עבור לתוכן

החלפת קבל סורר בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

נפל לידי כרטיס מסך, לא משהו מיוחד - GEFORCR 6600 גרסת 256 מ"ב DDR2 הוא לא עובד טוב, יש ארטיפקטים, הסיבה ככל הנראה מקבל שהתפקע, ואיבד את ערכו ויעילותו.

הערכים שלו הם 1500 מיקרו פראד ו 6.3 וולט, קבל אלקטרוליטי.

אני יודע שאני צריך להלחים במקומו קבל אחר בעל ערכים זהים, אך אם אני אלחים קבל בעל קיבוליות קטנה יותר, מה תהיינה ההשלכות לגבי הכרטיס?

פשוט אין לי כרגע בהישג יד ואין לי זמן לנסוע לתחנה מרכזית לרכוש אחד כזה.

פורסם

קבל קצת יותר קטן לא מומלץ אבל יעבוד. קבל גדול יותר (עד 2X מהמקורי) יעבוד טוב כמו המקורי

הקבל החדש חייב להיות למתח כמו המקורי או יותר

הקבל אמור להיות LOW ESR. אם אתה לא יכול להשיג קבל כזה תנסה לפחות לשים 2 קבלים במקביל או קבל פוליאסטר 104 (רצוי יותר) במקביל לקבל האלקטרוליטי

פורסם
  • מחבר

הקבל הוחלף, באחד אחר עם ערכים: 2200 מיקרו פראד, 16 וולט. הוא גדול יותר ערכית ופיזית מהקבל הקודם. נבדוק הערב בבית אם זה עזר.

פורסם

אתה אמור להלחים קבל עם קיבוליות זהה - זה מה שהמפתח תיכנן.

אין בעיה שהמתח יהיה יותר גבוה.

פורסם

אתה אמור להלחים קבל עם קיבוליות זהה - זה מה שהמפתח תיכנן.

אין בעיה שהמתח יהיה יותר גבוה.

לא תמיד. קבל בגודל כזה הוא לרוב קבל סינון, ובד"כ בלוחות אם וכרטיסי מסך הוא חלק ממערך של מספר קבלים במקביל, אין מניעה לשים קבל סינון גדול יותר, זה אפילו רצוי.
פורסם

מאיפה לך מה תפקידו של הקבל הספציפי במעגל המדובר ?? אתה ראית את השרטוט החשמלי ??

פורסם

1500 uF

that says everything

פורסם

מאיפה לך מה תפקידו של הקבל הספציפי במעגל המדובר ?? אתה ראית את השרטוט החשמלי ??

תשמע... אתה מומחה, אתה אמור לדעת דבר כזה. אלא אם אתה מומחה בתחום אחר. אני למשל, מומחה בתחומי :)
פורסם

מה קשור מומחה לא מומחה ??

אתה קובע עובדה על בסיס השארה !

פורסם

לא אני לא. אני פשוט יודע איך בנוי המודל של כרטיסי מסך, ומה תפקיד הקבלים (בערך הזה) שעליו. בדיוק כמו ש11010010110 יודע זאת.

פורסם

יש לדעת ויש לשאר.

עד שאתה לא רואה שרטוט חשמלי אתה פשוט משאר.

פורסם

לא. זה ידע, לא השערה. בוא ואומר כך: אין על כרטיס מסך מודרני קבל בערך הזה שלא מבצע את מה שאמרתי. תלמד גם אתה ותחכים.

פורסם

טוב שאתה לא משתחצן, לפי התיאור שלך אתה מינימום תואר שני בהנדסת חשמל מהטכניון.

וזה שאני מתווכח איתך לא אומר שאני לא חושב שסיכוי טוב שזה קבל סינון.

אבל אני לא בא בקביעת עובדה שזה בטוח קבל סינון.

פורסם

מה שנחמד זה שאני לא מנפנף במה שיש לי או במה שאין לי. אבל היי; אתה זה שכותב ליד הניק שלך "מומחה".. (פעמיים!!)

ולהפך, אתה מתווכח איתי מחוסר ידע, ואף מצהיר על כך. אני מתווכח איתך מידע, ולכן דעתי עדיפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים