לסמן את אחד המנהגים המפגרים יותר הקיימים ביהדות

http://he.wikipedia.org/wiki/תחום_שבת

פורסם

ברור שהדיון לא נוגע לרווחת כל התושבים במדינה, אכפת לי מרווחת התושבים היצרניים ולא הפרזיטים.

אתה טוען שהארץ מציג עובדות שגויות?

אין ספק שהעיתון לא דוגל בתפיסת עולמך החשוכה, אך מכאן ועד לטענה כי הוא מציג מידע שקרי, יש דרך ארוכה.

זו לא תהיה הפעם הראשונה (ע"ע עופרת יצוקה).

פורסם
  • מחבר

^ אשמח לדוגמאות.

פורסם

^^

בכלל לא דוגמה

כי הגוף שחקר הוא הגוף שהואשם

אין הנחתום מעיד על עיסתו
פורסם
  • מחבר

אני מדבר על הכתבה הזאת:

http://www.haaretz.com/hasite/spages/1072036.html

בתחקירים שנערכו לאחר מכן התברר כי אין לדברים שום אחיזה במציאות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3694477,00.html

אתה רציני?

הכתבה מציגה עדויות של חיילים, זה כלל לא משנה (לצורך דיון זה) אם הן נכונות או לא.

"הוראות פתיחה באש מתירניות, הרג אזרחים פלסטינים, הרס מכוון של רכושם - זו תמונת המצב של מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה, כפי שעולה מעדויות ראשונות של קצינים וחיילים שהשתתפו בלחימה, בכנס שהתקיים בחודש שעבר. עדויות אלה נחשפו אתמול באתר "הארץ".

כנס הלוחמים התקיים ב-13 בפברואר השנה במכינה הקדם-צבאית ע"ש יצחק רבין באורנים, ליד טבעון. נטלו בו חלק עשרות מבוגרי המכינה, המשרתים בתפקידים קרביים והשתתפו באופן פעיל במבצע ברצועה. העדויות שלהם מהשטח, רחוקות מרחק רב מטענות צה"ל כאילו הכוחות הקפידו בכל הגזרות על מוסר לחימה גבוה במבצע. הסטנוגרמה של הכנס מתפרסמת בעלון בוגרי המכינה, "בריזה", שיצא לאור השבוע."

זהו הקטע העובדתי בכתבה, משם והלאה הכל ציטוטים.

השאלה הרלוונטית לדיון זה, היא אם אתה טוען שהדיווח בהארץ לפיו אין אישור מסודר של העירייה להצבת עמודים באמצע הרחוב (קרי העמודים הוצבו בניגוד לחוק), חשוד כשקרי?

פורסם

פשש רפי, מישהו פה עשה פסיכומטרי, אה?

הגוף שחקר הוא מצ"ח, והיות שאתה ילד קטן שאפילו לא יודע מה משמעות ראשי התיבות, לא כל שכן מהן דרכי הפעולה של מצ"ח ו/או מהי איכות התחקירים הפנימיים אליה מגיעים בצה"ל, אני מציע לך לשבת בצד ולשתוק, פן תעשה מעצמך צחוק גדול עוד יותר ממה שעשית עכשיו.

אגב, qwerty, הנה דוגמה נוספת (חנוך מרמרי היה עורך "הארץ" באותה תקופה).

qwerty - המשפט "כפי שעולה מעדויות ראשוניות של קצינים וחיילים" לא פוטר את הכתב והעורך מאחריות לדברים שבאים בפסקאות העוקבות, ובפרט - מהאחריות לוודא לכל הפחות שיש בדברים אמת. הסיקור הנרחב שהעניק העיתון ל"עדויות" הללו, שהתבררו באופן לא מפתיע כשקריות, הוא בסך הכל נקודה נוספת בקו המגמה שהוא טווה לעצמו לאורך השנים, של צידוד ומתן במה לדברים שלאו דווקא קיים קשר בינם לבין המציאות, כל עוד הם תואמים את האג'נדה של העיתון.

אני כלל לא טוען שהדיווח שאין אישור להצבת העמודים הוא חשוד כשקרי, בסך הכל הבאתי דוגמה (שתיים, למעשה) למקרים בהם העיתון אכן פרסם מידע שקרי שתאם את השקפת עולמו, והתעלם מעובדות ונתונים סותרים.

פורסם
  • מחבר

^

אתה בטח מתכוון לאיכות התחקירים הפנימיים שצה"ל יכול להגיע אליהם אם הוא רוצה. מדיניות של כסת"ח וטיטוא מתחת לשטיח הם לא דבר חדש בצה"ל.

לא הבנתי את הדוגמא הנוספת. הארץ לא היה העיתון היחיד שקנה את הוידיאו המזויף. צה"ל עצמו בשלב מסוים הודה שהוא זה שהרג בטעות את הילד. או שאתה מתכוון למשהו אחר שפספתי?

עצם העובדה שהיו עדויות לא מעטות, ועצם העובדה שצה"ל טען שלא היה אף מקרה כמו שתואר שם (שכולנו יודעים שמצב כזה לא יתכן) וסירב לביצוע תחקירים בנושא, די חייבו פרסום עדויות כאלו על מנת לעורר דיון ציבורי.

בכל אופן איך אתה מצפה שהעיתון יבדוק עדויות כאלו? הוא לא יכול לזמן חיילים שיתנו עדות בפניו ולחקור אותם...

פורסם

העיתון יכול לבדוק שהעדויות שהוא מתבסס עליהן הן ממקור ראשון, ולא ממישהו ששמע משהו ממישהו אחר. לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים