עבור לתוכן

גיבוי יומי באמצעות כונן חיצוני iOmega..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי כונן חיצוני מתוצרת iOmega בגודל 1 טרה המתחבר למחשב באמצעות כבל רשת.

לכונן מצורפת תוכנה חיצונית המאפשרת לבצע גיבוי יומי בשעה ייעודית של תיקיות וקבצים שאבחר באופן אישי.

ביצעתי את התהליך פעם אחת, וראיתי שבעצם התוכנה יוצרת מעין מספר-קבצים גדולים המכילים, כנראה, את הגיבוי שלי.

שאלתי היא, האם שווה להשאר במתכונת הזאת, או לגבות באופן ידני?

כלומר, במצב הנוכחי, אני 'תקוע' עם קובץ בסיומת לא מוכרת, שרק התוכנה הספציפית הזאת כנראה יודעת לטפל,

מי יודע, עוד כמה שנים, אם חס וחלילה אזדקק לגיבוי, ולא אדע כיצד לחלץ אותו.

עצות?

פורסם

...

מי יודע, עוד כמה שנים, אם חס וחלילה אזדקק לגיבוי, ולא אדע כיצד לחלץ אותו.

עצות?

ופה בדיוק הבעיה שלך - דיסקים קשיחים אינם אמורים להיות אמצעי גיבוי ארוך טווח - בשביל זה יש טייפים

בנוגע ספציפית לתוכנה - אני אישית אוהב קבצים בדידים

פורסם

לגבי הסיומת של הקובץ:

תוריד תוכנת winrar או 7zip (או כל תוכנה שיודעת לטפל בקבצי zip64)

תשנה את הסיומת של הקובץ הגדול ל - zip (תרשום את הסיומת הקודת אם לא יעבוד שנה בחזרה) ותנסה לפתוח אם אחת התוכנות שרשמתי

פותח?

פורסם
  • מחבר

תודה לכם! :D

פורסם

התוכנה שמסופקת ע"י iomega היא Retrospect express HD. זאת גרסה פשוטה להפעלה של Retrospect Express Pro. חברת iomega ותוכנת Retrospect שייכות לענקית האיחסון EMC כך שאין חשש שתשאר ללא תמיכה ושלא תוכל לפתוח את הקבצים שהיא יוצרת בעתיד הנראה לעין.

Retrospect נחשבה במשך שנים לתוכנת הגיבוי הטובה ביותר וגרסת הגיבוי שלה לשרתים הייתה הסטנדרט בתחום.

אני משתמש בה כבר כ-6 שנים והיא עושה עבודה מצויינת.

כל זה לא אומר שאין אלטרנטיבות מצויינות (חלקן בחינם, כמו Cobian).

במידה ואתה מחליט להמשיך ולהשתמש בה תשקול לעבור לגיבוי פחות צפוף (אולי פעם בשבוע). הסיבה היא שהתוכנה מבצעת גיבוי אינקרמנטלי (בגרסה המלאה יש כמה אפשרויות נוספות). המשמעות היא שבגיבוי הראשון התוכנה יוצרת גיבוי לכל מה שבחרת לגבות (דיסק שלם, תיקיות וקבצים ספציפים וכו'). בכל מועד גיבוי נוסף היא תגבה את הקבצים החדשים שנוצרו באותן תיקיות/דיסקים שבחרת לגבות וכן את כל הקבצים שנשמרו מחדש מאז הגיבוי הקודם (למשל גליון אקסל שנפתח, שונו בו מספר נתונים והוא נשמר מחדש באותו השם). החסרון בכל העניין הוא שנוצרים המון קבצי גיבוי (לפחות שניים בכל גיבוי) שלאט לאט יסתמו לך את דיסק הגיבוי.

היתרון בשיטה זאת שאתה יכול לחזור לגרסאות ישנות של קבצים שאתה עובד עליהם ולא רק לגיבוי האחרון, דבר חשוב ביותר כשעובדים על פרוייקט גדול במשך זמן ארוך. במקרה זה גיבוי יומי יהיה חשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים