עבור לתוכן

מפרט למחשב לעבודות גרפיקה Photoshop ו-Freehand

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מפרט למחשב PC שישמש לעבודות גרפיקה בתוכנות Photoshop ו Freehand במחיר של עד 8000 שקל - לא כולל מסך.

האם יש כרטיסי מסך שמשפרים בצורה משמעותית את הביצועים של התוכנות הנ"ל ?

האם יש מפרט של מחשב שנותן ביצועים כמו של MAC G4 או G5 ?

פורסם

אני לא מאמין שיש כרטיסי מסך שממש משפיעים על העבודה עם התוכנות האלו, אלא אני חושב שהן מתבססות בעיקר על כח מחשוב (מעבד + זיכרון).. כל כרטיס מסך פשוט אמור להספיק לדעתי (כמו Radeon7000), או אם אתה חושב על משהו מקצועי עם יותר ממסך אחד, אז אולי Radeon9200, או איזה כרטיס מטרוקס, שנחשבים לאיכותיים יותר מבחינת הדו מימד (אבל בימינו הם מיושנים ויקרים).

CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1688.85 ] 1

Motherboards for Intel : Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard (800 Mhz,AGP Pro,1394,Dual DDR,S-ATA,Intel LAN,USB 2) [ ¤ 805.85 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 2

Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 691.06 ] 1

Video Cards : Gigabyte RADEON 9200 64MB DDR DVI TV-Out Retail VideoCard [ ¤ 382.65 ] 1

Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1

CD-RW : Lite-On 52/32/52 Black Retail CD-RW [ ¤ 306.33 ] 1

DVD-RW : Optorite DD0203 4/2.4/12//24/10/40 DVD±RW [ ¤ 999.98 ] 1

Keyboards : Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/Heb PS2 Silver-Black Keyboard [ ¤ 77.62 ] 1

Mouse : Logitech MX500 High Performance PS2 | USB Optical Mouse [ ¤ 306.43 ] 1

Cases : Chieftec Aluminium AH-01SL Tower (P/S not included) [ ¤ 407.05 ] 1

Power Supplies : Thermaltake TT420APD 2-fan APFC Power Supply [ ¤ 328.86 ] 1

Total : ¤ 7150

אני מאמין שהביצועים יהיו מעל למחשבים של אפל..

באקסלנט יש לך מחירים של שלל כרטיסי מטרוקס אם זה מעניין אותך..

פורסם

חבל על הכסף, לדעתי.

תראה, מחשב שמיועד לגרפיקת 2D הוא פחות או יותר מחשב משרדי בסופו של דבר.

הייתי משקיע בו עד 5500, לא יותר. את הכסף שתחסוך - תשקע בטאבלט מקצועי (Intous2 למשל)

ואם לא בזה אז במסך שני.

אני הייתי ממליץ לך ללכת על המפרט הבא :

1. מעבד אינטל 2.4C, 800Mhz, HT - בערך 1050.

2. לוח אם MSI Neo2-LS (אם תמצא את גרסת D.O.T בכלל טוב, אבל גם הרגילה סבבה) - בערך 630 ש"ח.

3. 512Mb זכרון DDR400, עדיף מהיר. Corsair או משהו בסגנון. - בסביבות ה 600-900 ש"ח, תלוי כמה מהיר.

4. כרטיס מסך Radeon9600PRO (עדיף עם VIVO), למקרה שתרצה גם לשחק. אם תעדיף כרטיס שיודע לתפעל

3 מסכים (!!!) לך על המטרוס פריליה (שחוץ מזה הוא סתם יקר). הראדאון עולה בערך 1150 ש"ח.

עד כאן השלד של המחשב עולה בערך 3500-3700 ש"ח.

על כל המסביב (מארז, מקלדת+עכבר+הארדיסק+צורב משולב DVD) לא הייתי מוציא יותר מ-2000 ש"ח.

ככה שיוצא לך סה"כ 5500 שקל, למחשב שייתן לך ביצועים עדיפים על מאק, יש לך פוטנציאל O/C גבוה,

ונשאר לך עודף לעוד מסך / טאבלט מקצועי.

8)

פורסם

המפרט של BIODOME עדיף אך הייתי משנה מס' דברים:

לוח אם הייתי מחליף ל-Epox EP-4PCA3+ Intel 875P במקום ה-GIGABYTE הבינוני. אמנם בביקורת הוא המנצח הבלתי מעורער אך הוא מתחרה בלוחות אשר מבוססים על צ'יפסטים מיושנים ממנו.

למה לו צורב DVD או מארז של CHIEFTEC?

COMPUCASE לא מספיק לו?

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט..

באיזה חנות אפשר למצוא את הרכיבים שציינת במחירים האלה ?

פורסם

ברור שהמפרט שלו עדיף, הוא גם עולה כמה אלפים יותר.

תראו, אני מתעסק בגרפיקה כבר הרבה שנים, ואני חוזר ואומר

בשביל גרפיקה נטו - לא צריך כזה מחשב!

אז אם יש לו תקציב של 8000 שקל, הוא לא חייב לבזבז את כולו,

ואם הוא כבר רוצה להשקיע בגרפיקה - שישקיע בטאבלט/ מסך נוסף.

ההפרש ביצועים בין המפרטים הוא זניח (3-5 אחוז, שזה בערך 4 מאיות השניה בפילטרים בפוטושופ.

זה אפילו לא יהיה הפרש שהוא ישים לב אליו. אם זה שווה לו 3000 שקל, לבריאות).

סתם לידיעה - אני עובד על מחשב AthelonXP 2200, עם מחשב Shuttle ואין לי שום תלונה על

המהירות. שום תלונה. ואם היה לי כסף, הייתי קונה מסך נוסף ושומדבר אחר (טאבלט כבר יש לי).

פורסם

לוח אם הייתי מחליף ל-Epox EP-4PCA3+ Intel 875P במקום ה-GIGABYTE הבינוני.

למה לו צורב DVD או מארז של CHIEFTEC?

COMPUCASE לא מספיק לו?

האפוקס יותר יקר ומגיע ללא Firewire, אני יודע שהוא מנצח בביקורת בגלל שהוא עם הצ'יפסט הכי חזק, העניין שהוא יציב והוא מספק כל מה שצרכים ממנו במחיר טוב, ואין סיבה לקחת מעבר אליו.

צורב DVD, אני תמיד מוצא שאנשים שיוצרים יוכלו למצוא לו שימוש בימינו, והוא נכנס בתקציב עם עוד הרבה מקום ספייר.

אני כבר בספקות כמה ה-HEC מסוגל להחזיק, זו עדיין חומרה דיי כבדה יחסית והייתי מעדיף ספק יותר חזק ואמין.

בהחלט יכול להיות שיהיה עדיף לשמוע ל-emage לצמצם בחלק מהחלקים האלו ולהשקיע בדברים אחרים.. אלא אם כן אין לו צורך בדברים הללו.

המחירים, כמו כמעט תמיד בפורום הזה, לקוחים מ-PCH:

www.pch.co.il

פורסם

אני לא מאמין שיש כרטיסי מסך שממש משפיעים על העבודה עם התוכנות האלו, אלא אני חושב שהן מתבססות בעיקר על כח מחשוב (מעבד + זיכרון).. כל כרטיס מסך פשוט אמור להספיק לדעתי (כמו Radeon7000), או אם אתה חושב על משהו מקצועי עם יותר ממסך אחד, אז אולי Radeon9200, או איזה כרטיס מטרוקס, שנחשבים לאיכותיים יותר מבחינת הדו מימד (אבל בימינו הם מיושנים ויקרים).

CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1688.85 ] 1

Motherboards for Intel : Gigabyte GA-8IK1100 Intel 875P Motherboard (800 Mhz,AGP Pro,1394,Dual DDR,S-ATA,Intel LAN,USB 2) [ ¤ 805.85 ] 1

Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 2

Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 691.06 ] 1

Video Cards : Gigabyte RADEON 9200 64MB DDR DVI TV-Out Retail VideoCard [ ¤ 382.65 ] 1

Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1

CD-RW : Lite-On 52/32/52 Black Retail CD-RW [ ¤ 306.33 ] 1

DVD-RW : Optorite DD0203 4/2.4/12//24/10/40 DVD±RW [ ¤ 999.98 ] 1

Keyboards : Genius KB-21e Multimedia NEW Eng/Heb PS2 Silver-Black Keyboard [ ¤ 77.62 ] 1

Mouse : Logitech MX500 High Performance PS2 | USB Optical Mouse [ ¤ 306.43 ] 1

Cases : Chieftec Aluminium AH-01SL Tower (P/S not included) [ ¤ 407.05 ] 1

Power Supplies : Thermaltake TT420APD 2-fan APFC Power Supply [ ¤ 328.86 ] 1

Total : ¤ 7150

אני מאמין שהביצועים יהיו מעל למחשבים של אפל..

באקסלנט יש לך מחירים של שלל כרטיסי מטרוקס אם זה מעניין אותך..

טוב ראשית כרטיס מסך אני ממליץ על RADEAON 9200 128MB VIVO עם כל הכבוד זה לא רק מהעבד והזיכרון שעושים את העבודה.

שנית דיסק קשיח ההיתי הולך על המקביל של Western Digital כי עליו מקבלים 3 שנות אחריות ולא שנה אגב עם יש לך את הכסף ההיתי הולך על שניים מחוברים ב RAID.

צורב ה DVD לדעתי כעט מיותר עם זה רק לגרפיקה אבל עם אתה רוצה גם יכולות עריכת וידאו שזה הולך עם הכרטיס מסך שאני ממליץ אז

קח רק צורב DVD (שמן הסתם גם צורב דיסקים רגילים) זה מיותר לקנות שני צורבים.

ואגב עם כבר אז לך על צורב DVD של PIONEER או ה SONY עם אתה לא מוצא אותם במחיר זול בחנות אז תקנה באינטרנט מחירות קבוצתיות כמו למשל ב OLSALE אתה מקבל גם מחיר טוב וגם תנאי תשלום נוחים.

עכשיו לגבי מקלדת והעכבר הכל עיניין של נוחיות אני אישית אוהב את המקלדות והעכברים של MICROSOFT ואתה יכול לקנות היום את הסט של האלחוטי שלהם בפחות מ 300 שקל אני חושב ועם אתה רוצה משהו פשוט אז באיזור ה 100-200 שקל יש לך את הסט של מקלדת מולטימדיה שלהם ועכבר אופטי.

לגבי הלוח אם הוא טוב אבל עם כבר ויש לך את הכסף אז לך על ה GIGABYTE 8KNXP הוא הכי טוב שיש פרט כמובן לדגם ה ULTRA.

פורסם

המממ מה בדיוק היתרון של הכרטיס מסך שהצעת?

בדיוק אותה ליבה.. רק VIVO ועוד 64 מ"ב, שהוא לא צריך..

אני לא הייתי הולך על רייד, בעיות העבר וסיפורים גם מההווה גורמים לי ממש לא לבטוח בסידור הלא יציב הזה.

הסיכון לאבד נתונים הוא גבוה מדי לדעתי.

אני מציע צורב דיוידי וצורב רגיל, מהסיבה שצורב הדיוידי לא צורב דיסקים רגילים במהירות הכי גבוהה, ובכל מקרה כמעט כולם קונים עוד כונן אופטי בשביל העתקת דיסקים.. אז סידרום רגיל לא משתלם בימינו לקנות, ודיוידי בעיקרון יש לו עם הצורב דיוידי, וצורב רגיל עולה רק 50 ש"ח מעל המחיר של דיוידי..

ולפי הביקורת על ה-Optrite הוא צורב מוצלח.. במחיר הכי הגיוני מבין כולם, עם תמיכה בשתי השיטות..

ערכת העכבר + מקלדת האלחוטית של מיקרוסופט היא ממש לא מוצלחת! בטח שלא לגרפיקאי שצריך דיוק עם העכבר שלו.. הטווח קליטה של העכבר ממש קצר. לכן הצעתי את ה-MX500 שהוא אחד העכברים היותר איכותיים כיום.

לוחות יותר יקרים הם פשוט מיותרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים