עבור לתוכן

הקמת רשת 1GB ביתית, המלצות ושיפורים.

Featured Replies

פורסם

מזה זמן רב אני חושק בהקמת רשת ביתית במהירות גבוהה, הסוויטש שברשותי הוא ES-5500P מתוצרת אדימקס התומך במהירות הזאת.

עד היום נעשה שימוש בכבלי CAT5E, אך התוצאות לא היו משביעות רצון - כ16 MB\S

בעת שידרוג לכבל CAT6, הגעתי ל60 MB\S

נכון לעכשיו- אני רוצה לנצל את המקסימום , ולכן הצלחתי לשים יד על כבלי CAT7 עם קונקטורים של RJ45 , שהיו חסרים לי - ולא היו פשוטים להשגה כלל.

אומנם העברתי בעבר בתוך קירות החדר שלי את הכבלים האלו - אך לא הצלחתי להשיג כבלים מהקיר למחשב, אני עתיד לסיים את ההרכבה של הרשת שתכלול כ4 מחשבים בימים הקרובים (צריך לחווט את הכבלים שבקירות לתוך השקעים)

הכרטיסים במחשבים הם כרטיסי OB של REALTEK , האם יש סיכוי שהם יגבילו אותי? האם כדאי להשקיע בכרטיסים נפרדים?

אשמח לשמוע כל דבר שיוכל להועיל להשגת המטרה.

פורסם

לא רוצה ליאש אותך, אבל אין שום בעיה להעביר 1G על כבלים של CAT 5E (לא UTP אלא FTP או STP). אני מעביר 1G על כבלים CAT 5E באורך 70 מטר ומקבל 70-80MB/s בלי שום בעיה. ניחא לעבור ל-CAT6 אבל CAT7? זה לא יתן לך כלום.

פורסם

אני בספק שהמעבר מCAT6 ל7 יתן לך שיפור משמעותי, גם ככה CAT6 נועד למהירות של 10G,

CAT7 עובר את הסטנדרטים בשביל 100G למרחקים קצרים.

60 מגה לשניה נשמע לי כמו מהירות שלא יהיה מוזר אם היא מהירות ההארדיסק שלך,

אתה בטוח שהמחשב עצמו הוא לא המגבלה כרגע?

פורסם
  • מחבר

מדובר בדיסקים מהירים יחסית, ובחלק מהמחשבים יש בכלל מערך של RAID0..

לכן אני לא מצפה לירידה בביצועים

כמו כן, העדפתי להשקיע בCAT7 בגלל שהכבלים בקירות רצים יחד עם כבלי חשמל וטלפון (אומנם בתעלות נפרדות), אך אני רוצה למנוע את ההפרעות האפשריות.

עם ציוד שכזה - בעצם המגבלה היחידה היא הדיסקים הקשיחים, לא?

איך הסוויצ' יתמודד עם כל התעבורה הזאת? מדובר במוצר לא "קר" יחסית, ואני שוקל לקרר אותו. דעתכם?

פורסם

מזה זמן רב אני חושק בהקמת רשת ביתית במהירות גבוהה, הסוויטש שברשותי הוא ES-5500P מתוצרת אדימקס התומך במהירות הזאת.

עד היום נעשה שימוש בכבלי CAT5E, אך התוצאות לא היו משביעות רצון - כ16 MB\S

בעת שידרוג לכבל CAT6, הגעתי ל60 MB\S

יכול להיות שקודם בכבלים של 5E היו מחוברים רק ארבעה גידים ועכשיו בכבלים של 6 חוברו כל שמונת הגידים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים