עבור לתוכן

לאיל ברקוביץ יש ביצים גדולות -כבוד

Featured Replies

פורסם
קודם כל, אני בדעה להחזיר את גרנט לעוד קדנציה.

אני לא רואה את גרנט חוזר, הוא כרגע חתום על חוזה באנגליה ומעדיף להישאר בקבוצה באחת הליגות הגדולות באירופה מאשר לחזור לאמן את נבחרת ישראל.

דבר שני, כן אני מעדיף את ברקוביץ' על פני זר שלא מכיר את השחקנים והליגה ב-20 מיליון שקל

אתה רואה את זה כיתרון, אני רואה את זה כחסרון - מאמן זר לא יהיה אחד שקל להשפיע עליו וידוע לכל אחד שלברקוביץ' יש חברים שעדיין משחקים ואני מניח שהוא יעדיף אותם על פני שחקנים אחרים, כמעט כל מאמן ישראלי אחר שנותן לשיקולים זרים להתערב בבחירת ההרכב שלו.

דבר שלישי, כשרון שווה פונטנציאל, אתה מציג את זה כאילו כשרון זה דבר שלילי וזה דבר מגוחך.

לא מדובר בדבר שלילי אך כאשר אתה מסתמך אך ורק על הכשרון שלך וחושב שאתה השחקן/מאמן הכי טוב בעולם, משהו כנראה דפוק אצלך. כשרון הוא נקודת התחלה טובה מאוד אך אם אתה לא משקיע ומשפר את כל האספקטים במשחק שלך, אתה לא תגיע לרמות הגבוהות ביותר.

ודבר אחרון, ברקוביץ' שיחק באנגליה שנים רבות ויודע מה זה אימון ברמה גבוהה, כל המתנגדים לברקו אומרים שזה שהוא לא אימן, זה אומר שהוא לא מבין כלום.

גם רוני רוזנטל שיחק ברמות הגבוהות ביותר באנגליה ובאירופה, לא ראיתי את שמו ברשימת המועמדים לאימון הנבחרת והוא מעולם לא הציע את עצמו כמאמן ענק מבלי לאמן בוגרים במשך דקה אחת ומבלי לעבור קורס מאמנים של FIFA.

פורסם

אני לא רואה את גרנט חוזר, הוא כרגע חתום על חוזה באנגליה ומעדיף להישאר בקבוצה באחת הליגות הגדולות באירופה מאשר לחזור לאמן את נבחרת ישראל.

אתה רואה את זה כיתרון, אני רואה את זה כחסרון - מאמן זר לא יהיה אחד שקל להשפיע עליו וידוע לכל אחד שלברקוביץ' יש חברים שעדיין משחקים ואני מניח שהוא יעדיף אותם על פני שחקנים אחרים, כמעט כל מאמן ישראלי אחר שנותן לשיקולים זרים להתערב בבחירת ההרכב שלו.

לא מדובר בדבר שלילי אך כאשר אתה מסתמך אך ורק על הכשרון שלך וחושב שאתה השחקן/מאמן הכי טוב בעולם, משהו כנראה דפוק אצלך. כשרון הוא נקודת התחלה טובה מאוד אך אם אתה לא משקיע ומשפר את כל האספקטים במשחק שלך, אתה לא תגיע לרמות הגבוהות ביותר.

גם רוני רוזנטל שיחק ברמות הגבוהות ביותר באנגליה ובאירופה, לא ראיתי את שמו ברשימת המועמדים לאימון הנבחרת והוא מעולם לא הציע את עצמו כמאמן ענק מבלי לאמן בוגרים במשך דקה אחת ומבלי לעבור קורס מאמנים של FIFA.

חביבי, בסופו של דבר, מה אתה מעדיף עוד נילסן עטור ניסיון ב-24 מיליון שקל? או ניסיון לעשות משהו עם משהו ישראלי?

אני מעדיף את ברקו על כל מאמן זר שיביאו בסכומים כאלו, שאגב עומדים על 17 אחוז מתקציב ההתאחדות.

בנוגע לגרנט, אני יודע שזה המצב, אבל הוא לדעתי הכי מתאים ואפילו אני חושב שלא בדקו את הכיוון.

ברקו+ 2 מאמנים ישראלים טובים ומוכחים הם אחלה, ברקו יביא את המוטיבציה והחיבור לאוהדים שאין כבר שנים על גבי השנים לנבחרת וגם יביא את ניסיונו בכדורגל ובנבחרת, ו-2 המאמנים הנוספים המוכחים יתנו את השאר, וכן אני רואה בזה אופציה מאוד ליגיטימית. אני מצפה שתתייחס לאופצית ברקוביץ, לא כברקו כבודד אלא לכל הרעיון שהוא מציג, כי אם זה היה כך, גם אני לא הייתי תומך בו.

פורסם
האופציה השניה שעומדת בפני לוזון ויועציו המקצועיים, היא לשלב בין השיקול הפוליטי (מאמן זר) לבין האינטרס הספורטיבי (איל ברקוביץ'). צוות אימון שיכלול את ברקו כמאמן ראשי ואת אחד הזרים - למשל, פרנק רייקארד - כעוזרו, יתן מענה מלא לצרכים המקצועיים של נבחרת ישראל. למרות שמדובר בשני מאמנים בעלי איכויות דומות, הרי שהם יוכלו להשלים זה את זה בדגשים שונים. רייקארד יביא איתו נסיון בטורנירים גדולים, הבנה טקטית, שיטת משחק מתקדמת, תכנון לטווח ארוך, קור רוח, טביעת עין, לימוד של הקבוצות היריבות, התעמקות בפן התיאורטי של הכדורגל, יוקרה בינלאומית, הופעה ייצוגית, כושר ביטוי, מודעות לשיתוף פעולה עם הנבחרות הצעירות, שדרוג מערך גידול השחקנים בגילאים הנמוכים יותר, סביבת עבודה תומכת, חשיבה חיובית, משמעת ודוגמה אישית, ויציאה מסודרת לנבדל. איל ברקוביץ', מצידו, יתרום את השאר.

על איזו מוטיבציה וחיבור מטורף לשחקנים של ברקו כל העולם ואחותו מדברים בכלל? אנחנו מדברים על אותו בן אדם שבגלל שהעיפו אותו מהנבחרת הוא החליט שישראל זאת מדינה מסריחה ושהוא שונא את הנבחרת? כזה בן אדם אתם רוצים שיאמן את הנבחרת?

אנחנו מדברים על אותו בן אדם שמאונן על עצמו במראה? מאמן שמחדיר מוטיבציה הוא מאמן שאוהב את השחקנים שלו - לא מאמן שגורם להם לשנוא אותו(ראינו כבר את יחסי האנוש המצויינים שלו באנגליה - שם בעטו לו בסנטר) כי הוא יגיד להם כל שנייה "אני הייתי השחקן הכי טוב בכל הזמנים ואתם אפסים לעומתי".

פורסם

עובדה שלא מעט אנשים רוצים אותו בנבחרת ולא מחוסר ידע או בורות.

אין ספק, שהחיבור של הקהל לנבחרת יהיה גדול יותר עם ברקוביץ' יהיה שם, ויבוא קהל יותר גדול.

בכל מקרה, אני רואה כמאמן זר אפשרות טובה, אך יקרה מדיי בהגזמה. ושילוב של ברקו עם מאמנים מנוסים יכול להביא את הנבחרת לאיפה שאנחנו רוצים אותה ואם לא, לפחות נחווה כדורגל יפה, התקפי ולא פחדני ואפור כמו בקמפיינים האחרונים.

פורסם
  • מחבר

על איזו מוטיבציה וחיבור מטורף לשחקנים של ברקו כל העולם ואחותו מדברים בכלל? אנחנו מדברים על אותו בן אדם שבגלל שהעיפו אותו מהנבחרת הוא החליט שישראל זאת מדינה מסריחה ושהוא שונא את הנבחרת? כזה בן אדם אתם רוצים שיאמן את הנבחרת?

אנחנו מדברים על אותו בן אדם שמאונן על עצמו במראה? מאמן שמחדיר מוטיבציה הוא מאמן שאוהב את השחקנים שלו - לא מאמן שגורם להם לשנוא אותו(ראינו כבר את יחסי האנוש המצויינים שלו באנגליה - שם בעטו לו בסנטר) כי הוא יגיד להם כל שנייה "אני הייתי השחקן הכי טוב בכל הזמנים ואתם אפסים לעומתי".

תראה לפעמים צריך לקחת סיכונים ובמקרה הזה אני לא רואה הרבה מה להפסיד

זאת כל עוד מכינים הסכם נורמלי שאומר שאם לא עולים שלב המאמן מפוטר וכמובן לא מקבל יותר משכורות

בניגוד למה שקורה היום

למשחקי ידידות יכולים לקחת מאמן ישראלי זוטר בשקל וחצי -לא מאמן מנופח שמקבל משכורת מנופחת

בעניין גרנט הוא לא הצליח בנבחרת בעבר ויש לי הרגשה שעבר את השיא

אני הייתי מעדיף מאמן שיש לו ביצים גדולות שינסה ללכת על כל הקופה -אולי יפסיד בגדול אבל אולי יצליח לעלות שלב

נימאס לי מכל המאמנים של "הפסדנו בכבוד " שאם הם מפסידים לאנגליה או צרפת וכו בגול 1-2 זה טוב מבחינתם וטיקו זה בכלל השג ענק

צריך ללמד אותם חשבון טיקו זה רק נקודה אחת והפסד זה 0

ועשרות שנים היו פה 0 עליות

נכון גם בגלל השחקנים אבל לא רק

פורסם

ואם לא, לפחות נחווה כדורגל יפה, התקפי ולא פחדני ואפור כמו בקמפיינים האחרונים.

"כלב נובח אינו נושך".

ברקו יכול לדבר עד מחר על כדורגל התקפי ולא פחדני ואפור - אבל בינתיים לא ראיתי כזה כדורגל מבריק והתקפי באף אחת מן הקבוצות שהוא אימן... מעניין למה :bash:

הערובה היחידה לכך שיהיה משחק התקפי היא שברקו חושב שהוא אוהב והוא יטמיע משחק התקפי - ונגד גרמניה נגיד או צרפת שיהיו להם 9 שחקנים ברחבה שלנו בכל שלב - באמת יהיה לנו משחק התקפי? באמת כדאי בכלל משחק התקפי? מה שברקו אומר נקרא פופוליזם זול ותו לא. הוא אומר את מה ש"העם רוצה לשמוע" ופחות או יותר זהו. הוא קליפה ריקה של אימרות סרק ופופוליזם חסר ביסוס.

אני בדיוק יוצא אז שאחזור אתן פה קישור לראיון שהוא נתן ב"ספורט הארץ" לפני בערך שנה-שנה וחצי. אם אתם קוראים את הראיון הזה וחושבים שהוא צריך להיות מאמן הנבחרת ולייצג מישהו מכם... אז אני מאחל לכם בריאות נפש.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף מאמן מטורלל לנבחרת ממאמן זקן מידי או יקר מידי

זה לא שיש לנו נבחרת ברזיל שלהם יש מה להפסיד

לנבחרת ישראל אין מה להפסיג כרגע והרבה להרוויח

פורסם

הדעה שלי לטובת גרנט מתבססת בגלל שהוא ישראלי ומכיר את השחקנים ואת המנטאליות ובנוסף הוא מאמן בליגה הטובה בעולם, ומתחרה עם קבוצה קטנה בקבוצות גדולות ברמה גבוהה.

בנוסף, אמנם לא היו יותר מדיי ניצחונות בקמפיין שהוא הוביל, אך לא היה גם הפסדים צורמים.

פורסם
  • מחבר

כי הוא שיחק הגנתי

במשחק כזה סיכוי מאוד נמוך לעלות שלב שניצחון נותן 3 נקודות וטיקו רק 1

תחשוב על זה ככה קבוצה שמנצחת משחק אחד ומפסידה אחד מקבלת 3 נקודות

לאומת קבוצה שעושה 2 טיקו ומקבלת רק 2 נקודות

נגיד יש בית של 3 קבוצות (לצורך הדיון )

ישראל \אנגליה \צרפת

ישראל עושה הכל טיקו

היתר מנצחות אחת את השניה בבית

מצב כזה ישראל מקום אחרון בבית כזה ובגלל זה לא עלינו בתקופת גרנט -עד כמה שאני זוכר היה הרבה טיקו בתקופתו

לעלות בצורה כזאת צריך באמת בית מוזר שחוץ מלנצח את הקטנות שהקבוצות הגדולות יפשלו

ופה צריך מאמן אם ביצים שיסתכן ולא יחלום על בית מוזר

פורסם

תחשוב על זה ככה:

לאנגליה/צרפת/גרמניה/הולנד/ספרד או כל נבחרת אירופאית טובה אחרת יש התקפה קטלנית. יכולה להיות לנו גם התקפה טובה מאוד, אבל לא משנה איך תסתכל על זה, ההתקפות של הנבחרות האלה ימחצו אותנו ברגע ש"נשחק התקפי". זה כבר לא יהיה הפסדים מינימליים או תיקויים של "לצאת בכבוד", אלא תבוסות כואבות ומשפילות. יותר מזה, לנבחרת ישראל יש המון מה להפסיד. הפסדים = ירידה בדירוג העולמי = יותר נבחרות חזקות בטורנירים הבאים. יש מבין?

פורסם
  • מחבר

Yoav איך אומרים "מי שלא מסתכן לא מרוויח "

לא אכפת לי הפסדים גדולים זה לא משנה מה שמשנה זה סיכוי עליה או לא

וכבר עשרות שנים לא עלינו

לנבחרת ישראל יש המון מה להפסיד. הפסדים = ירידה בדירוג העולמי = יותר נבחרות חזקות בטורנירים הבאים. יש מבין?

לא משמעותי בכלל לנבחרת ישראל במצב שלה היום

גם ככה ברזיל או ארגנטינה לא ישחקו מוקדמות באירופה

הנבחרות החזקות ביותר שיכולות להגיע זה נבחרות כמו אנגליה \צרפת \איטליה \וכו

ובשנים האחרונות הם לא מי יודע מה

פורסם

קרירין, רק לצורך העניין, מספר נבחרות המדורגות מתחת לישראל (באותו דירוג לצורך הטורנירים), שלנבחרת שלנו אין סיכוי לנצח:

דנמרק, סלובקיה, אירלנד, רומניה, תורכיה, שבדיה ואני יכול להמשיך אם רק תרצה.

פורסם

אני מעדיף מאמן מטורלל לנבחרת ממאמן זקן מידי או יקר מידי

זה לא שיש לנו נבחרת ברזיל שלהם יש מה להפסיד

לנבחרת ישראל אין מה להפסיג כרגע והרבה להרוויח

מאמן מטורלל? גומא אגייאר לאימון הנבחרת!

מאמן מצחיק ומפתיע? רועי לוי לאימון הנבחרת!

ואני חושב שיואב הסביר טוב את השטות הזו של "אין מה להפסיד".

פורסם

אייל ברקוביץ' הוא בן אדם תת רמה ובזיוני וזוהי תהיה בושה אחד גדולה עם הוא ייצג את מדינת ישראל במשהו, ומה לעשות נבחרת ישראל מייצגת את המדינה.

הסיבה היחידה שהאפס הזה קיים מסיבת עיתונאים היא כדאי לנסות להגדיל לעצמו את הבאז ולתת לעצמו איזשהו סיכוי קטן להיות מאמן, ולדעתי המסיבת עיתונאים הוכיחה שהבן אדם מגלומן, מנותק מהמציאות ואפס אחד גדול.

פורסם

בהקשר גרנט, זה נכון שהוא שיחק הגנתי, אבל ברגע שנותנים קדנציה אחת לכל מאמן, הוא לא יכול לתקן את הטעויות שלו, וכנראה שזה לא כזה פשוט לאמן את הנבחרת, עם כל כך הרבה מאמנים נכשלו.

ויודע מה, אולי גם הציפיות שלנו ממש לא מתואמות את המציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים