עבור לתוכן

האם העובדה שהמסך dell 2209wa לא full hd משמעותית???

Featured Replies

פורסם

היי

קניתי מחשב חדש מבוסס i5 עם כרטיס מסך של gigabyte gt220 ddr3 1G

ואני מתלבט בקשר למסך של dell רק בגלל שהוא לא full hd

האם יש לי סיבה לדאגה וכדאי לקנות מסך עם פנל tn יותר זול אך תומך full hd

או לקנות את המסך הנ"ל?

בקיצור האם העובדה שהמסך של dell לא full hd תהיה מורגשת באיזו שהיא דרך

ביחס למסכים נחותים ממנו בפנל אך עם full hd?

תודה...

נ.ב.

האמת שאני לא יודע עם הכרטיס מסך שלי תומך full hd...

פורסם

א. הכרטיס שלך תומך בתצוגת FHD, כמו כל כרטיס מ10 השנים האחרונות בערך (אלא אם כוונתך לפענוח סרטי FHD - אז מדובר רק על 3-4 שנים).

ב. אנחנו אמורים לנחש מה מעשיך עם המחשב הזה? אם הוא מיועד בעיקר לסרטי FHD מן הסתם זה כן משנה (אם כי פחות ממה שמקובל לחשוב, בעיקר אם לא מדובר בבלו-ריי מקורי). אם הוא מיועד לעריכת תמונות מקצועית אז עניין הTN-לא TN משנה הרבה הרבה יותר מהרזולוציה. למשחקים עדיף לא FHD כי זה לא נותן כלום עבור מסך 22" אבל דורש יותר מכרטיס המסך. גם לטקסט ועבודה משרדית לדעתי מסך FHD בגודל הזה יציג הכל בצורה קטנה מדי, אבל זה עניין של טעם ולא תדע עד שתראה בעצמך (בחנות, למשל)

פורסם
  • מחבר

א. הכרטיס שלך תומך בתצוגת FHD, כמו כל כרטיס מ10 השנים האחרונות בערך (אלא אם כוונתך לפענוח סרטי FHD - אז מדובר רק על 3-4 שנים).

ב. אנחנו אמורים לנחש מה מעשיך עם המחשב הזה? אם הוא מיועד בעיקר לסרטי FHD מן הסתם זה כן משנה (אם כי פחות ממה שמקובל לחשוב, בעיקר אם לא מדובר בבלו-ריי מקורי). אם הוא מיועד לעריכת תמונות מקצועית אז עניין הTN-לא TN משנה הרבה הרבה יותר מהרזולוציה. למשחקים עדיף לא FHD כי זה לא נותן כלום עבור מסך 22" אבל דורש יותר מכרטיס המסך. גם לטקסט ועבודה משרדית לדעתי מסך FHD בגודל הזה יציג הכל בצורה קטנה מדי, אבל זה עניין של טעם ולא תדע עד שתראה בעצמך (בחנות, למשל)

תודה על התגובה.

א. סתם כדי לדעת - הכרטיס שלי תומך גם פיענוח סרטי fhd?

ב. המחשב מיועד למשחקים קלים, גלישה, תיכנות וצפיה בסרטים. לא לעריכה מקצועית של תמונה וכו' אלא שימוש ביתי קליל

אז בשורה התחתונה, לדעתך - עדיף ללכת על מסך זול יותר שתומך fhd או את הנוכחי?

תודה מראש

פורסם

א. כל כרטיס כיום תומך בפענוח FHD חוץ אולי מכמה אופציות וקידודים מסויימים (לא קריטי בכלל, בעיקר עם מעבד חזק).

ב. לדעתי האישית אין שום סיבה שמצדיקה קניית 22" FHD אלא אם יש לך שימוש שדורש את הרזולוציה הזו. לדעתו של אדם אחר, יכול להיות נוח יותר לערוך מסמכים על מסך "גדול" יותר. את זה כאמור תצטרך לראות לבד.

ג. אני לא מספיק מעודכן כדי להמליץ על דגם ספציפי (יש לי מסך T220 של סמסונג, שאני מרוצה ממנו מאוד למרות שהוא גם לא FHD וגם TN אבל הוא כבר לא נמכר בימינו, ואני לא מכיר את ה2209), אבל שוב - אין סיבה להתעקש על FHD.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהולך היום בשוק

רוב המסכים החדשים שיוצאים - גם הזולים שבינהם יוצאים עם fhd..

פורסם

לדעתי ב22" ההבדי בין FHD לרזולוציה של הדל הוא די חסר משמעת.

עומק הצבע לעומת זאת משחק הרבה יותר לטובת הדל בסרטים.

פורסם

קניתי את ה-2209WA לפני בערך שנה. אני בין השאר צופה בו בסרטי FHD והוא מעולה גם בשימוש זה וגם היום מדהים אורחים שרגילים למסכי TN.

התועלת ב-FHD בטלה בשישים לעומת היתרונות של הפאנל המתקדם יותר שיש ב-2209WA בעיקר מבחינה של צבע וזוויות צפיה (עוד תכונה חשובה כאשר צופין בסרטים בחברותא).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים