עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית קווית ואלחוטית - המלצות ויעוץ

Featured Replies

פורסם

כיום ברשותי מודם ADSL של אזטק 600E שמופעל בראוטר ומחשב אחד ומדפסת. ומחובר לבזק במהירות של 1.5M

אני מעוניין להקים רשת ביתית בכדי להכניס יותר מחשבים ולשתף ביניהם גם את המדפסת שהיא מדפסת רשת קוווית ואלחוטית.

מקריאה של הפורום הכנתי תרשים שמראה איך אני חשבתי להקים את הרשת. מצורף הקובץ.

השאלות שלי הן:

1. איך אמור להיות מחובר הראוטר האלחוטי? כ ראוטר? כ AP?

2. האם להשאיר את המודם DSL כראוטר או כמודם?

3. ראיתי שממליצים כאן על הנתב Edimax BR-6524N האם כדאי להשקיע עוד 200 ש"ח ולקנות את הנתב Edimax BR6574N (כי יש לו חיבורי GIGA LAN?)

4. האם הנתב של בזק דגם N טוב כמו הנתב הנ"ל?

5. איזה דגם של SWITCH כדאי לקנות? האם גם כאן כדאי להשקיע עוד ולקנות SWITCH שתומך ב GIGA LAN?

6. איזה כרטיס רשת אלחוטי שתומך ברשת N מומלץ לקנות?

7. בכדי להפוך את הדיסק הקשיח החיצוני לדיסק רשת המליצו כאן על המוצר TP-LINK TL-PS310U. האם לא עדיף לחבר את הדיסק הזה למחשב ולשתף אותו במקום לחבר אותו למוצר הזה?

סליחה על כמות השאלות אבל העדפתי לרכז אותם בפוסט אחד במקום בהרבה פוסטים.

אשמח לקבל תשובות.

בתודה על שיתוף הפעולה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

1-2. הכי פשוט, להחזיר את האזטק למצב מודם ולחבר אליו נתב באופן סטנדרטי. שרשור נתבים ממש לא מומלץ.

3. זה תלוי אם אתה צריך חיבורי 1G. קצב העברה ב-1G הוא בערך פי 5 עד פי 6 יותר טוב מ-100MB אבל זה בא לידי ביטוי רק אם יש לך כמויות גדולות של מידע להעברה בין המחשבים.

4. "טוב" זו מילה רחבה ביותר. מצד אחד הנתב של בזק תומך בחיבורי מדפסת ודיסק חיצוני אבל ה-EDIMAX תומך ב-QOS. בסופו של דבר זו שאלה של תכונות. קח גם בחשבון שהנתב של בזק כובל אותך לבזק כי הוא כולל מודם ADSL -- אין לו שימוש ברשת הכבלים אם אי פעם תעבור לשם.

5. כמו 3 - תלוי אם אתה רוצה רשת של 1G או של 100MB.

6. לאן אתה הולך לחבר את הכרטיס הזה -- למחשב נייד או נייח? נייח כדאי לחבר בכבל ולא באלחוט.

7. זה אפשרי, אל אז המחשב צריך להיות דלוק כל הזמן וחבל על החשמל...

שאלה לך -- הדיסק החיצוני שמחובר במסדרון הוא חלק ממערכת HTPC? אתה מתכוון לחבר אותו באלחוט או בכבל? אתה מתכנן לשדר קבצים באלחוט מאחד המחשבים המרוחקים אל ה-HTPC לצורך צפיה?

פורסם
  • מחבר

• 1. אם אחזיר את האזטק למצב רגיל הנתב שיחובר אליו יהיה האלחוטי. הבעיה היא שנקודת טלפון יש לי רק היכן שממוקם המודם היום ולא היכן שתכננתי למקם את הנתב. ובנוסף יהיה נדרש להחזיר כבל CAT5 לכיוון ה SWITCH מהנתב בכדי להזין את שאר הצרכנים, דבר שלא ניראה לי ישים מבחינת היכולת להעביר שני כבלי CAT5 בתוך התעלה שבקיר. אפשרות אחרת היא למקם את הנתב האלחוטי ליד המודם בחדר העבודה, מבדיקה שעשיתי עם נתב של בזק 2650 בחדר הילדים היתה קליטה של 30% עוצמת אות. האם הנתב 6524 ישפר זאת?
  • 2. מה הכוונה בכמויות גדולות של מידע להעברה? באיזה גדלים מדובר?
  • 3. האם תוכל להסביר לי מתי אני מפעיל את ה QOS ומתי אני אמור להרגיש בחסרונו?
  • 4. האם תוכל להמליץ לי על SWITCH של 100M ושל 1000M
  • 5. הכרטיס יהיה מחובר למחשב הנייח שבחדר הילדים כי לשם אין לי שום דרך להעביר כבל רשת הוא חייב להיות אלחוטי. אשמח לשמוע המלצות.
  • 6. גם ההתקן של TP LINK חייב להיות מחובר לחשמל בכדי לפעול אז איזה יתרון נוסף יש להתקן הזה?
  • 7. המטרה של הדיסק החיצוני בלשב הזה לשמש למאגר מידע משותף לסרטים מוזיקה וכו' בין כל המחשבים (לא ממש HTCP. בהמשך אולי אקים מערך HTCP. אני מתכוון לחבר אותו על יד התקן כמו ה TP-LINK בחיבור קווי. יהיו מחשבים אלחוטיים שימשכו משם קבצים ויעלו לשם קבצים

פורסם

1. המיקום "הנורמלי" של נתב הוא בסמוך למודם. בעקרון ניתן להפריד בינהם על ידי העברת כבל רשת ארוך, אבל הרבה יותר פשוט להאריך את קו הטלפון. ככה גם לא צריך לפרוס שני כבלי רשת הלוך וחזור.

2. כשאתה נדרש להעביר מגות של מידע ההבדל בין חיבור 100M ל-1G הופך להיות משמעותי כי רשת של 1G מהירה בערך פי 5 עד פי 6 מרשת של 100M.

3. QOS הוא רלוונטי כאשר יש מתחרים רבים על החיבור לאינטרנט ואתה רוצה להקצות לכל מחשב רוחב פס משלו.

4. ה-SWITCH-ים של DLINK ו-EDIMAX הם טובים מאוד.

5. לך על כרטיס רשת מהחברה המייצרת את הנתב -- ככה תובטח תאימות מלאה. אם אתה הולך על כרטיס לנייח, קנה כרטיס PCI המתחבר בתוך המחשב ותרכוש מאריך לאנטנות.

6. הוא חוסך את הצורך במחשב דולק כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

1. מבין שני הנתבים:

Edimax BR-6524N

D-Link DIR615

מה המומלץ ביותר מבחינת ניהול הרבה חיבורים ביציאה לאינטרנט, ומבחינת היכולת להעתיק קבצים ב WAN ל LAN ומ LAN ל WAN במהירות?

2. בקנית כרטיס רשת PCI מתקן N למחשב האם קניה של מאריכי אנטנות ל שלושה אנטנות זה הכרח? זה אמור ליקר משמעותית את העסק לא?

פורסם

1. לא אין העדפה מיוחדת בין השניים -- שניהם טובים.

2. זה לא חיוני אבל מיקום האנטנות מאחורי הנתב מקטין מאוד את היכולת של הכרטיס. המאריך ממקם את האנטנות בצורה הרבה יותר טובה. יש כאלה ב-EBAY ב-10$ -- כמו זה -- http://cgi.ebay.com/Foldable-3-Band-High-Gain-Wireless-Router-SMA-Antenna_W0QQitemZ230438321424QQcategoryZ86720QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DDLSL%252BSIC%26its%3DI%252BC%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D10%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D8001560228701405400

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים